«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής: Ξαναβρήκε τους ρυθμούς της η τουριστική Χαλκιδική – Επιστρέφει η ομαλότητα μετά την κακοκαιρία

Τους κανονικούς της ρυθμούς ξαναβρίσκει η Χαλκιδική, μετά τη θεομηνία που έπληξε κυρίως περιοχές των Δήμων Σιθωνίας και Κασσάνδρας, την περασμένη Τρίτη 26 Ιουνίου 2018. Η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στο εσωτερικό οδικό δίκτυο  οικισμών, σε αγωγούς ύδρευσης, σε κατοικίες, τουριστικές επιχειρήσεις και αυτοκίνητα,  ειδικότερα σε Νικήτη, Όρμο Παναγίας, Άγιο Νικόλαο, Ακτή Σαλονικιού, Πυργαδίκια, Μεταμόρφωση, Σίβηρη και Ν. Φώκαια.
Η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και η...
αποκατάστασή τους ξεκίνησε την αμέσως επόμενη ημέρα, από κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Δήμου Σιθωνίας και του Δήμου Κασσάνδρας. Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής πρέπει να γνωρίζουν ότι η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές, η απομάκρυνση φερτών υλικών και μπαζών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι παραλίες καθαρίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε όλες τις προσπάθειες συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή οι φορείς του τουρισμού, αλλά και οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής. Όσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονταν σε εξέλιξη δεν κινδύνεψε κανένας επισκέπτης, υπήρχε συνεχής και άμεση επαφή με τις προξενικές αρχές για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας προς τους τουρίστες, ενώ με την αποκατάσταση των ζημιών ελαχιστοποιήθηκαν γρήγορα τα όποια προβλήματα.

Πλέον η τουριστική κίνηση επανήλθε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της εποχής. Όλοι οι επαγγελματίες (ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιάτορες κλπ) είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες για να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα και πρόθυμοι να τους χαρίσουν την άψογη φιλοξενία τους στην πανέμορφη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: