«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ FITCH
Για νέα θετική προοπτική, κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε «θετική» από «σταθερή», από τον οίκο Fitch, ενώ είχαν προηγηθεί οι Standard's & Poor's και Moody's. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η νέα θετική προοπτική της οικονομίας, και από τους οίκους αξιολόγησης, αντικατοπτρίζει τις...
προσδοκίες ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια, ενώ και το γεγονός ότι θα υπάρξουν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα διευκολύνει την πρόσβαση της Eλλάδας στις αγορές».

  • ΑΥΞΗΣΗ 8,1% ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Αύξηση της τάξης του 8,1% κατέγραψε τον Ιούνιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, έναντι μείωσης 10,5% που είχε σημειώσει τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Στο δωδεκάμηνο Ιουλίου 2016 - Ιουνίου 2017, ο μέσος γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 10,3% έναντι μείωσης 13,1%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας , Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται περίπου στα 61 εκατομ. Ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσοτέρων από 6.000 ωφελουμένων. Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» - είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων . Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο , στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες , με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ypeka.gr . Ενδιαφέρον έχει ωστόσο ότι η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα θα γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πιο αναλυτικά, ο ενδιαφερόμενος θα καταχωρίζει την αίτησή του, τα στοιχεία για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιήσει και το αντίστοιχο κόστους τους, καθώς και την τράπεζα με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί, εφόσον θα επιλέξει την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής με τη μορφή δανείου.

  • O ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Ο τουριστικός τομέας κυριαρχεί στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων  από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Ιουλίου 2107, σύμφωνα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που γνωστοποιήθηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Σχετικά με τις ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ), ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις μισές από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας να αφορούν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εστίαση και τη διαμονή τουριστών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ). Τα φαρμακεία είναι πρώτα στη λίστα  στη σύσταση ομόρρυθμης εταιρείας (ΟΕ), αλλά η πλειοψηφία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων αφορά σε επιχειρήσεις εστίασης και υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων για μικρή χρονική διάρκεια. Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες (ΕΕ) όλες οι θέσεις της δεκάδας αφορούν στην εστίαση, ενώ για τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ) δεν αποτελεί έκπληξη ότι στη πρώτη θέση της δεκάδας κυριαρχούν τα εστιατόρια.

  • Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΔΟΣΕΙΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
Σε τουλάχιστον 11 δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή των αναδρομικών ποσών από τους αυτοαπασχολούμενους που υποχρεούνται να καταβάλουν εισφορές υπέρ επικούρησης και εφάπαξ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος, εκτίμησε ότι πρόκειται για περίπου 70.000 αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι θα υποστούν επιπλέον ασφαλιστική επιβάρυνση 7% για επικούρηση και 4% για εφάπαξ από τον Οκτώβριο.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με δυνατότητα έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, έχουν από 21/8 οφειλέτες, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2017 στην αρμόδια για την είσπραξη οφειλών υπηρεσία του οικείου Δήμου ή του νομικού προσώπου αυτού, ενώ το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ.



  • ΚΑΤΑ 28,3% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Αύξηση 28,3% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούλιο φέτος, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 14.998 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 11.687 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016 (αύξηση 42,9% είχε παρουσιαστεί τον Ιούλιο 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015).  Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο 2017 ανέρχονται σε 9.058 έναντι 7.578 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 19,5%.

  • ΕΡΓΑΝΗ: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ 7.242 ΘΕΣΕΙΣ
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καταγράφηκε τον μήνα Ιούλιο 2017, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 7.242 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 225.856, ενώ οι αποχωρήσεις σε 218.614. Πάντως για έναν ακόμα μήνα εξακολουθούν να κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δεδομένου ότι από το σύνολο των προσλήψεων: πλήρους απασχόλησης είναι οι 103.301, μερικής οι 89.712 και εκ περιτροπής οι 32.843 θέσεις εργασίας. 

  • ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Η εισαγωγή του θεσμού της Μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και στους χώρους εργασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ). Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων είναι να γίνουν τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) επιλογή των μαθητών και των μαθητριών. Ο σχεδιασμός της Μαθητείας οργανώθηκε με βάση τη μάθηση στον χώρο εργασίας (work based learning) και υλοποιείται με τρόπο ώστε να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα επαγγελματικής αναζήτησης που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου θεσμού. Η Μαθητεία είναι 9μηνης διάρκειας . Απευθύνεται σε ενήλικες απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων που έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Η Σύμβαση Μαθητείας συνδέει τον μαθητευόμενο με τον εργοδότη , ο οποίος αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση στο χώρο εργασίας με πρόγραμμα σπουδών που εποπτεύεται από τα ΕΠΑΛ. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος της μαθητείας αντιστοιχεί σε κατάρτιση επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η πιστοποίηση των προσόντων υλοποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ. Στους μαθητευόμενους παρέχεται ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 75% επί του νομίμου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η Μαθητεία επιδοτείται σε ποσοστό 53% από το ΕΣΠΑ. Ο μαθητευόμενος παρακολουθεί το εργαστηριακό μάθημα της ειδικότατε στο σχολείο μια ημέρα την εβδομάδα και τις υπόλοιπες τέσσερις μέρες παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας. Στις προθέσεις του Υπουργείου , επιπλέον από την επόμενη σχολική χρονια΄2017-2018 , είναι να εφαρμοστεί και στα ΙΕΚ , τα οποία αποτελούν το δεύτερο μεγάλο πυλώνα της στρατηγικής για την ΕΕΚ. Η διάρκεια της μαθητείας στα ΙΕΚ έχει οριστεί στους 6 μήνες .Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/anakoinoseis. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Α’ – Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , τηλ . Επικοινωνίας 210 3443306.

  • ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: 98% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Απαισιόδοξοι εμφανίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες για την κατάσταση της οικονομίας και για το μέλλον της Ε.Ε., σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Το 98% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «κακή», έναντι 51% των Ευρωπαίων πολιτών. Μόνο το 2% των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «καλή», έναντι 46% των ευρωπαίων πολιτών.

  • ΜΕΤΑΞΥ 1ης ΚΑΙ 17ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών των Επιμελητηρίων, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017, καθορίζεται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/881 και άλλες διατάξεις». Οι εκλογές, όπως αναφέρεται σχετικά, διεξάγονται και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ρυθμίζονται θέματα διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο και η πρώτη συνεδρίαση των εκλογικών επιτροπών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 28 Αυγούστου 2017. Ακόμη, ρυθμίζονται η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου των επιμελητηρίων, το δικαίωμα ψήφου των μελών του επιμελητηρίου και ορίζονται οι προϋποθέσεις κατάρτισης του ψηφοδελτίου, η κατανομή των εδρών στους συνδυασμούς ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη και καθορίζεται η διαδικασία εκλογής του προέδρου του επιμελητηρίου, μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

  • ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΕΕ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες  προσφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για την υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων (http://investmenttools.uhc.gr/) και την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) εκπαίδευσης (http://elearning.uhc.gr/). Με την πρώτη υπηρεσία, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά. Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ αποστάσεως) ασύγχρονης  εκπαίδευσης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: