"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ο Γ. Βαγιωνάς στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου


Στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς από το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου παρέστη σήμερα, Παρασκευή, 14 Ιουνίου, ο υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.
Κατά την εκδήλωση, τα παιδιά παρουσίασαν χορευτικά που είχαν προετοιμάσει και στη συνέχεια έλαβαν τα απολυτήρια τους.
Δάσκαλοι και καλεσμένοι...
συνεχάρησαν τους μαθητές και τους ευχήθηκαν καλή συνέχεια.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε τα εξής:
Σήμερα θέλω να στείλω ένα μήνυμα υπέρ της ισότητας των ΑμεΑ με τα άτομα που στάθηκαν απλώς πιο τυχερά στη ζωή.
Μιλώ για ισότητα, για την πρόσβαση όλων στα απαραίτητα για μια γεμάτη, ασφαλή και υγιή ζωή. Η ισότητα προάγει το δίκαιο, αλλά υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση γι’αυτό: Όλοι πρέπει να έχουν την ίδια αφετηρία, να χρειάζονται τα ίδια πράγματα.
Ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση αυτή; Όχι.
Τα ΑμεΑ αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και τις θεραπείες τους, καλούνται διαρκώς να αποδείξουν ποσοστά αναπηρίας για να μην χάσουν τα πενιχρά επιδόματα που λαμβάνουν και ζουν σε πόλεις παντελώς εχθρικές απέναντι τους. Το σύστημα τους κρατά εκτός από κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.
Παρ’όλα αυτά, δεν ζητούν το έλεος μας, αλλά δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε γι’αυτούς ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην εργασία. Τα επιδόματα καλώς υπάρχουν, αλλά πρέπει να λειτουργούν επικουρικά. Το «κλειδί» είναι η δυνατότητα για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή.
Τα ΑμεΑ πρέπει να βγουν από το σπίτι, να είναι έτοιμα να ζήσουν και εκτός αυτού. Οι δομές και οι προϋποθέσεις για την κίνηση αυτή, προς ώρας απουσιάζουν. Είναι στα χέρια της Πολιτείας το έργο αυτό σε εθνικό επίπεδο, αλλά στη Χαλκιδική έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια.
Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης είναι το πρώτο βήμα. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού προχωρούν. Εκτιμώ πως σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες της θεμελίωσης της Στέγης, που θα αγκαλιάσει εκείνους που το έχουν ανάγκη και θα τους βοηθήσει να προχωρήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: