«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις εργασίας στους δήμους

Από σήμερα στις 10 το πρωί και μόνο ηλεκτρονικά θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε όλους τους δήμους της χώρας.
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων...
από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους όρους, τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Όπως τονίζει ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του, αυτή η δράση έχει διττή στόχευση, αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση.
Όπως φαίνεται από τους πίνακες, πρώτος σε θέσεις έρχεται ο δήμος Αθηναίων με 1.130 θέσεις και ακολουθούν οι δήμοι: Λαρισαίων (671), Ηρακλείου Κρήτης (490), Πειραιά (455), Ιωαννιτών (444), Περιστερίου (424), Κατερίνης (418), Πυλαίας - Χορτιάτη (341), Βόλου (336), Καλλιθέας (316) κ.ά.
Οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε 228 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς (οι σύζυγοι στο μητρώο ΟΑΕΔ),
• μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
• μακροχρόνια άνεργοι,
• άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα,
• άνεργοι άνω των 29 ετών,
• ΑμεΑ, και
• δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: