«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση 17χρονου με ειδικές ανάγκες σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ένας 17χρονος με ειδικές ανάγκες στα χέρια του συνοδού του, κατά τις διακοπές του σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, περιέγραψε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. 

Τα συμβάντα έγιναν το Σεπτέμβριο του 2015, σε κατασκήνωση που βρίσκεται στο...
Βατοπέδι και στην οποία φιλοξενούνταν για δύο βδομάδες παιδιά της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, την τελευταία ημέρα της περιόδου ο 25χρονος συνοδός που κάθισε στο εδώλιο εθεάθη από άλλους συνοδούς παιδιών να μπαίνει μαζί με τον 17χρονο στις τουαλέτες. Οι ίδιοι πήγαν στην τουαλέτα, που ήταν κλειδωμένη. Οι συνοδοί ζήτησαν από τον έφηβο να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και εκείνος αποκάλυψε ότι ο συνοδός του τον χάιδευε και τον άγγιζε σε όλο το σώμα του, κάτι που δεν είχε συμβεί μόνο εκείνη την ημέρα αλλά και τις προηγούμενες. 
Οι συνοδοί κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία και ο νεαρός συνελήφθη και προφυλακίστηκε. 
Στο Μικτό  Ορκωτό Δικαστήριο, ο συνοδός αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο 17χρονος τον προκαλούσε, χωρίς εκείνος να ενδώσει, ενώ τόνισε ότι την επίμαχη ημέρα απλώς τον είχε βοηθήσει να πάει στην τουαλέτα. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού, αν με παρεξήγησαν. Είμαι άδικα προφυλακισμένος, ήθελε αγκαλιές, αλλά του είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτά δεν γίνονται» είπε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος. Αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: