ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Οι "μνηστήρες" για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Χαλκιδική

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους κόλπους του «Κινήματος Αλλαγής» και στη Χαλκιδική. Ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις με την αποχώρηση του "Ποταμιού" και το...
οργανωτικό ξεκαθάρισμα, συνεχίζονται ακόμη πιο δυναμικά οι ζυμώσεις και οι διαδικασίες, ώστε ο πολιτικός φορέας να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα.
Το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στις αρχές της εβδομάδας με την εγκύκλιο που απέστειλε ο Γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές, που είχε ως θέμα: «Συγκρότηση Ψηφοδελτίων Κινήματος Αλλαγής – Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών». 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, στη Χαλκιδική αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις Εθνικές Εκλογές. Την ίδια ώρα έντονες είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επαφές.
Με βάση τις ίδιες πηγές, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας επιθυμεί να διεκδικήσει την ψήφο των Χαλκιδικιωτών. Ο κ. Δριβελέγκας πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής το 1993.
Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, επίσης, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να επανέλθει στον κεντρικό πολιτικό στίβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πάχτας επιδιώκει κατά κάποιο τρόπο «πολιτική δικαίωση» από το λαό της Χαλκιδικής ύστερα από την «περιπέτεια» που είχε με προηγούμενες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ.
Ο Απόστολος Πάνας διεκδικεί με τη σειρά του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της Φώφης Γεννηματά. Ο απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή για άτομα με ειδικές ανάγκες, ο οποίος εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε δομές ειδικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το 2010 έως το 2014 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καθώς ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με την Παράταξη "Μέτωπο Ανάπτυξης" του Μάρκου Μπόλαρη. Στις εκλογές του 2012 και το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική όπου κατέλαβε τη 2η θέση.
Είσοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή επιδιώκει και ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Dr. Δημήτριος Ευαγγελινός. Ο διακεκριμένος επιστήμονας, με ένα πλούσιο βιογραφικό, που μετεκπαιδεύτηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία και στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Schleswig-Holstein του Luebeck Γερμανίας και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου με άριστα, υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου, καθώς και αντιπρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής. Τέλος, διετέλεσε επιμελητής στο "Θεαγένειο" Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επιμελητής στην Δ' Πανεπιστημιακή Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επέστρεψε στη Χαλκιδική και πρόσφερες τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου.
Ο πρώην υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζερβοχωρίων και σύμβουλος επιχειρήσεων Χρήστος Κομπόγιαννος, ενδιαφέρεται επίσης να είναι υποψήφιος.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. αναμένεται να έχει και «άρωμα» γυναίκας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του halkidikifocus.gr, η εκπαιδευτικός Άννα Κατσαρού, η οποία διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, καθώς ήταν επιλαχούσα, μετά από την παραίτηση του προκατόχου της Αργύρη Λαφαζάνη, εξέφρασε την επιθυμία να συμπεριληφθεί στη λίστα.
Τέλος, το πάζλ των «μνηστήρων» συμπληρώνεται με μία ακόμη γυναικεία παρουσία. Πρόκειται για τη δικηγόρο Θεοδώρα Μαυρομιχάλη-Κουγιώνη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με «Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω πρόσωπα καλύπτουν γεωγραφικά το εκλογικό σώμα της Χαλκιδικής με εξαίρεση τη Σιθωνία, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιχειρείται προσέγγιση από τα τοπικά όργανα του κινήματος σε γυναικείο πρόσωπο που έχει συγγενική σχέση με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τα τέλη Ιουλίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία για την καταγραφή των ενδιαφερομένων και την υποβολή των προτάσεων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Πηγή: halkidikifocus.gr

1 σχόλιο:

ΛΑΖΑΡΟΣ είπε...

Κρατήστε μόνο αυτό: Το "παλαιό" έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!!!