"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Συνέλευση - συγκρότηση του "ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία" στη Χαλκιδική

Στην κατάμεστη, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο "Αγιονέρι", μέλη αλλά και πολλοί φιλοι του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής από όλο το νομό, συγκρότησαν τον "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία" και συζήτησαν για το πως μπορεί να είναι νικηφόρα η νέα εκλογική μάχη της 7ης Ιούλη.
Την συνέλευση άνοιξε με ομιλία του, ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στα 4 δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τις προτεραιότητές του, τους αγώνες του για την κοινωνική πλειοψηφία αλλά και το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών που όπως είπε "είναι, αν συνεχίσουμε την θετική πορεία για τη χώρα και την κοινωνία ή αν θα γυρίσουμε πίσω, στη λιτότητα, στο ΔΝΤ, στην αδιαφάνεια και τα σκάνδαλα". 

Τόνισε πως, “σε αυτή η κρίσιμη εκλογική μάχη θα αντιπαρατεθούν... μεταξύ τους δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια. Αυτό του ΣΥΡΙΖΑ — Προοδευτική Συμμαχία, που με δυσκολίες, κατάφερε να βγάλει τη χώρα μας  από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και σήμερα έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για  τη δίκαιη ανάπτυξη  προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας και αυτό της ΝΔ που θέλει να επαναφέρει τα.μνημόνια,να περικόψει τις κοινωνικές παροχές και το κοινωνικό κράτος, που με μεγάλες θυσίες ξαναχτίζει ο λαός μας, να καταργήσει τα εργατικά δικαιώματα και να δώσει στους ιδιώτες βασικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής.”



Ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Στέλιος Παπαματθαίου, παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, “προκειμένου  για να είναι νικηφόρα η εκλογική μάχη.  Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες της Χαλκιδικής, με την ενεργοποίηση του συνόλου των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής,  στη συγκρότηση ομάδων στήριξης σε κάθε δήμο, στοχεύοντας στην συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, την ενημέρωσή τους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και τον κίνδυνο της αναίρεσης όλων όσων επιτεύχθηκαν προς όφελος των πολλών. "Δεν διακυβεύεται η κυβέρνηση - τόνισε. Διακυβεύονται οι θυσίες που κάναμε όλοι για να φτάσουμε στο ξέφωτο, και εν τέλη οι ζωές μας, μπροστά στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα".



Ιδιαίτερη αναφορά σε προβλήματα της Χαλκιδικής που επιλύθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε στην τοποθέτησή της η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη και τόνισε ότι "το παιχνίδι γυρίζει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που έρχεται και συστρατεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των βουλευτικών εκλογών".
 
Στις τοποθετήσεις τους οι παρευρισκόμενοι, ανέδειξαν τις αδυναμίες της προηγούμενης περιόδου αλλά εστίασαν κυρίως στο από δω και πέρα και κυρίως στον τρόπο που θα δοθεί απ' όλους η εκλογική αναμέτρηση. 
 
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε, με την συμφωνία των συμμετεχόντων, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί η οργανωτική προετοιμασία, “έτσι ώστε να ριχτούν στην προεκλογική μάχη, όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις.”


Δεν υπάρχουν σχόλια: