«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΤΟ 185% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016
Στα δυσθεώρητα ύψη των 326,3 δισ. ευρώ ή περίπου 185% του ΑΕΠ, ανήλθε το ελληνικό δημόσιο χρέος στο τέλος του 2016, καταγράφοντας άνοδο περίπου 5 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2015, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους,. Η διεύρυνση οφείλεται στην...
εισροή πρόσθετων κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος αποτελεί και τον βασικό δανειστή της χώρας, αφού προς τον Μηχανισμό η χώρα οφείλει 227,7 δισ. ευρώ.
  • ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ 2016
Σε ελλειμματικό μετατράπηκε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 206 εκατ. ευρώ το 2015. Συνολικά, η αξία των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών περιορίστηκε κατά 6,1%, ενώ η αξία των εισαγωγών μειώθηκε κατά 4,2%. Επίσης, επιδεινώθηκαν και τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων. 

  • ΜΕΙΩΘΗΚΕ 5,1% Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟ 2016
Πτώση 5,1% σημείωσε ο τζίρος στη βιομηχανία το 2016 σε σύγκριση με το 2015, με τον τζίρο ειδικά στη μεταποίηση να καταγράφει πτώση 5,2% σε ετήσια βάση. Η μέση μείωση αποτυπώνει τη σημαντική υποχώρηση που κατέγραφε ο τζίρος στη βιομηχανία έως και τον Ιούλιο του 2016. Τους επόμενους μήνες, με μοναδική εξαίρεση, τον Οκτώβριο, ο τζίρος κινήθηκε ανοδικά και η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφηκε τον Δεκέμβριο με αύξηση του τζίρου κατά 13,5% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2015. 

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: OI ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να τροποποιήσει την εθνική νομοθεσία, ώστε να μπορούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν εξοφλούνται από το Δημόσιο, εντός των ανώτατων χρονικών προθεσμιών, να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση. Πρόκειται για ενεργοποίηση της προδικαστικής (προειδοποιητική επιστολή), ενώ εκτός της Ελλάδας, συμμόρφωση ζητείται και από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβακία. Ειδικότερα, σε σχέση με τη χώρα μας, η Επιτροπή έχει βάλει στο στόχαστρο το σημείο της νέας νομοθεσίας, που καταργεί τα δικαιώματα των πιστωτών σε τόκους και αποζημιώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων στην εξόφληση. Μάλιστα, έχει σταλεί στην Ελλάδα συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή, ενώ εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση η Κομισιόν θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ – ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016
Με Δελτίο Τύπου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, έτους 2016, μέχρι και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017. Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
  • ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, θέτει από 21-2-107 και ώρα 17:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων». Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την επίτευξη ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα, όσο και προς το Δημόσιο, στοχεύοντας διά της ορθολογικής διευθέτησης ή ακόμη και απομείωσης των χρεών των αυτών στη συνέχιση της λειτουργίας τους, διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξυγιαίνοντας ταυτόχρονα το τραπεζικό σύστημα, ώστε να στηριχθεί συνολικά η οικονομία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Υπουργός καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 03/03/2017 και ώρα 14:00, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα σχόλια των φορέων το συντομότερο δυνατόν και να προωθηθεί συνακόλουθα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο στην ελληνική Βουλή προς ψήφιση, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις που ενδεχομένως θα απέβαιναν εις βάρος των οφειλετών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.
Στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα τεθεί σε ισχύ τρεις μήνες μετά την ψήφισή του μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν εντάσσονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Για πρώτη φορά με μια διαδικασία εκτός δικαστηρίου, η επιχείρηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς όλους τους πιστωτές της, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.
  • ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 16 ΕΤΩΝ: ΧΑΘΗΚΑΝ 30.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Μείωση της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά σχεδόν 30.000 θέσεις καταγράφουν τα στοιχεία της Εργάνης για τον Ιανουάριο του 2017, η χειρότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιανουαρίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 126.501, ενώ οι αποχωρήσεις σε 156.318.

  • ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Σε λειτουργία τέθηκε η νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr), η οποία στοχεύει στην ενοποίηση όλων των ιστοχώρων του υπουργείου. Πρόκειται επομένως, για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη, στην οποία έχουν μεταφερθεί οι διαδικτυακοί τόποι των γενικών και ειδικών γραμματειών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου, όπως το Ηλεκτρονικό Παράβολο, οι Συντάξεις και η Μισθοδοσία του Δημοσίου, το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.), e-Aιτήσεις προς τις Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας, το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ) κ.α. Το νέο έργο, όπως αναφέρει το υπουργείο, δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα ενιαίας πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με τη χρήση προσωπικών κωδικών (SSO). 'Επιπλέον, εκσυγχρονίζεται ο τρόπος ανάρτησης περιεχομένου από τους αρμόδιους υπαλλήλους για άμεση ενημέρωση των πολιτών.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  •   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΙΗΜ)

Η Διεθνής Έκθεση Βιοτεχνών Μονάχου (ΙΗΜ) , που θα λάβει χώρα από τις 08 έως τις 14 Μαρτίου 2017 , αποτελεί και για την Ελλάδα τη διεθνώς σημαντικότερη έκθεση για τους βιοτέχνες όλων των κλάδων. Με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες, που εκπροσωπούν πάνω από 60 χειροτεχνικούς επαγγελματικούς κλάδους , καθώς και την παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της οικονομίας και της πολιτικής , η ΙΗΜ συνιστά τη συνάντηση κορυφής των βιοτεχνών στην Γερμανία. Οι παρουσιάσεις και συνευρέσεις , που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Έκθεσης για τα Ελληνικά Επιμελητήρια, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεν προωθούν μόνο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας , αλλά προσφέρονται ιδιαιτέρως για τη σύναψη νέων επαγγελματικών επαφών και συνεργασιών. Η ΙΗΜ δίνει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ενημερωθούν για τις αποδόσεις του κλάδου , προκειμένου να αυξήσουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεών τους στο μέλλον. Δηλώσεις συμμετοχής έως 24 Φεβρουαρίου 2017 και περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 2107297272 κος Δημήτριος Σωπίκης (Dimitrios.Sopikis@grde.eu)   

Δεν υπάρχουν σχόλια: