"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ακύρωση εκδηλώσεων του Π.Λ.Σ Προικόννησος

Δελτίο τύπου

Ο Π.Λ.Σ Προικόννησος ακυρώνει την διοργάνωση του πανηγυριού του Αγίου Ιωάννη στις 28 και 29 Αυγούστου 2018, λόγω του θανάτου του πατριώτη Σταύρου Γκιώτη.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που σημάδεψε την...
πολιτιστική δράση του τόπου μας, και όχι μόνο, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε αναφορά στην προσωπικότητα και στη δράση του.
Ο Σταύρος Γκιώτης, ιατρός στο επάγγελμα, γόνος οικογένειας Μαρμαρινών ίδρυσε το 1977 το πολιτιστικό τμήμα του Συλλόγου Α.Ε.Ο ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ το οποίο μετά στέγασε ο Π.Λ.Σ Προικόννησος.
Συνέλεξε και αναπαρήγαγε τον πλούτο της ρίζας των Μαρμαρινών, στήνοντας λέσχη του Συλλόγου και διοργανώνοντας τις πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης που σύντομα ανέδειξαν το σύλλογο σε σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Χαλκιδικής. Μαζί του εκατό και πλέον πατριώτες Μαρμαρινοί και δεκάδες μικρών και εφήβων από τη νεότερη γενιά των Μαρμαρινών, αγωνίζονταν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της προσφυγικής τους ρίζας, με κορυφαία εκδήλωση την γιορτή
« Αναμήσεις από την παλιά πατρίδα», της οποίας ήταν ο εμπνευστής.
Φλογερός πατριώτης, επέλεξε ως μόνιμο τόπο κατοικίας του, με μικρή απουσία, τον Νέο Μαρμαρά συμμετέχοντας ενεργά στην διοίκηση του τόπου ως μέλος του κοινοτικού συμβουλίου, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης για πάνω από είκοσι έτη.
Οραματιστής και αγωνιστής πάλεψε ενάντια στη βούληση όσων επιδίωκαν την υποβάθμιση του Νέου Μαρμαρά με τη δημιουργία το 1998 του Δήμου Σιθωνίας και αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του, ώστε να λάβει ο Μαρμαράς αυτό που του ανήκε ως το σημαντικότερο κομμάτι του Δήμου.
Παρόλο που προσέφερε τις υπηρεσίες του ως ιατρός στο υποκατάστημα ΙΚΑ της Γερακινής, δήλωνε παρών οσάκις χρειαζόταν να σταθεί αρωγός σε προβλήματα υγείας των συγχωριανών του.
Ένα μικρό κενό στη παρουσία του στο Μαρμαρά ήταν κατά τα έτη 1978 έως 1986, οπότε εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Γερακινή Χαλκιδικής, καλύπτοντας σε 24ωρη βάση τις ανάγκες του ιατρείου του ΙΚΑ εκεί.
Οι κάτοικοι της Γερακινής τον λάτρεψαν και ο ιερέας της μικρής κοινότητάς της, την ημέρα της κηδείας του, 26/08/2018, έκανε ειδική αναφορά στο γιατρό Σταύρο Γκιώτη που ήταν η παρηγοριά και ο σύντροφος όλων των Γερακινιωτών όσο διέμενε στον τόπο τους.
Εμείς ως Πολιτιστικός Σύλλογος νιώθουμε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι με επίγνωση της βαριάς κληρονομιάς που μας άφησε θα συνεχίσουμε το έργο του και θα το παραδώσουμε ως φυλαχτό στις επόμενες γενιές.
Προσευχόμαστε να αναπαύσει ο Θεός τη ψυχή του και να δώσει παρηγοριά για την μεγάλη απώλειά τους στην οικογένειά του εκλιπόντος, συζύγου της προέδρου μας Γκιώτη Βανέσας.
Αιωνία η μνήμη σου πατριώτη Σταύρο Γκιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: