"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Μηνύματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί δάσκαλοι και μαθητές,
Τα σχολεία ανοίγουν και φέτος τις πόρτες τους και σας υποδέχονται. Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι σας.
Μέσα στο σχολείο, οι δάσκαλοι θα πρέπει να επιτελέσετε το δύσκολο και σημαντικότατο καθήκον σας: Να εκπαιδεύσετε τα παιδιά μας, να τους προσφέρετε όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους και μαζί με τους...
γονείς να πλάσετε ανθρώπους με όραμα, ιδανικά και αξίες.
Στο δύσκολο αυτό έργο σας είμαστε όλοι αρωγοί. Άλλωστε, χρειάζεστε κάθε δυνατή βοήθεια, για να διαμορφώσετε κατά το δυνατόν, τον Πολίτη του μέλλοντος.
Οι μαθητές από την πλευρά σας θα πρέπει ν’αγωνιστείτε με πείσμα για την κατάκτηση της γνώσης κι όλων όσων εκείνων θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Από το σχολείο θα πάρετε τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματώσετε τα όνειρα σας.
Σας εύχομαι μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά.
Είθε το τελευταίο κουδούνι να σας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας.

Γιώργος Βαγιωνάς
Βουλευτής Χαλκιδικής


Η έναρξη  κάθε νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί έναν ακόμη σταθμό στην πορεία  αναζήτησης της γνώσης.
Για να στεφθεί με επιτυχία αυτό το δημιουργικό ταξίδι  πρέπει ο καθένας από μας, στο κομμάτι που του αναλογεί, να πράξει με υπευθυνότητα και σύνεση, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινάει με κύριους συνοδοιπόρους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.
Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ας εφοδιαστούμε  με δύναμη, αντοχή, αγάπη, υπομονή και θέληση για πρόοδο και εξέλιξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας.
 
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Ιωάννης Γιώργου


Στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε μήνυμά του αναφέρει:
"Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζω τις θερμές ευχές μου για μια δημιουργική και γόνιμη σχολική περίοδο.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες εύχομαι υγεία, δύναμη και μεράκι να κατακτήσουν τους στόχους τους. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη στο πολυσήμαντο έργο τους, όπως και στους γονείς για την υποστήριξη και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν.


Η Δημοτική Αρχή Σιθωνίας, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, έχει φροντίσει για την ποιότητα των υποδομών στις σχολικές μονάδες.
Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε όλους."

Δήμαρχος Σιθωνίας

Ιωάννης Τζίτζιος



Η  Ν.Ε  και το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Xαλκιδικής  εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλη την  εκπαιδευτική  κοινότητα της Χαλκιδικής, καλή και δημιουργική σχολική  χρονιά. 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα σχολεία όλης της χώρας ανοίγουν στην ώρα τους με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία, χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμοδίων υπηρεσιών όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και του αρμόδιου υπουργείου. 
Φέτος έχουμε  την  μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ,19.480 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές. Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.
Η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι με την βούληση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης και απαλλαγμένοι πια από το ασφυκτικό "περιβάλλον" των μνημονίων, μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, έχοντας ως προτεραιότητες τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία και την εργασία.

Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: