"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ EXPO 2017» ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 10-13/8/2017
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θέλοντας να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και να προβάλει τα εξαιρετικά προϊόντα του νομού μας συμμετέχει στη διοργάνωση της Γενικής Έκθεσης «Χαλκιδική EXPO 2017» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην...
προβλήτα των Νέων Μουδανιά 1013 Αυγούστου 2017.
Σας προσκαλούμε όλους να δηλώσετε συμμετοχή στη γενική έκθεση «Χαλκιδική EXPO 2017» για να προβάλουμε και να προωθήσουμε όλοι μαζί των πλούτο του Νομού μας, να παρουσιάσουμε τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις και να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα τηλ. 23710-24200 – 24300, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ 01/8 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ξεκίνησε την Τρίτη 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή τους για χρονικό διάστημα 12 μηνών στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των ομάδων ανέργων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, με προτεραιότητα στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό  10/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης σε αυτήν (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), από 01/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 21/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Οι ενδιαφερόμενοι  άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης, σε μία έως τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης στο σύνολο των Φορέων Υποδοχής. Οι δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, υποχρεούνται να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ  μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (21/08/2017). Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

  • ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Στις 3 Αυγούστου θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες αναδιαρθρώσεις για επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 2 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο δύο κύριες αναβαθμίσεις στο σύστημα σε συνεννόηση με τις τράπεζες, τον ΕΦΚΑ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και το TAXIS.

  • ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ capital controls ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας έχει ήδη στείλει την εισήγησή του στον υπουργό Οικονομικών για τις επικείμενες αλλαγές. Οι τροποποιήσεις στους περιορισμούς θα διευκολύνουν τις επιχειρήσεις για άνοιγμα νέων λογαριασμών, ενώ θα αυξηθούν και τα όρια για την εκτέλεση εισαγωγών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, της εκταμίευσης των δόσεων οικονομικής στήριξης του ελληνικού δημοσίου, αλλά και της εξόδου στις αγορές. Η ταχύτητα χαλάρωσης των περιορισμών θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από την αποκατάσταση της πρόσβασης Δημοσίου και τραπεζών στις αγορές, την επιστροφή των καταθέσεων και την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Μεταξύ των αιτημάτων των τραπεζών περιλαμβάνονται η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης ως και 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, το άνοιγμα λογαριασμού και η προσθήκη συνδικαιούχων ακόμη κι αν δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη, η αύξηση στο 60% του ποσοστού των εμβασμάτων από το εξωτερικό που μπορεί να αναληφθεί σε φυσική μορφή και ο διπλασιασμός του ορίου ελεύθερης αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, στις 2.000 ευρώ. Ωστόσο, οι τροποποιήσεις αυτές προϋποθέτουν μεταξύ άλλων την αύξηση της καταθετικής βάσης επί αρκετό χρονικό διάστημα, με ταυτόχρονη πτώση της αξίας των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.
  • ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Aντιμέτωποι με τον γνωστό φορολογικό «γολγοθά» βρίσκονται από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018 εκατομμύρια πολίτες, αφού κάθε μήνα θα υπάρχει και μία υποχρέωση. Εάν μάλιστα οι φορολογούμενοι επιλέξουν τον γκισέ της τράπεζας για την πληρωμή, τότε θα υπάρχει και επιβάρυνση.
Αναλυτικά:
  • 31 Ιουλίου: η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.
  • 31 Αυγούστου: η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • 30 Σεπτεμβρίου: η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • 31 Οκτωβρίου: η δεύτερη δόση ΕΝΦΙΑ και η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • 30 Νοεμβρίου: η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ, η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • 31 Δεκεμβρίου: τέλη κυκλοφορίας 2018, η τέταρτη δόση ΕΝΦΙΑ, η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων.
  • 31 Ιανουαρίου 2018: η πέμπτη δόση ΕΝΦΙΑ
Συνολικά: από τα τέλη Ιουλίου έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ (φόρος εισοδήματος), 3,2 δισ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ (προσδοκώμενες εισπράξεις περίπου 2,65 δισ. ευρώ) και 1,1 δισ. ευρώ τέλη κυκλοφορίας. Σύνολο περίπου 8 δισ. ευρώ.

  • ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ
Μόνο όσοι κάνουν δωρεές στα πολιτικά κόμματα και στο δημόσιο θα είναι τελικά οι λίγοι τυχεροί που θα λαμβάνουν από τον επόμενο χρόνο επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η μείωση του αριθμού όσων θα λαμβάνουν πιστωτικό εκκαθαριστικό είναι ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος για το 2018 και τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από το σύνολο των 6,12 εκατομμυρίων δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος προέκυψαν μόλις 953.890 πιστωτικά εκκαθαριστικά. Δηλαδή μόλις το 15% των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε σε επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους. Μάλιστα ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά περίπου 65.000 εκκαθαριστικά σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια παρουσιάζει μείωση πάνω από 50% αφού το 2011 οι πιστωτικές δηλώσεις προσέγγιζαν τα 2 εκατομμύρια! Η μείωση του αριθμούς των πιστωτικών εκκαθαριστικών αναμένεται να είναι μεγάλη και τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος; Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές που οδηγούν σε επιστροφή φόρου. Στα χρόνια των μνημονίων καταργήθηκαν δεκάδες φοροαπαλλαγές όπως αυτές των ασφαλίστρων ιδιωτικών εταιρειών, ενοικίου κύριας κατοικίας και παιδιών, τόκων δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας, απόκτησης και διακράτησης αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ Μεγάλο ψαλίδι έπεσε τα τελευταία χρόνια στην φοροαπαλλαγή για ιατρικές δαπάνες καθώς για τα εισοδήματα του 2016 αναγνωρίστηκαν ιατρικά έξοδα με έκπτωση 10% μόνο εφόσον η δαπάνη ξεπερνούσε το 5% του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου. Από τα φετινά εισοδήματα, δηλαδή από τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 καταργείται πλήρως η απαλλαγή για ιατρικά έξοδα. Μένουν, ωστόσο, κάποιες φοροαπαλλαγές οι οποίες όμως αφορούν ελάχιστους φορολογούμενος και για αυτό δεν έχουν ακόμη μπει στο μάτι των δανειστών. Πρόκειται για απαλλαγές όπως αυτή των δωρεών χρηματικών ποσών στο δημόσιο και στα πολιτικά κόμματα καθώς και όσων χρηματοδοτούν κινηματογραφικές ταινίες…

  • ΣΤΑ 23,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στο ποσό των 23.319.986.752 ευρώ ανήλθαν στο διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2017 οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αυξημένες κατά 827.180.068 ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2017. Σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του ΚΕΑΟ, η αύξηση στο τρέχον υπόλοιπο των οφειλών προκύπτει από: (α) νέες εντάξεις οφειλετών που έφτασαν τους 205.980 με συνολικές οφειλές ύψους 473.419.177ευρώ (β) διαβίβαση νέων οφειλών και αύξηση των πρόσθετων τελών για τους οφειλέτες που είναι ήδη ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ. Ο αριθμός των οφειλετών αγγίζει τους 802.402.

  • ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Σε 21,7% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, σε σχέση με τον Μάρτιο (22%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στην ευρωζώνη η ανεργία διαμορφώθηκε σε 9,1% τον Ιούνιο (έναντι 9,2% το Μάιο), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,7% σε σχέση με το Μάιο. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2016, η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,1% και 8,6% αντιστοίχως (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Μάιο και τον Ιούνιο). Συνολικά τον Ιούνιο καταγράφονται 18,725 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,718 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (21,7% τον Απρίλιο) και στην Ισπανία (17,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,9%), τη Γερμανία (3,8%) και τη Μάλτα (4,1%). Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στα 1,041 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 18,2% και στις γυναίκες στο 26,2%.

  • ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Τις διαδικασίες για την εξίσωση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές ξεκινάει το οικονομικό επιτελείο, καθώς το νέο σύστημα θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 2018. Με δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή προβλέπεται αφενός η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, αφετέρου η δημιουργία Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων. Με την τροπολογία επιχειρείται η αξιοποίηση της βάσης δεδομένων της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων, που έχει δημιουργηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται διαρκώς σε αυτή να αποτελούν το υπόβαθρο ενός ηλεκτρονικού συστήματος εκτίμησης ακινήτων.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Ξεκίνησε από 01/8 η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των καθεστώτων ενίσχυσης του νέου αναπτυξιακού νόμου. Στη σχετική διαδικασία θα συμμετάσχουν περίπου 300 αξιολογητές, οι οποίοι είναι μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών. Για την υποστήριξη του έργου αξιολόγησης, είναι ήδη διαθέσιμος ένας κατάλληλα σχεδιασμένος οδηγός Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων. Επίσης, έχει παρασχεί ηλεκτρονική πλατφόρμα με πλούσιο και κατατοπιστικό εκπαιδευτικό υλικό.
  • ΝΕΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ «ΒΙΒΛΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΑΛΙΕΙΑ»
Τροπολογία που αφορά τους αγρότες κατατέθηκε στο νομοσχέδιο  «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». Με την προτεινόμενη τροπολογία καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση από τους εργοδότες «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» για τις οριζόμενες κατηγορίες. Το Βιβλίο θεωρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), επέχει θέση Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού, τηρείται στο χώρο εργασίας και είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.
Σε περίπτωση μη αναγραφής των οριζόμενων προσώπων στο Βιβλίο, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου εργοδότη, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητική κύρωση κατά δέσμια αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες για την αδήλωτη εργασία διατάξεις. Επιπρόσθετα, σε κάθε υπόχρεο, που δεν θεωρεί, δεν τηρεί ή δεν επιδεικνύει για οποιονδήποτε λόγο στα αρμόδια όργανα ελέγχου το Βιβλίο, επιβάλλεται σε βάρος του, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση κατά δέσμια αρμοδιότητα, πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ. Η προτεινόμενη διάταξη κρίνεται απαραίτητη λόγω των ιδιαιτεροτήτων της απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες και αλιεία, που καθιστούν δυσχερή την τήρηση του Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού στο πληροφοριακό σύστημα της ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας. Η σύνδεση της εργασίας με τις καιρικές συνθήκες και η μη δυνατότητα τήρησης σταθερού λογιστηρίου καθημερινά για την παρακολούθηση των εργασιών αυτών, επιτάσσουν την ανάγκη να βρεθεί ένας εναλλακτικός τρόπος αποτύπωσης των παραπάνω εργασιακών σχέσεων. Περαιτέρω η τήρηση του θεσπιζόμενου βιβλίου για τις παραπάνω κατηγορίες διευκολύνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας για την διαπίστωση της τήρησης της εργατικής και κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • ΜΕΤΑΞΥ 1ης ΚΑΙ 17ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών των Επιμελητηρίων, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017, καθορίζεται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/881 και άλλες διατάξεις». Οι εκλογές, όπως αναφέρεται σχετικά, διεξάγονται και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ρυθμίζονται θέματα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο και η πρώτη συνεδρίαση των εκλογικών επιτροπών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 28 Αυγούστου 2017. Ακόμη, ρυθμίζονται η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου των επιμελητηρίων, το δικαίωμα ψήφου των μελών του επιμελητηρίου και ορίζονται οι προϋποθέσεις κατάρτισης του ψηφοδελτίου, η κατανομή των εδρών στους συνδυασμούς ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη και καθορίζεται η διαδικασία εκλογής του προέδρου του επιμελητηρίου, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: