«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μαγευτική η συναυλία των Θαμυριάδων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Με εξαιρετικά σχόλια και το θερμό του χειροκρότημα αντάμειψε το κοινό τις «Θαμυριάδες», το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού ωδείου Πολυγύρου, που τραγούδησε χθες το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Τα μέλη των πολυβραβευμένων Θαμυριάδων έδωσαν...
τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας έργα των Orlando di Lasso, Francis Poulenc, John Rutter, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Άλκη Μπαλτά, Χρήστου Σαμαρά, Μπάμπη Κανά, επεξεργασίες παραδοσιακών τραγουδιών καθώς και ποπ μελωδίες.
Στο μέσω της συναυλίας ο Δήμος Πολυγύρου, βράβευσε το φωνητικό σύνολο απονέμοντας στα κορίτσια τιμητική διάκριση για το χρυσό μετάλλιο που απέσπασαν στην πρώτη τους συμμετοχή σε διαγωνισμό, στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA. Την πλακέτα του Δημάρχου Πολυγύρου , Αστέριου Ζωγράφου έδωσε η Πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ιφιγένεια Κυριάκου. Ταυτόχρονα εξήρε την προσπάθειά τους, το ζήλο και την αγάπη με την οποία εργάζονται συστηματικά πετυχαίνοντας τους στόχους τους, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Πολύγυρο, μια πόλη με τόσο μεγάλη παράδοση, ιστορία, πολιτισμό. Ιδιαίτερα τόνισε ότι η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου στηρίζει με κάθε τρόπο τόσο τις «Θαμυριάδες» όσο και τα υπόλοιπα σχήματα – σύνολα, που υπάγονται στο ωδείο με στόχο την παραγωγή πολιτισμού και την ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου Πολυγύρου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους για την φιλοξενία της συναυλίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου .
Από την πλευρά του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ως αναμνηστικό της μεγάλης αυτής στιγμής του σχήματος χάρισε στις «Θαμυριάδες» το γλυπτό κλειδί του σολ. το οποίο έδωσε στην μαέστρο , ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Άγγελος Καραπινίδης, δηλώνοντας συγκινημένος με την επιτυχία των Θαμυριάδων αλλά και με το άρτια εκτελεσμένο πρόγραμμά τους, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την θερμή αποδοχή του σχήματος από το κοινό του Πολυγύρου και όχι μόνο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Νικήτας Κατσακιώρης, η τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, Δρ. Γεωργία Στρατούλη, ο τμηματάρχης Συντηρήσεων Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Αθανάσιος Χουχούτας, ο Συνθέτης και καθηγητής του Α.Π.Θ, Χρήστος Σαμαράς, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ συλλόγων  και φορέων του Δήμου και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: