«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • «ΠΕΡΑΣΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν την Παρασκευή η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο. Οι επιστολές έχουν αναρτηθεί στην...
ιστοσελίδα της Επιτροπής.

  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι είναι σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs) .
Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες , ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.
Ως νέος επιχειρηματίας, θα επωφεληθεί με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα από την on-the-job εκπαίδευση σε μια μικρή ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε οποιαδήποτε από τις συμμετέχουσες χώρες. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα την επιχείρησης του ή την ενίσχυση της νέας επιχείρησής του. Μπορεί επίσης να επωφεληθεί από την είσοδο σε νέες αγορές, διεθνείς συνεργασίες καθώς και από την πιθανή δυνατότητα συνεργασίας με νέους επιχειρηματίες του προγράμματος.
Σαν οικοδεσπότης επιχειρηματίας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, μπορεί να επωφεληθεί από νέες ιδέες από έναν νέο επιχειρηματία στην δικιά του επιχείρηση. Μπορεί να έχει ειδικές δεξιότητες ή γνώσεις σε έναν τομέα στον οποίο να μην έχει εξειδίκευση, το οποίο θα συμπληρώνει το δικό του. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες οικοδεσπότες απήλαυσαν την εμπειρία όπου αποφάσισαν να φιλοξενήσουν εν συνεχεία και άλλους επιχειρηματίες.
Είναι πραγματικά μια win-win συνεργασία σύμφωνα με την οποία και οι δύο πλευρές μπορούν να ανακαλύψουν νέες Ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους, διαφορετικούς τρόπους για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Μακροπρόθεσμα, θα επωφεληθούν από διευρυμένες δυνατότητες δικτύωσης, και, πιθανόν, εάν αποφασίσουν στην συνέχιση της συνεργασίας τους, ενδεχομένως μακροπρόθεσμα επιχειρηματικούς εταίρους (π.χ. κοινές επιχειρήσεις, υπεργολαβία δραστηριοτήτων, προμηθευτής /εργολαβικές σχέσεις).
Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια (έως Ιανουάριο 2020) και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οδηγό του προγράμματος, στο link που ακολουθεί :
https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/
Επιπλέον περισσότερες πληροφορίες για τους νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους επισυνάπτουμε τα παρακάτω link :
Για τους οικοδεσπότες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καθώς και για τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, περισσότερες πληροφορίες στο link που επισυνάπτουμε :

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) και η Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) διοργανώνουν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας το Διεθνές Συνέδριο ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στις 25 Οκτωβρίου 2018.
Tο Διεθνές Συνέδριο είναι το (4o) τέταρτο, στη σειρά των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων, που εφαρμόζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 20ης Σεπτεμβρίου του 2017 με θέμα ‘Τονώνοντας την Ανάπτυξη και τη Συνοχή στις Διασυνοριακές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης’. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο της Δράμας να είναι συν-διοργανωτής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διεύθυνση της Τοπικής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως ο μοναδικός Φορέας από την Ελλάδα.
Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει υψηλόβαθμα στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αξιωματούχους από τοπικούς-εθνικούς Φορείς καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ενημέρωση σχετικά με τις νέες μεθόδους συνεργασίας και η εδραίωση νέων δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων.
Παράλληλη διερμηνεία προσφέρεται στα Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά, και Ρουμανικά. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/conferences/boosting_drama

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Το Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του, διοργανώνει το 7ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο :
«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Συμβολαιακή Γεωργία : Πρακτικές που δημιουργούν αξία»

το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει σχεδόν καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους, συνδράμοντας θετικά στην επιτυχημένη πορεία της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και του αγρότη – επιχειρηματία μέσω αυτής της στοχευμένης, συνοπτικής και παρεμβατικής εκδήλωσης.
Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της σύγχρονης αγροδιατροφικής επιχείρησης που αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ανάπτυξης της υπαίθρου. Η εταιρική φήμη και εικόνα μιας επιχείρησης είναι καθοριστικής σημασίας εργαλεία ώστε να την καταστήσουν ανταγωνιστικότερη, ελκυστικότερη και ανθεκτικότερη σε περιόδους κρίσης. Ως εκ τούτου, αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που υιοθετούν υπεύθυνες πρακτικές, όσο και ή έκταση των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Παράλληλα το Συνέδριο εστιάζει στον κρίσιμο τομέα της αλυσίδας γεωργικών εισροών που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή. Η ανάγκη για εγγυημένη πρόσβαση σε προϊόντα διασφαλισμένης ποιότητας και ποσότητας σε καθορισμένες τιμές, έχει επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο τη συμβολαιακή γεωργία. Με την παρουσίαση χαρακτηριστικών εφαρμογών θα αναδειχθούν τα οφέλη, οι προοπτικές και οι προκλήσεις των συμβολαίων παραγωγής.
Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός διακεκριμένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, εκπροσώπων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, του κλάδου των δικτύων διανομής, αγροτικών συνεταιρισμών και τοπικών φορέων, επιστημόνων και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 286 453, κος Τσαβδάρογλου Νικόλαος .

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "BLUE LABS" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΘ
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), που δραστηριοποιούνται σε επιλεγμένους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, μεταποίηση - εμπορία ψαριών κ.α.), να συμμετάσχουν σε τρία, ολιγομελή σεμινάρια, μικρής διάρκειας, με τίτλο BLUE LABS (Εργαστήρια Γαλάζιας Καινοτομίας), που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Νοέμβριο και προσφέρονται δωρεάν.
Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΘ θα υλοποιήσει στη Θεσσαλονίκη 3 συνολικά BLUE LABS, διάρκειας 2 - 3 ωρών το καθένα, στις 7, 14 και 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17.00 - 20.00, με το ίδιο περιεχόμενο κάθε φορά, στις αίθουσες κατάρτισης του Επιμελητηρίου, Πλατεία Μοριχόβου 1, 3ος όροφος, Λαδάδικα. Στα BLUE LABS προβλέπεται να συμμετάσχουν  συνολικά 20 - 30 εκπρόσωποι επιχειρήσεων (η κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει με έναν εκπρόσωπο σε ένα σεμινάριο) που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς :
• Αλιεία,
• Υδατοκαλλιέργειες,
• Άλλες συναφείς δραστηριότητες
      Α) Μεταποίηση - εμπορία ψαριών και θαλασσινών,
      Β) Κατασκευή διχτυών - σχοινιών κλπ.
Τα εν λόγω σεμινάρια προγραμματίζονται στο πλαίσιο της υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου BLUE_BOOST (Πρόγραμμα ADRION).
Σκοπός των BLUE LABS είναι να παράσχουν στις ΜΜΕ των παραπάνω τομέων κάποια πρώτα εφόδια, για την ανάπτυξη του δυναμικού καινοτομίας τους. Οι  συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα σύγχρονες τάσεις και τεχνικές, σε σχέση με τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, πεδία ενδιαφέροντος:
1. Σκεπτόμενοι ξανά την αγορά πέρα από τα επιχειρηματικά μας σύνορα,
2. Νέος σχεδιασμός και ανάπτυξη προϊόντων / υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα BLUE LABS αποτελεί ένα πρώτο βήμα coaching για τις επιχειρήσεις των ως άνω τομέων, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους σε πιλοτικό σχέδιο του έργου BLUE_BOOST, μέσω του οποίου 5 επιχειρήσεις της ΠΚΜ θα λάβουν, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, κουπόνι καινοτομίας ύψους έως 9.000€, για την υλοποίηση ενός επιθυμητού καινοτομικού σχεδίου, σε συνεργασία με παρόχους τεχνογνωσίας (ερευνητικούς φορείς, άλλες εξειδικευμένες ΜΜΕ ή «νέους φορείς καινοτομίας όπως fab labs, co-working spaces, creative hubs κλπ).
Η αναλυτική πρόσκληση και το πλήρες πρόγραμμα των BLUE LABS, καθώς επίσης η σχετική αίτηση συμμετοχής διατίθενται στο δικτυακό τόπο του ΕΒΕΘ www.ebeth.gr (Ενότητα Σημαντικά Θέματα). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στο e-mail emmanouilidis@ebeth.gr , μέχρι την Παρασκευή 02.11.2018. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ, στα τηλέφωνα 2310 370181 και 180, αρμόδιοι Γ. Εμμανουηλίδης και Αντ. Μπούμπουλας.

  • ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜμΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
'Αμεσα θα ξεκινήσει από το ΕΣΠΑ νέα δράση, που έχει στόχο την παραγωγική και ανταποδοτική αξιοποίηση των πάσης φύσεως αποβλήτων υπό το πρίσμα της κυκλικής οικονομίας και της αρχής «Μη σπαταλάς ότι είναι χρήσιμο (reduce, recycle, reuse)», ως στοιχείο προώθησης της σχετικής πολιτικής στα θέματα επιχειρηματικότητας - περιβάλλοντος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση προκειμένου εξ αρχής να αυξηθεί το συνολικό ποσό του προγράμματος στα 35 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όπως έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, θα δημιουργηθεί δομή στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ.

  • ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Συνέργειες και Δικτυώσεις» ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη η 1η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. Η προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στον οικείο ιστότοπο του αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου. Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων είναι η Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. 

  • ΕΛΣΤΑΤ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 323,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Αυξημένο κατά 14,287 δισ. ευρώ ήταν το δημόσιο χρέος της χώρας μας στο τέλος του Β΄ τριμήνου του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης. Ειδικότερα, το χρέος έφθασε στο τέλος Ιουνίου τα 323,378 δισ. ευρώ, έναντι 309,091 δισ. ευρώ στο τέλος του Β΄ τριμήνου του 2017. Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες το 2ο τρίμηνο του 2018 (από το 176,1% στο 179,7% του ΑΕΠ), σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Το ελληνικό χρέος είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (86,3% του ΑΕΠ στο τέλος του Β΄ τριμήνου του 2018, έναντι 89,2% στο τέλος του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (81% του ΑΕΠ στο τέλος του φετινού Β΄ τριμήνου, έναντι 83,% στο τέλος του περυσινού Β΄ τριμήνου). Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν επίσης ότι για τόκους διατέθηκε το Β΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς ποσό ύψους 1,67 δισ. ευρώ (δηλαδή, το 8,2% των συνολικών δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης), ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν δαπανηθεί 1,424 δισ. ευρώ (το 7% των συνολικών δαπανών). Από την άλλη μεριά μειωμένα κατά 231 εκατ. ευρώ ήταν τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης, που έφθασαν το Β΄ φετινό τρίμηνο τα 20,188 δισ. ευρώ, από 20,419 δισ. ευρώ το Β΄ τρίμηνο του 2017. Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία ήταν 4,731 δισ. ευρώ, από 4,919 δισ. ευρώ (αποτελούν το 23,4% των συνολικών εσόδων από 24,1% πέρυσι). Οι φόροι στην παραγωγή και στις εισαγωγές ήταν 6,869 δισ. ευρώ, από 7,063 δισ. ευρώ (το 34% των συνολικών εσόδων από 34,6% πέρυσι). Εξάλλου, οι κοινωνικές εισφορές διαμορφώθηκαν στα 6,499 δισ. ευρώ, από 6,505 δισ. ευρώ (το 32,2% των συνολικών εσόδων από 31,9% πέρυσι).

  • ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ στους ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη βαρύτερη έμμεση φορολογία στην Ευρωζώνη και θα παραμείνει στην 1η θέση και για το 2019. Τα πρωτεία αποκαλύπτονται από τα προσχέδια προϋπολογισμών που κατέθεσαν οι 19 χώρες-μέλη στην Κομισιόν στο πλαίσιο των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Για το 2018, οι φόροι «στην παραγωγή και στις εισαγωγές» –ένα καλάθι που περιλαμβάνει από τον ΦΠΑ μέχρι τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης– θα φτάσουν να αντιστοιχούν στην Ελλάδα στο 17,3% του ΑΕΠ, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 19 χωρών-μελών. Οπως προκύπτει από τις προβλέψεις των χωρών-μελών της Ζώνης του Ευρώ, η Ελλάδα θα παραμείνει στην πρώτη θέση και το 2019 με ποσοστό 17%, με τη Γαλλία και την Κύπρο να είναι οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται κοντά στην ελληνική επίδοση. Με τον πανευρωπαϊκό πρωταθλητισμό στην «άδικη» έμμεση φορολογία, η Ελλάδα στερείται φορολογικής δικαιοσύνης, γεγονός που αποδεικνύεται από ακόμη ένα στατιστικό εύρημα: είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση της έμμεσης και της άμεσης φορολογίας.
  • ΑΑΔΕ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ
Αντιμέτωποι με την εφορία θα έρθουν τους επόμενους μήνες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν χρέη από 500 ευρώ και πάνω και για περισσότερους από τρεις μήνες. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρώσει τα χρέη τους και δεν έχουν μπει σε κάποια ρύθμιση κινδυνεύουν με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κυρίως ακινήτων, αλλά και έκδοση κατασχετηρίου στα χέρια τρίτων, όπως είναι οι μισθωτές ή οι προμηθευτές του οφειλέτη. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να μπλοκάρουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αν υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.

  • POS : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΛΑΔΟΥΣ

Στην επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POS σε δεκάδες επαγγέλματα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τα τέλη του έτους και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες. Στις συζητήσεις που διενεργούνται στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εξετασθεί διάφορα σενάρια για το ποιοι κλάδοι θα ενταχθούν και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί στα ταξί και στα περίπτερα μεταξύ άλλων.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ & ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ
Στα σκαριά βρίσκεται ρύθμιση οφειλών προς ταμεία και εφορία για όσους είχαν κλείσει βιβλία και μπλοκάκια. Για όσους δεν έχουν πλέον εμπορική ιδιότητα ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν από παλιά οφειλές στα ταμεία και την εφορία, δεν υπήρχε στοχευμένη ρύθμιση χρεών πλην των πάγιων 12 δόσεων, «αυτή την στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ετοιμάζουν ρύθμιση για τις ομάδες που δεν καλύπτονταν είτε από το Νόμο Κατσέλη - Σταθάκη είτε από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό», δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης σε συνένετευξή του . Η ρύθμιση αυτή, όπως εκτίμησε, «θα παρουσιαστεί ως το τέλος του έτους».

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ e-τιμολόγια ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έως τον Δεκέμβριο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του από την 1η-1-2020 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτει από την αναθεώρηση του φετινού επιχειρησιακού της σχεδίου, η οποία δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Βάσει του αναθεωρημένου αυτού χρονοδιαγράμματος, από 1-1-2020, η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα είναι υποχρεωτική πλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η εκτέλεση αυτού του έργου θα συμβάλει στην καλύτερη στόχευση των φορολογικών ελέγχων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό των φαινομένων έκδοσης πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους με την εξοικονόμηση πόρων, την αυτοματοποίηση των ακολουθούμενων διαδικασιών και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2018, ανήλθε σε 815.720 άτομα. Από αυτά 481.833 (ποσοστό 59,07%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 333.887 (ποσοστό 40,93%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 293.221 (ποσοστό 35,95%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 522.499 (ποσοστό 64,05%). Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Σεπτέμβριο 2018, ανήλθε σε 123.465 άτομα. Από αυτά 46.916 (ποσοστό 38,00%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 76.549 (ποσοστό 62,00%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 45.929 (ποσοστό 37,20%) και οι γυναίκες σε 77.536 (ποσοστό 62,80%).
  • ΕΦΚΑ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έθεσε από Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, σε λειτουργία on line εφαρμογή στο site του, www.efka.gov.gr, για την υποβολή από τους συνταξιούχους αιτήσεων για την ανακοπή μειώσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξή τους που έγιναν με νόμους του 2012. Ο υφυπουργός Οικονομικών κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν αγωγές για τη διεκδίκηση αναδρομικών ποσών. «Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζονται προσφυγές», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό. ‘Οπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων».

  • ΤΕΛΟΣ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Οριστικά χωρίς βίζα θα ταξιδεύουν οι Έλληνες πολίτες στις ΗΠΑ, καθώς παύει η περιοδική αξιολόγηση της διαδικασίας, που ίσχυε μέχρι τώρα. Σύμφωνα με επιστολή, των αρμόδιων αμερικανικών αρχών προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η χώρα μας δεν χρειάζεται βίζα, καθώς παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σημαντικότερο είναι πως ενώ μέχρι τώρα και ειδικά μετά την έκδοση των νέων διαβατηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλής ασφάλειας, οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, αλλά κάθε χρόνο γινόταν αξιολόγηση από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας. Με την τελευταία απόφαση ουσιαστικά, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δέχονται στην Ελλάδα να τηρούνται αυστηρά όσα απαιτούνται από το αμερικανικό κράτος και θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς παρεκκλίσεις.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Υπηρεσία Παροχής Νομικών Πληροφοριών λειτουργεί πλέον και στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, με επίσκεψη στα γραφεία του επιμελητηρίου Πολυτεχνείου 58 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, ή τηλεφωνικά στο 2371024200 ή να απευθύνουν γραπτά ερωτήματα στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e mail :info@epichal.gr (υπ’ όψιν νομικού συμβούλου) ή με φαξ στο 2371021355. Ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παρευρίσκεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κάθε Παρασκευή , από τις ώρες 10 πμ – 2 μμ για να παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του Επιμελητηρίου που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά δικηγόρους ούτε διεκπεραιώνει δικηγορικές υποθέσεις αλλά παρέχει γενικές πληροφορίες στα μέλη του Επιμελητηρίου σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει κατευθύνσεις για τους τρόπους επίλυσης τυχόν προβλημάτων τους.

  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ SUNDAY FOCUS
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, Focus fm 103,6 , παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να προβληθούν μέσω αυτού, στο πλαίσιο της Κυριακάτικης εκπομπής Sunday focus.
Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα:
  • Μετάδοσης τριών σποτ κάθε Κυριακή (διάρκειας 20 δευτ)
  • Καθημερινή μετάδοση ενός σποτ (διάρκειας 30 δευτ)
  • Τρεις σύντομες αναφορές από τους παραγωγούς του Focus fm σε κάθε εκπομπή
  • Παρουσία εκπροσώπου της επιχείρησης στο στούντιο ή τηλεφωνικώς μια φορά μηνιαίως
  • Προβολή της επιχείρησης σε ανάρτηση promo στη σελίδα Facebook του σταθμού
Στην εκπομπή μπορούν να διαφημιστούν μέχρι πέντε επιχειρήσεις και το κόστος προβολής της κάθε μίας ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων (200,00 €) ευρώ πλέον του ΦΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Sunday Focus 2310500536, 2310500675 και στον υπεύθυνο επικοινωνίας κο Παπαθανασίου Θωμά 6988251251.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ύστερα από την 19ης /27-9-2018 ΑΔΑ : ΩΤΓ546907Υ-ΦΓ8 απόφαση του Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων για το Γενικό Νοσοκομείο χαλκιδικής, Ψυχιατρικό Ξενώνα, Μ.Τ.Ν. και ΚΕΦΙΑΠ, προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό κάτω των ορίων, για υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, Ψυχιατρικό Ξενώνα, Μ.Τ.Ν. και ΚΕΦΙΑΠ (CPV 90911200-8), για ένα (1) έτος, Συνολικού Προϋπολογισμού 240.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας -τιμής (Συμφερότερη Προσφορά ) . Ο Διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Παρασκευή 9-11-2018 και ώρα 11:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης WWW.promitheus.gov.gr του συστήματος ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον είκοσι δύο (22) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της διακήρυξης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Ο Συστημικός Αριθμός του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού της Διακήρυξης στο ΕΣΗΔΗΣ είναι 65240.
Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: στις 11-10-2018 ημέρα Πέμπτη στις 15:00 μ.μ.
Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: Παρασκευή 2-11-2018 στις 16:00 μ.μ.
Ο διαγωνισμός εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.4412/2016 ( Α΄147) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις /κοινοπραξίες αυτών ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο του υπό ανάθεση έργου. Οι προσφέροντες οφείλουν με ποινή αποκλεισμού, να καταθέσουν Εγγύηση Συμμετοχής στο διαγωνισμό , της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει το 2 % της προϋπολογιζόμενης δαπάνης για το είδος για το οποίο κατατίθεται η προσφορά, χωρίς Φ.Π.Α.
Πληροφορίες από το γραφείο Προμηθειών του Γ.Ν.Χ, αρμόδιος υπάλληλος Κούλελη Χρύσα & Αυγέρος Αναστάσιος τηλ.23713-50207, 23713-50363 fax. 23713-50410 . To πλήρες κείμενο της Διακήρυξης διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής (www.hospitalchalkidiki.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: