«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη Γ.Βαγιωνά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου

Για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, συζήτησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Βαγιωνάς, με τον πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Ευαγγελινό, αλλά και τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου- Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Μετά τo καλωσόρισμα του Βουλευτή από την ηγεσία του Συνεταιρισμού, έγινε εκτενής συζήτηση για τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι αγρότες.
Μείζονος σημασίας είναι το ζήτημα των δασικών χαρτών, η κύρωση των οποίων οδηγεί σε απαράδεκτες και για την εθνική οικονομία και για τους αγρότες καταστάσεις. Ο κ. Βαγιωνάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συνεταιρισμού για τις θέσεις και τις...
δράσεις της ΝΔ, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο ίδιος, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης για το θέμα, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρότασης των αγροτών, για τη μείωση του κόστους εξαγοράς των εκτάσεων.
Επί τάπητος τέθηκε και το ασφαλιστικό- φορολογικό ζήτημα που απασχολεί τους αγρότες. Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα μέσα παραγωγής, σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο εργατικό κόστος και τις ασφαλιστικές εισφορές, θέτουν εν αμφιβόλω την ικανότητα επιβίωσης των αγροτών.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εκπροσώπων των αγροτών του Νομού μας, για τα δίκαια αιτήματα τους. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτουμε, θα πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε τους αγρότες. Πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: