"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ Η/Υ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική της ευθύνη και την ευαισθησία της στην παιδεία, σήμερα που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, αποφάσισε...
να βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων του Νομού διοργανώνοντας εκστρατεία συγκέντρωσης παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector, κ.α.) που δεν είναι πλέον σε χρήση.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους επαγγελματίες – επιχειρηματίες να στηρίξουν την εκστρατεία του Επιμελητηρίου προσφέροντας τους παλαιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που πλέον δεν χρησιμοποιούν, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια, scanner, projector) για τα σχολεία του Νομού.

Η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα διαθέσει τους παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που έχει στην κατοχή της και δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί στα σχολεία που έχουν ανάλογη ανάγκη.

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένες τις αντιξοότητες που βιώνουν πολλά παιδιά στο Νομό μας!

Όσοι ενδιαφέρονταν να συνδράμουν στην εκστρατεία του Επιμελητηρίου, μπορούν να προσφέρουν τα προαναφερόμενα είδη σε καλή κατάσταση από την Τετάρτη 07/12 /2016 έως και την Τρίτη 31/01/2017 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο τις ημέρες λειτουργίας του, ώρες 08.00 – 15.00. Σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης των Η/Υ στα γραφεία μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Τζηρίτη Γεωργία τηλ 23710 24200.

Με τη συμμετοχή όλων μας, θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί στη Χαλκιδική χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διανύσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη σχολική χρονιά.

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του τουριστικού τμήματος και της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων, ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει οδικές Επιχειρηματικές Αποστολές σε χώρες των Βαλκανίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει εξολοκλήρου το κόστος της οδικής μεταφοράς των συμμετέχοντων μελών του από τη Χαλκιδική προς τις Εκθέσεις Τουρισμού και αντίστροφα, και τα μέλη του θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος διαμονής. Το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
  1. ITTFA 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 23 έως και 25 Φεβρουαρίου 2017
  2. TTR 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 16 έως και 18 Φεβρουαρίου 2017
Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2016. Δηλώσεις συμμετοχής στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Τηλ 2371024200, 24300 (κα Τζηρίτη Γεωργία).

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις »
Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Γαλλιάκης Χρήστος, Οικονομικός Διευθυντής και Δημούση Αναστασία, χρηματοκοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P. Negotiations.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.
Η Κ.Ε.Ε.Ε και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και στήριξη των μελών του και σε συνεννόηση με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος V.P Negotiations, παρέχει σε όποιο μέλος του επιθυμεί, τη δυνατότητα για εξειδικευμένη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του τραπεζικού δανεισμού του, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος. Η προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη (ανάλυση δανεισμού και προτεινόμενες λύσεις), θα παρέχεται από τους εισηγητές της ημερίδας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2017 , σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αίτηση παροχής προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, στον παρακάτω σύνδεσμο (Link) :
ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2130 238504, 693 2286243 με την κα. Δημούση Αναστασία.

  • «ΕΚΡΗΞΗ» ΣΕ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ & ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟ 2016
Ξεπέρασαν τα 700 εκατ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά το 2016 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος Τειρεσίας. Ειδικότερα, ακάλυπτες επιταγές ύψους 649 εκατ. ευρώ και απλήρωτες συναλλαγματικές ύψους 58 εκατ. ευρώ κατέγραψε το σύστημα Τειρεσίας εντός του προηγούμενου έτους. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, εντός του 2016 εισήχθησαν στο σύστημα 12.918 ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας 649,27 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 35 χιλιάδες, συνολικής αξίας 57,99 εκατ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο κατεγράφησαν 617 ακάλυπτες επιταγές αξίας 14,88 εκατ. ευρώ και 2.361 απλήρωτες συναλλαγματικές αξίας 3,78 εκατ. ευρώ, με τα ποσά να εμφανίζονται σαφώς μειωμένα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ : ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΤΑ 2,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Στα 4,392 δισ. ευρώ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπ.Οικονομικών, έναντι πλεονάσματος 2,270 δισ. ευρώ το 2015 και στόχου για πλεόνασμα 1,983 δισ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων διαμορφώθηκε σε 53,968 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έσοδα 52,352 δισ. ευρώ, ενώ οι καθαρές δαπάνες ανήλθαν σε 55,153 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για δαπάνες 55,970 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε έλλειμμα 1,185 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3,530 δισ. ευρώ το 2015 και στόχου για έλλειμμα 3,617 δισ. ευρώ.
  • ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ POS
Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοσθεί η υποχρεωτική εγκατάσταση POS στους επαγγελματικούς κλάδους και τις υπηρεσίες στην αγορά, για την καθολική χρήση του πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές των φορολογούμενων, σύμφωνα με το σχέδιο της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Η πρώτη φάση θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 και σε αυτή τη φάση θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν POS επαγγελματικοί κλάδοι όπως τα καταστήματα εστίασης και ένας μεγάλος αριθμός από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.α. Η δεύτερη φάση θα εφαρμοστεί έως το τέλος του 2017 και η τρίτη έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018. Θα υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση λόγω αναντιστοιχίας κέρδους με προμήθεια τράπεζας. όπως πχ. τα περίπτερα, μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, μικρά μπακάλικα κ.λπ..

  • ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ
Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φέρνει με σχετικό νομοθέτημα η Κυβέρνηση, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, όπου συμβολαιογράφοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται. Στις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, όμως η έδρα του πλειστηριασμού που γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου. Επίσης θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα. Παράλληλα, πλειστηριασμοί με ηλεκτρονικό τρόπο για ακίνητα θα διενεργούνται και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και όχι μόνο κάθε Τετάρτη. Σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνο από την ημεδαπή αλλά και την αλλοδαπή. Επειδή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναμένεται να μετέχουν πολλοί, στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.
  • ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Τέλος στην λειτουργία των καταστημάτων επιλεγμένες Κυριακές τον χρόνο "βάζει" απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (100/2017) η οποία δημοσιεύθηκε μετά από δύο χρόνια και κρίνει αντισυνταγματική τη σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική: (Ιστορικό κέντρο Αθηνών και β) Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου), την κεντρική Μακεδονία:(Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδική) και στο Νότιο Αιγαίο: ( Ρόδος, Κως, Σύρος,Μύκονος και Σαντορίνη). Παράλληλα, στη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την αργία της Κυριακής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές είναι αντισυνταγματική αφενός γιατί αυτό θα έπρεπε να θεσπιστεί με προεδρικό διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, αφετέρου γιατί η Κυριακή είναι ημέρα αργίας και ξεκούρασης.
  • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Ενεργοποιείται ο νέος νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλής. Στην απόφαση παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τον καθορισμό του τρόπου, της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων και τη ρύθμιση λοιπών θεμάτων εφαρμογής των διατάξεων του νόμου.  Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαΐου.
  • ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ
Η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής συνταξιοδοτικής αίτησης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) άνοιξε. Μέσω αυτής της υπηρεσίας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ιδίου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο). Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπ' όψιν στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ
Αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,1%, αλλά μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 7,9% καταδεικνύουν τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2016. Πιο αναλυτικά, το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανήλθε σε 10,258 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 11,269 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, σημειώνοντας κάμψη 9%.
  • ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016
Η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία κάλυψαν σχεδόν το 55% των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2016, σύμφωνα τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη.  Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο περασμένος Δεκέμβριος έκλεισε με επικράτηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων, κατά 11.132 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να κλείσει θετικό για το 2016, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας.

  • ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 14%
Στη γνωστή και αποδεδειγμένα αποτυχημένη μεσομακροπρόθεσμα συνταγή της αύξησης των φόρων, καταφεύγει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κλείσει τις τρύπες στα δημοσιονομικά τα επόμενα χρόνια και να ξεκολλήσει τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση που έχει βαλτώσει εδώ και μήνες. Στο πλαίσιο αυτό , επιλέγει για άλλη μια φορά να "προστατεύσει" τις κρατικές δαπάνες που "τρέφουν" τον προνομιακό εκλογικό της χώρο του δημοσίου, και να "ξύσει" τον πάτο των βαρελιών των φόρων με νέες αυξήσεις φόρων καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Εκτός από το αφορολόγητο που μέρος του ετοιμάζεται να θυσιαστεί από την κυβέρνηση επιβάλλοντας ένα πρόσθετο χαράτσι της τάξης των 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με το σενάριο που θα επιλεγεί, σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο, στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 14%.. Οι δύο αυτές παρεμβάσεις θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στα ήδη εξουθενωμένα από την υπερφορολόγηση μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Μάλιστα, το πλήγμα στην κατανάλωση θα έρθει και από τις ανατιμήσεις που θα προκαλέσει η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ. Πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμο για το καλάθι της νοικοκυράς συντελεστή καθώς επιβάλλεται σε όλα τα νωπά τρόφιμα, όπως είναι το κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα, αλλά και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και της ύδρευσης. Επιπλέον, η αύξηση του συντελεστή θα πλήξει και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς ο μεσαίος συντελεστής ΦΠΑ επιβάλλεται και στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων. Η αύξηση των φόρων είναι η σίγουρη επιλογή της κυβέρνησης καθώς δεν αποκλείεται οι αυξήσεις να ισχύσουν από το 2018 στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

  • ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Μέχρι τις 8 Μαΐου παρατείνεται η σημερινή ρύθμιση για τα αυθαίρετα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαβούλευση του νέου νομοθετικού πλαισίου και να ενσωματωθούν τα σχόλια όσων συμμετείχαν. Ο παλιός Νόμος λήγει την 8η Φεβρουαρίου 2017, με την πάροδο συνολικά 42 μηνών από τη δημοσίευσή του. Στο υπουργείο επισημαίνουν πως η προθεσμία αυτή δύναται να λήξει νωρίτερα από το τετράμηνο, με την ισχύ του νέου “Νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος”, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 10/10. Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα αυθαίρετα, η πέμπτη κατά σειρά από το 2009, βρίσκεται σε τελικό στάδιο.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.


Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: