"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Εκδήλωση ενημέρωσης για τους Δασικούς Χάρτες στο Ν.Μαρμαρά(ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαρμαρά και του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής,κ. Στυλιανού Βαλιάνου, πραγματοποιηθηκε ,εχθές Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017,  μια ακόμα εκδηλωση ενημέρωσης για το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, αυτή τη φορά στο Ν. Μαρμαρά.
Ο κ. Βαλιάνος, εισηγουμενος το θέμα και επικουρούμενος από το δασολογο κ. Βελισσάριο Χωρινό, ανέφερε...
αναλυτικά τις πτυχές της πολυδαίδαλης δασικής νομοθεσίας καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των νομικών ζητημάτων που αναφύονται.
Με την ιδιότητα του νομικού προσέγγισε και το θέμα της εξαγοράς των εκχερσωμένων εκτάσεων αλλά και ζητηματα που άπτονται των οριστικών διανομών καλλιεργήσιμης γης από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και το θέμα αγοράς μοναστηριακών δασικών εκτάσεων από ιδιώτες, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την εν λόγω περιοχή.
Προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που γεννά ο δασικός χάρτη για επιμέρους περιπτώσεις που απασχολούν τους πολίτες ενώ έγινε υπενθύμιση ότι η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων λήγει στις 12 Ιουνίου 2017 και η προθεσμία υποβολής αίτησης εξαγοράς εκχερσωμενων εκτάσεων ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2017.
Τη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά εκπροσώπησαν οι Γεώργιος Καπλάνης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και Αβραάμ Σαλπιγκτίδης, δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σιθωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: