«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) πρόκειται να συμμετάσχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από την HELEXPO στις...
10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει το κεντρικό Περίπτερο 2 της Έκθεσης εμβαδού 2.750 m2.  Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Η έκθεση συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και αναμένεται να προσελκύσει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν στο περίπτερό του κατά τη διάρκεια της έκθεσης , να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού ή δειγμάτων των προϊόντων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300, email: info@epichal.gr
  • ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!



Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη.
  • ΟΑΕΔ - ΑΠΟ 22.8.2016 & ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ –ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-24 ΕΤΩΝ & 3.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29 ΕΤΩΝ
Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις/αποφάσεις για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ : Δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 και 25-29 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας, ξεκινούν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά από τις 22/8/2016 (ώρα 12η μεσημβρινή) και μέχρι την κάλυψη των θέσεων του προγράμματος (με καταληκτική ημερομηνία τις 22/9/2016). Τα προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, αφορούν αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε ημέρα άσκησής τους  και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ. Οι ασκούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επαγγελματικό κίνδυνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον ΟΑΕΔ. Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης).
Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του ΟΑΕΔ λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εργοδότες, υπερκαλύφθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, οι 3.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που αφορούσε νέους ηλικίας 25-29 ετών αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό, έληξε αυτόματα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
  • ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ 2015 ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟ 2017
Σύμφωνα με τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2015, δηλαδή με βάση τα εκκαθαριστικά του 2016, θα πληρώνουν το 2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιστήμονες και οι αγρότες τις ασφαλιστικές εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος ο «…υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις εισοδήματος του προηγούμενου έτους θα ισχύσει ...αναγκαστικά έως ότου διαμορφωθεί μηχανισμός ακριβόχρονης δήλωσης και ελέγχου του εισοδήματος ανά μήνα ή ανά δίμηνο». Ετσι, ο υπολογισμός από την 1/1/2017, οπότε αλλάζει σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, το σύστημα παρακράτησης των εισφορών για την κύρια σύνταξη, την ασθένεια, την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ (για όσους έχουν όλες τις σχετικές «καλύψεις»), δεν θα γίνεται επί του πραγματικού εισοδήματος του κάθε μήνα και του έτους της επαγγελματικής δραστηριότητας, αλλά, με το εισόδημα προηγούμενων ετών με αναγωγή σε 12μηνη βάση. Η οριστική εκκαθάριση των διαφορών που είναι βέβαιο ότι θα προκύπτουν με βάση τις προκαταβολές και τις τελικές πράξεις επιβολής ασφαλίστρων, θα γίνεται στο...τέλος κάθε επόμενου χρόνου, δημιουργώντας πολλά γραφειοκρατικά και λογιστικά ζητήματα επιστροφών εισφορών ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» ή καταβολής επιπλέον ποσών... Με αυτά τα δεδομένα, ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών καταργεί τα «κλειστά» ασφάλιστρα που έως και φέτος πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ευνοεί όσους είχαν δηλώσει το 2015 χαμηλά εισοδήματα. Αντίθετα θα θίξει, λόγω αυξημένης παρακράτησης έως ότου γίνει η τελική εκκαθάριση με βάση το πραγματικό εισόδημα, όλους όσοι είχαν υψηλότερα εισοδήματα τα οποία μπορεί να μην επαναλήφθηκαν το 2016, εξ’ αιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης, ούτε και να υπάρχουν το 2017. Ερωτηματικά, ωστόσο, υπάρχουν για το αν θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών όπως και για το τελικό ύψος των εσόδων του ΕΦΚΑ από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.
  • ΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΓΑ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που έρχεται το φθινόπωρο θα αγγίξει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και ειδικότερα τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες, αλλά και όσους σκόπευαν να εξαγοράσουν εφάπαξ πλασματικά έτη ασφάλισης. Έτσι, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται σε Δήμους κάτω των 2.000 κατοίκων και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, οι οποίοι λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων μπορούν να ασφαλίζονται με το ευνοϊκό καθεστώς του ΟΓΑ, μεταπηδούν στο ενιαίο καθεστώς του ΕΦΚΑ, εκτός κι αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Οι δανειστές απαιτούσαν η αλλαγή να ισχύσει για το σύνολο των μικροεπαγγελματιών που έχουν το συγκεκριμένο προνόμιο (περίπου 45.000 ασφαλισμένοι με καφενεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα κ.λπ.), ενώ τελικά η ρύθμιση θα αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων. Με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διατηρούσαν το δικαίωμα να ακολουθήσουν τη μεταβατική περίοδο που έχει προβλεφθεί για τους αγρότες, ώστε να πληρώνουν εισφορά στο 26,95% του εισοδήματός τους (για σύνταξη και υγεία) το 2022, με ετήσια τμηματική αύξηση του ασφαλίστρου από το 2017. Τελικά θα ακολουθήσουν την τύχη των υπόλοιπων ελευθέρων επαγγελματιών και όχι των αγροτών, ώστε να οδηγηθούν απευθείας από 1/1/2017 σε εισφορά 26,95% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος
  • ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 1,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο πιστοποιούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, καταγράφοντας αντιστροφή της τάσης πολλών «δύσκολων» μηνών συσσώρευσης οφειλών προς ιδιώτες. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε με την αποδέσμευση της δόσης από τον ESM ύψους 7,5 δισ. με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

  • ΓΓΔΕ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Στους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδίως στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που έχει διαπιστωθεί ότι είναι ευκολότερο να φοροδιαφύγουν στρέφει την προσοχή του ο φοροελεγκτικός μηχανισμός, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλής. Από το φθινόπωρο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αναμένεται να επικεντρώσει τους ελέγχους σε γιατρούς, μηχανικούς, υδραυλικούς, λογιστές, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους κ.λπ., σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αίσθηση του ελέγχου, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή από τους ίδιους τους επαγγελματίες, πριν εντοπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  • ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ»
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα η διαδικασία ενημέρωσης από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» που σε πρώτη φάση αφορούν 5.046 νοικοκυριά. Το ΕΤΕΑΝ, που είναι ο διαχειριστής του Ταμείου, υπενθυμίζει ότι οι ωφελούμενοι πρέπει να προβούν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εντός 45 ημερών. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο τελικός αριθμός των πρόσθετων δικαιούχων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να φθάσει περίπου τους 8.000, καθώς πρόκειται να εκταμιευθούν πρόσθετοι πόροι στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

  • ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
Οι εξαγωγές φρούτων το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτοξεύθηκαν σε όγκο κατά 47,4% και σε αξία κατά 25,7% και ανήλθαν σε 787.644 τόνους και 413,939 εκατ. ευρώ, και οι εξαγωγές λαχανικών αυξήθηκαν κατά 23,5% σε όγκο, φθάνοντας τους 152.822 τόνους, και η αξία τους σημείωσε αύξηση 10,6% και ανήλθε σε 108,309 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών – Incofruit Hellas. στον τομέα των φρούτων πρωτοστατούν στον όγκο εξαγωγών τα μανταρίνια με αύξηση 99,7%, τα πορτοκάλια με 73,9%, οι φράουλες με 12,7% και τα μήλα με 8%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, ενώ αύξηση των λεμονιών (971,1%) οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω έλλειψης τροφοδότησης από ομοιοπαραγωγές χώρες (ζημιές στην παραγωγή). Για τα λαχανικά, σε ό,τι αφορά τον όγκο εξαγωγών, πρωταγωνιστούν τα αγγούρια με 30,2% και η ντομάτα με 20,1%. Εκτός όμως από την αύξηση των εξαγωγών στα χειμερινά φρούτα, σύμφωνα με τον σύνδεσμο, οι ενδείξεις από την εξαγωγή των θερινών φρούτων, βάσει προσωρινών στοιχείων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βαίνουν με ποσοστά αύξησης που εκτιμάται, έως τις 5 Αυγούστου 2016, ότι είναι 4,5% συνολικά (ροδάκινα 16,9%, νεκταρίνια 19,1%, βερίκοκα 75,1% και καρπούζια 1,5%), με τα κεράσια μόνο να έχουν αρνητικό πρόσημο -41,3% . Για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον σύνδεσμο, οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν κατά 42,9% κατ’ όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015, και ανήλθαν σε 940.466 τόνους και η αξία αυξήθηκε κατά 22,2%, στα 522,548 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο διάστημα υπήρξε μείωση των εισαγωγών λαχανικών στη χώρα μας κατά 13,1% σε όγκο και κατά 5,6% σε αξία, με τη μείωση εισαγωγών σε φρούτα κατά 1,8% σε όγκο και αύξηση κατά 0,8% σε αξία, με επίκεντρο κυρίως τροπικά φρούτα (ανανάδες, μπανάνες, χουρμάδες) αλλά και μήλα και αχλάδια.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ
Με την υπ’ αριθμ. 144531/4225/3-8-2016 κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) παρατείνεται έως τις 30-09-2016 η προβλεπόμενη από την παράγραφο 8 του άρθρου 7 της ΚΥΑ 134627/5835/29-112-2015 (ΦΕΚ Β´ 2872) προθεσμία για την υποβολή αίτησης, από τους υπόχρεους εγγραφής στα μητρώα που αναφέρονται στην εν λόγω διάταξη, στην αρμόδια περιφερειακή αρχή όπου έχουν την έδρα τους προκειμένου αυτή να τους εγγράψει στο κατά περίπτωση Μητρώο «Φορέων Εκμετάλλευσης» και «Εμπόρων».

  • ΣΤΑ 328,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ
Το χρέος της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 328,3 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου από 321 δισ. στο τέλος Μαρτίου ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ενισχύθηκαν το ίδιο διάστημα σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η αύξηση του δημοσίου χρέους αποδίδεται στη δόση των 7,5 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε μετά την πρώτη αξιολόγηση.

  • ΕΩΣ ΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1105/2016, με την οποία παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, έως τις 25-7-2016, και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 8 του ν. 4403/2016, η Ετήσια Τακτική Γεν. Συνέλευση για τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, μπορεί νόμιμα να συγκληθεί, έως 25-9-2016 το αργότερο.
 Συνεπώς:
α) Οι Προσκλήσεις για τη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να υποβληθούν  22 ημέρες πριν τη Γ.Σ.
β) Οι Οικονομικές καταστάσεις θα πρέπει να υποβληθούν 20 ημέρες πριν τη Γ.Σ. και
γ)  τα Πρακτικά των Γ.Σ. θα πρέπει να υποβληθούν μέσα σε 20 ημέρες μετά τη Γ.Σ.».

  • ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι.
Σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τερματίζοντας έτσι την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).


  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου των εγγραφών για το Σχ. Έτος 2016-17, στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου 18:30 έως 22:00. Οι Τομείς που θα λειτουργήσουν είναι: 1) ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ειδικότητα Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, 2) ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, β) Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού 3)ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και ειδικότητες : α) Τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων β) Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων 4) ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός φυτικής παραγωγής, β) Τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών. Για την εγγραφή στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών απαιτείται οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Γυμνασίου ή να κατέχουν ισότιμο τίτλο. Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων ή ισότιμου τίτλου εγγράφονται στη Β’ Τάξη και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μπορείτε να αποκτείστε ταυτόχρονα Απολυτήριο Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, καθημερινά από τις 18:30 - 21:30 στο τηλέφωνο 23730-65406, e mail: mail@epal-esp-n-moudan.chal.sch.gr.