"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...


  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα συμμετάσχει στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 08 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  

Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα...
Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2.  

Σημειώνεται ότι η 83η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου μέσα από το περίπτερό του στην 83η ΔΕΘ μπορούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού ή δειγμάτων των προϊόντων τους ή και να προβούν σε πώλησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ , Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ)
Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 100,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €), καθώς και σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€).
Για τους Εργοδότες ή για τους εργαζόμενους των οποίων οι επιχειρήσεις δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στα σεμινάρια, θα πρέπει να καταβάλλουν αντίστοιχα τα παρακάτω ποσά: Για τον Τεχνικό Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 110,00€), για τον τεχνικό Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 60,00 €) και για σεμινάρια Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 90,00€).
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια, είναι η ταμειακή τακτοποίησή τους , όσον αφορά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους για το τρέχον έτος (2018). Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας & του ΕΦΕΤ υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΕSM: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε αναλυτικό έγγραφο που δημοσίευσε με αφορμή την επίσημη ολοκλήρωση του προγράμματος με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ESM, η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει σημαντικά τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές ανισορροπίες της, φέρνοντας σε πέρας "μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή" που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κατά περίπου 16% του ΑΕΠ (από έλλειμμα 15,1% το 2009, σε πλεόνασμα 0,8% το 2017).

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Οι πρώτοι μήνες που θα ακολουθήσουν την έξοδο από το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι καθώς τα μηνύματα που θα στείλει η κυβέρνηση θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία της εγχώριας οικονομικής πολιτικής και κατά συνέπεια το ύψος των επιτοκίων της αγοράς, διαμηνύει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, συστήνοντας να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κίνδυνοι που προέρχονται από τις πολιτικές πιέσεις που θα ασκηθούν για περισσότερο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και επιβράδυνση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων μετά το τέλος του προγράμματος.

  • ΤτΕ: ΕΛΛΕΙΜΜΑ 2.512 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΥ
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2.512 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.378 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 26.623 εκατ. ευρώ, από 24.945 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1.109 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 1.105 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 29.450 εκατ. ευρώ, από 29.143 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017.
  • ΚΑΤΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ
Τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία εμφάνισαν φέτος μείωση της τάξεως των 2 δισ. ευρώ ή περίπου 3%, παρά το γεγονός ότι εισπράχθηκαν σε μια χρονιά ανάπτυξης όπως ήταν το 2017. Θεωρητικά τουλάχιστον, θα έπρεπε να κινηθούν ανοδικά, δεδομένου και ότι η συνολική οικονομία ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,4%. Η θεωρία δεν έγινε πράξη, καθώς η προσπάθεια απόκρυψης εισοδημάτων, είτε για να εξασφαλιστούν εισοδηματικές παροχές είτε για να αποφευχθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, αποτυπώθηκε και στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Το σύνολο των Ελλήνων δήλωσε για το 2017 –σύμφωνα με δημοσιεύματα– εισοδήματα της τάξεως των 72 δισ. έναντι περίπου 74 δισ. που ήταν η φορολογητέα ύλη της περυσινής χρονιάς. Η νέα μείωση οδηγεί σε δύο αρνητικά ρεκόρ:
1. Αναλογικά με το ΑΕΠ, η «φορολογητέα ύλη» διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Τα δηλωθέντα εισοδήματα αντιστοιχούν πλέον περίπου στο 40,8% του ΑΕΠ, όταν το 2015 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 42,2%.
2. Τα «συνήθη υποζύγια», όπως έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, έχουν φτάσει να δηλώνουν πάνω από το 82% των συνολικών εισοδημάτων, δηλαδή 59 δισ. στο σύνολο των 72 δισ. Είναι η μεγαλύτερη αναλογία που έχει καταγραφεί και οφείλεται στο γεγονός ότι για όλες τις υπόλοιπες πηγές εισοδήματος (αγροτικά εισοδήματα, μερίσματα, εισοδήματα από ενοίκια ή από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος) υπάρχει πολύ υψηλό κίνητρο απόκρυψης, όπως και περιθώριο φοροδιαφυγής, κάτι που δεν ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • ΕΝΦΙΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ 2018
Με Δελτίο Τύπου η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι, ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ.,  και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου. Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2019, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 17/8, μεταξύ 11:00 και 15:00. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2017), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
  • ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΕΠΕ & ΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑΟ
Σε μονοπρόσωπες ΕΠΕ και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας, παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας επικεντρώνονται οι έλεγχοι του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς σε επιχειρήσεις αυτής της εταιρικής μορφής, διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα, έντονη παραβατικότητα. Παράλληλα βέβαια, εντείνονται οι προσπάθειες αποτροπής δημιουργίας νέων οφειλών, με τα χρέη προς τα ταμεία να έχουν εκτοξευθεί στο δυσθεώρητο ποσό των 33,8 δισ. ευρώ και τους παραβάτες, κατά κύριο λόγο στρατηγικούς κακοπληρωτές, να εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους οργανωμένης εισφοροδιαφυγής. Την ίδια ώρα μάλιστα, οι όποιες προσπάθειες ρύθμισης των οφειλών, φαίνεται πως πέφτουν στο κενό, αφού από τις συνολικά 382.650 αιτήσεις για ένταξη για κάποια ρύθμιση, μόλις 133.270 είναι ενεργές. Οι υπόλοιπες 205.318 έχουν “χαθεί” ενώ υπάρχουν και 44.062 που έχουν ολοκληρωθεί. Όσον αφορά την πορεία της ρύθμισης οφειλών στο πλαίσιο λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού, μέχρι το τέλος Ιουνίου είχαν υποβληθεί 1.722 αιτήσεις, οι 442 προχωρούν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και οι 143 σε διμερή διαπραγμάτευση με το ΚΕΑΟ.

  • Eurostat: ΕΚΤΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
Τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 ήταν διαθέσιμες 1,2 εκατ. κλίνες σε τουριστικά καταλύματα, ενω σε μια δεκαετία, από το 2006 έως το 2016, τα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 454.523, από 786.891 σε 1.241.414. Συνολικά, 31,4 εκατ. κρεβάτια ήταν διαθέσιμα στην ΕΕ το 2016, με τη Γαλλία να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε τουριστικά καταλύματα, με 5,1 εκατ. Ακολουθούν η Ιταλία με 4,9 εκατ., η Ισπανία με 3,5 εκατ., η Γερμανία 3,3 εκατ. και σε μεγαλύτερη απόσταση η Ολλανδία με 1,3 εκατ. και η Ελλάδα με 1,2 εκατ. Κατά την περίοδο 2005-2016, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 26%. Όπως σημειώνει με ανακοίνωση της η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, σημειώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων από μη εγχώριους κατοίκους (+ 40%), ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των κατοίκων κατά τη διάρκεια των εγχώριων ταξιδιών αυξήθηκε κατά 15%. Τέλος, η Eurostat διευκρινίζει πως με τον όρο τουριστικά καταλύματα αναφέρονται ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα μικρής διάρκειας, χώροι κατασκήνωσης, τροχόσπιτα.

  • ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται στη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό να προσδιοριστούν οι ανάγκες για τη βελτίωση του ν. 3758/2009 "Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις". Ιδιαίτερα για το θέμα της ενόχλησης των οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες στόχος είναι η αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας τους αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

  • ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως κατέληξε στο προκαταρκτικό πόρισμα πως συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται στη χώρα από τον Καναδά, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία προσφέρονται σε τιμές πολύ κατώτερες της θεωρούμενης ως δίκαιης με σκοπό την δόλια απόσπαση μεριδίου αγοράς της χώρας, ότι δηλαδή επιδοτούνται και ακολουθούνται πρακτικές ντάμπινγκ κατά τη διάθεσή τους. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι συμπέρανε πως οι σωλήνες αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες αυτών που θεωρούνται δίκαιες—εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.Αναμένεται να κριθεί οριστικά την 20ή Δεκεμβρίου εάν οι επιδοτήσεις των εξαγωγών αυτών πλήττουν την αμερικανική βιομηχανία και κατόπιν το υπουργείο Εμπορίου ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ διάρκειας έως και πέντε ετών.
  • Tourist guide of Greece-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ & ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Στην ιστοσελίδα World Tourism Exhibitions υπάρχουν οι ημερομηνίες περισσότερων από 600 τουριστικών γεγονότων σε 90 χώρες , συμπεριλαμβανομένων των διεθνών εκθέσεων τουρισμού Wtm 2018 London, PhiIoxenia 2018 Thessaloniki, Bit 2019 Milan, Itb 2019 Berlin κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.world-tourism-exhibitions.com και να οργανώσετε τις συμμετοχές σας και τα ταξίδια σας στις επερχόμενες εκθέσεις τουρισμού.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Η Υπηρεσία Παροχής Νομικών Πληροφοριών λειτουργεί πλέον και στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν να απευθύνονται για συμβουλές, με επίσκεψη στα γραφεία του επιμελητηρίου Πολυτεχνείου 58 στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, ή τηλεφωνικά στο 2371024200 ή να απευθύνουν γραπτά ερωτήματα στέλνοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e mail :info@epichal.gr (υπ’ όψιν νομικού συμβούλου) ή με φαξ στο 2371021355. Ο Νομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής θα παρευρίσκεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου κάθε Παρασκευή , από τις ώρες 10 πμ – 2 μμ για να παρέχει νομικές πληροφορίες και συμβουλές στα μέλη του Επιμελητηρίου που υποβάλλουν σχετικά αιτήματα. Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή δεν υποκαθιστά δικηγόρους ούτε διεκπεραιώνει δικηγορικές υποθέσεις αλλά παρέχει γενικές πληροφορίες στα μέλη του Επιμελητηρίου σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία και δίνει κατευθύνσεις για τους τρόπους επίλυσης τυχόν προβλημάτων τους.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

  • ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της φτώχειας και τοι κοινωνικού αποκλεισμού , ο Δήμος Ν. Προποντίδας προχώρησε στην ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου. Στόχος του είναι η στήριξη πολιτών οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας , μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, με την δωρεάν προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων του Δήμου. Προσβλέποντας στην ευαισθησία και στο κοινωνικό πρόσωπο των μελών του Επιμελητηρίου, παρακαλούνται για την ευγενική τους προσφορά σε τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη βρεφανάπτυξης, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, προκειμένου να στηριχτεί το δύσκολο αλλά σημαντικό αυτό έργο.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ
Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων υλοποιεί μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.  
Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία από τις πρώτες φάσεις εφαρμογής έχει ήδη κινητοποιήσει σημαντικό αριθμό φορέων του δημόσιου τομέα, ικανοποιητικό αριθμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν θέση μαθητείας σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο σχετικό portal του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias)  μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET για την είσοδο τους.
Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia .
Ειδικότητες Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-19
  1. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
  2. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  3. Γραφικών Τεχνών
  4. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
  6. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
  7. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  8. Αισθητικής Τέχνης
  9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  10. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  11. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  12. Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
  13. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  14. Τεχνικός Οχημάτων
  15. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  16. Βοηθός Νοσηλευτή
  17. Συντήρησης Έργων Τέχνης – Αποκατάστασης
  18. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  19. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
  20. Βοηθός Φαρμακείου
  21. Κομμωτικής Τέχνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: