"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Χαλκιδική

Ολιγόωρη επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποίησε χθες Τρίτη 27/3, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, προσκεκλημένη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής με αφορμή την παρουσία της στο 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κ. Μακεδονίας.

Η υπουργός συνοδευόμενη από τον δ/ντή του γραφείου της Βαγγέλη Πολίτη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και τον συντονιστή της Ν.Ε. Στέλιο Παπαματθαίου, επισκέφθηκε το σπήλαιο Πετραλώνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου συζήτησε με... τους υπεύθυνους προϊσταμένους κ.κ. Ανδρέα Ντάρλα και Ιωάννη Κανονίδη αντίστοιχα, αλλά και εκπροσώπους της "Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκιδικής".

Στο σπήλαιο Πετραλώνων ενημερώθηκε διεξοδικά για τα χρόνια προβλήματα συντήρησης που αντιμετωπίζει και ανακοίνωσε την ένταξη του κυρίως χώρου του σπηλαίου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή και αναβάθμιση του εσωτερικού του χώρου από τον επόμενο χρόνο και παράλληλα τον εκσυγχρονισμό του μουσείου του, με πρόθεση ένταξης σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε).

Στο αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου (που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό και πρόσφατα εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και βρίσκεται εν αναμονή της δημοπράτησης της μουσειολογικής μελέτης), ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των προς έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων και μετά από σύσκεψη με τους παρευρισκόμενους, εκτιμήθηκε ότι είναι δυνατή η σταδιακή λειτουργία του στους επόμενους μήνες με μικρές εκθέσεις (συλλογή Λαμπρόπουλου - συνέργειες με άλλα μουσεία κλπ), ώστε να μην είναι κλειστό μέχρι την αποπεράτωση και συνολική λειτουργία του, καταβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε δυνατή προσπάθεια για επίσπευση της ολοκλήρωσής του.


Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: