«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τα μηνύματα ΑΣ, ΚΑΕ, ΤΑΠ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη γενοκτονία των Ποντίων

Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ έστειλε τα δικά της μηνύματα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Δείτε όσα έγραψαν ο Ερασιτέχνης, η ΚΑΕ και το ΤΑΠ του Δικεφάλου, όπως και το μήνυμα της ΠΑΕ...

Αναλυτικά το μήνυμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ:
Ο ΠΑΟΚ ευλαβικά τιμά την επέτειο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων (1919-2019) από τη γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.
Χρέος όλων μας η διατήρηση της ιστορικής μνήμης απέναντι στις επόμενες γενιές, ελπίζοντας να λειτουργήσει αποτρεπτικά για ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.
ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!!!
1919-2019
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει πως:
«Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα πένθους και εθνικής μνήμης για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, που έχασαν τη ζωή τους (και υπολογίζονται σε 353.000 ψυχές), αλλά και για όλους εκείνους που έχασαν τις οικογένειες τους, τα σπίτια τους, τη γη και την πατρίδα τους.
Και σήμερα, 100 ακριβώς χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση από ποτέ, να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους, να την τιμούμε με κάθε τρόπο επιζητώντας να αναγνωριστεί παγκοσμίως η Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και για να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον».
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του «ασπρόμαυρου» ΤΑΠ:
«Πέρασαν 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Εκατό χρόνια πέρασαν... που ο μαύρος ουρανός σκέπασε την Πατρίδα! Εκατό χρόνια πέρασαν από την αποβίβαση του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό του Πόντου, τη 19η Μαίου του 1919. Εκατό χρόνια πέρασαν από τη μέρα που οι καμπάνες σίγησαν!
Εκατό χρόνια πέρασαν και είμαστε Εδώ!
Χίλια χρόνια να περάσουν.... Δε θα καταφέρουν να ξεριζώσουν τον Πόντο από την καρδιά μας.
Εμείς οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου, είμαστε αυτοί που δε λησμονούν.... και δε θα σταματήσουν να διεκδικούν την αναγνώριση της Γενοκτονίας! Το οφείλουμε στις 353.000 ψυχές που ζητούν Δικαίωση!».
Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την Γενοκτονία των Ποντίων:
"Ο πόνος ξαναζωντανεύει αν δεν δικαιωθεί. Η μνήμη πεθαίνει αν δεν τροφοδοτείται. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αν δεν αναγνωστεί.
Ο ΠΑΟΚ υπήρξε καταφύγιο και ελπίδα για τους Πόντιους της Βόρειας Ελλάδας. Θα συνεχίσει να είναι το όχημα της μνήμης, θα συνεχίσει να είναι το μαύρο του πένθους και το λευκό της ελπίδας και της Αναγέννησης!
Ενώνουμε τη φωνή μας μέχρι να αναγνωριστεί παγκόσμια η Γενοκτονία των Ποντίων. Για να μη μένουν ανεξερεύνητες οι ανθρώπινες τραγωδίες, για να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά ξεριζωμούς και δολοφονίες με βάση την εθνικότητα και την Πίστη.
Δεν ξεχνούμε, δεν αφήνουμε τους 353.000 νεκρούς να ξεχαστούν!1919-2019, 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: