"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής καινοτομεί και προβάλει όλες τις Τουριστικές Επιχειρήσεις του Νομού στη νέα Τουριστική Πύλη Χαλκιδικής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην...
    ανάδειξη του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής και τη διεύρυνση της Τουριστικής Σεζόν.
  • Προβάλλουμε συνολικά όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στον Νομό μας: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά, Επιχειρήσεις Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες,  Clubs.  Επιχειρήσεις Ενοικίασης αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών, Τουριστικά Πρακτορεία –Γραφεία και Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ιππασία, καταδύσεις κά.. Προβάλλονται επίσης και οι Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα.
    Ο επισκέπτης μέσα από την Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής θα γνωρίσει τις ομορφιές του νομού, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και μουσεία και μαθαίνει για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που διοργανώνονται κάθε χρόνο.
    Επισκεφτείτε τη νέα Τουριστική Πύλη της Χαλκιδικής και μέσα από το Portal Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κάνοντας click στο Filoxeno-Η Ελληνική Τουριστική Πύλη

    • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ
    Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) πρόκειται να συμμετάσχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από την HELEXPO στις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει το κεντρικό Περίπτερο 2 της Έκθεσης εμβαδού 2.750 m2.  Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή. Η έκθεση συνιστά στιγμή-ορόσημο για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και αναμένεται να προσελκύσει υψηλό αριθμό επισκεπτών, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μπορούν στο περίπτερό του κατά τη διάρκεια της έκθεσης , να προβάλλουν την επιχείρηση τους και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους μέσω έντυπου διαφημιστικού υλικού ή δειγμάτων των προϊόντων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κα Τζηρίτη Γεωργία, Τηλ. Επικοινωνίας: 23710-24200 & 24300, email: info@epichal.gr
    • ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ
    Αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο θα βρίσκονται από φέτος όσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, που θα καθορίζεται βάσει εισοδήματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα:
    • Για εισοδήματα ώς 10.000 ευρώ θα απαιτείται το 10%, δηλαδή αποδείξεις 1.000 ευρώ.
    • Για εισοδήματα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ το 15%, δηλαδή αποδείξεις από 1.500 έως 3.000 ευρώ.
    • Για εισοδήματα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό φτάνει το 20%, δηλαδή αποδείξεις από 4.000 έως 8.000 ευρώ.
    • Για ετήσια εισοδήματα από 40.001 ευρώ και πάνω το 30%, δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ αποδείξεις.
    Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, για το ποσό που υπολείπεται θα πληρώνουν φόρο επί ενός εικονικού ουσιαστικά εισοδήματος. Δηλαδή, αν τους λείπουν αποδείξεις 5.000 ευρώ, θα φορολογούνται για εισόδημα 5.000 ευρώ, με τον χαμηλότερο συντελεστή 22%. Θα πληρώσουν δηλαδή, φόρο 1.100 ευρώ για ένα εισόδημα που ποτέ δεν είχαν.
    Αν το ποσό που υπολείπεται είναι μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου ανεβαίνει στο 29% και μπορεί να φτάσει στο 37% ή και στο 45%, αν οι αποδείξεις που λείπουν ξεπερνούν τα 30.000 ή τα 40.000 ευρώ, γεγονός που αφορά βέβαια ελάχιστους, με πολύ υψηλά εισοδήματα.
    Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ειδικά για φέτος, η χρονιά θα χωριστεί στα δύο. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές αποδείξεις και από συναλλαγές χωρίς πλαστικό χρήμα ή web banking. Αλλά από την 1η Οκτωβρίου θα μετρούν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου και του απαιτούμενου ποσού μόνο οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζών.
    Από το 2017 και μετά, το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα συγκεντρώνεται αποκλειστικά με πλαστικό χρήμα. Όσο για το αφορολόγητο, το «χτίσιμό» του θα είναι σε συνάρτηση με τη συλλογή των αποδείξεων ή το ύψος των δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος και θα μειώνεται ανάλογα με τις αποδείξεις ή τις δαπάνες που λείπουν, σε σχέση με το εισόδημα του φορολογούμενου.

    • ΓΓΔΕ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ
    Την απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργιάς επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Το μέτρο εφαρμόζεται με πράξη των οργάνων που διενεργούν τον έλεγχο κατόπιν σχετικής ειδικής εντολής ελέγχου του Γενικού́ Γραμματέα, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων (αποδείξεων), σύμφωνα με το ένατο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997 [μη έκδοση πλέον των δέκα (10) παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα πεντακόσια (500) ευρώ]. Στην απόφαση, ζητείται από τους Προϊσταμένους και τα αρμόδια στελέχη των Δ.Ο.Υ. να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
    Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει «Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες. Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.
    • ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
    Αυστηρότερες ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων με αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή.
    • ΕΛΛΕΙΜΜΑ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ – ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
    Περίπου 500 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από τον μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού τον Ιούλιο, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες του υπουργείου. Η εξέλιξη αυτή συνέβη παρά τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν σε πολλούς από τους φόρους τους οποίους πλήρωσαν τον προηγούμενο μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Τα προσωρινά στοιχεία για τα έσοδα του Ιουλίου προκάλεσαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έντονη ανησυχία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στους επόμενους μήνες, καθώς το 2016 θα πρέπει να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης τον Μάιο του 2017.
    • ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ
    Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2376/2.8.2016) η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών. Ο Κώδικας προτείνει μια σειρά από λύσεις-ρυθμίσεις τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες. Στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ άλλων, αποσαφηνίζεται σειρά διαδικασιών επικοινωνίας με τους δανειολήπτες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές.

    • ΕΠΤΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2016
    Σε επτά ανέρχονται οι νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προσκλήσεις που αφορούν στην αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις, την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, τη δικτύωση των επιχειρήσεων, την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων, την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών, την «αναβάθμιση επιχειρήσεων λιανεμπορίου στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των logistics και των ΤΠΕ, τη σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς, την επιχορήγηση ελληνικών φορέων που συνεργάζονται με φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών δικτύων ERANETs.

    • ΟΑΕΔ: ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
    Δύο νέα προγράμματα που θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 άνεργους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας, θα υλοποιήσει στο προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ, ενώ θα παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη. Η εργασιακή εμπειρία ορίζεται στις έξι ώρες ημερησίως για πέντε ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Εν όψει της προκήρυξης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για τα δύο νέα Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και για 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ότι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις 22/8/2016.
    • ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
    Τροπολογία η οποία προβλέπει την εκτύπωση από την Τράπεζα της Ελλάδας των ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.
    • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
    Το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρ' ότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit). Στην Ελλάδα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά από αυτή του Ιανουαρίου (91,6). Στην αύξηση του δείκτη συνέβαλαν οι τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και του λιανικού εμπορίου, ενώ επιδείνωση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και ο κατασκευαστικός τομέας. Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε στις 104,6 μονάδες από 104,4 τον Ιούνιο. Η βελτίωση οφείλεται στους τομείς της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, που αντιστάθμισαν την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Από τις μεγαλύτερες χώρες, ο δείκτης αυξήθηκε στην Ιταλία (0,4 μονάδες) και τη Γερμανία (0,2), ενώ μειώθηκε στη Γαλλία (-0,4) και την Ισπανία (-0,5) και έμεινε αμετάβλητος στην Ολλανδία. Δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης επέδειξε αναπάντεχη αντοχή στο σοκ της βρετανικής ψήφου υπέρ του Brexit, σε αντίθεση με τη βρετανική οικονομία, όπου είναι ήδη εμφανείς ενδείξεις οικονομικής πίεσης.
    • ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
    Ψυχρολουσία περιμένει χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς θα πάρουν μειωμένες συντάξεις λόγω των περικοπών στις επικουρικές που τίθενται σε ισχύ. Τις μειώσεις που μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 8%-10% θα δουν σήμερα στις επικουρικές πάνω από 20.000 συνταξιούχοι, που εντάσσονται στο πρώτο κύμα περικοπών των επικουρικών συντάξεων. Οι υπολογισμοί έβγαλαν περικοπές που ανέρχονται ακόμη και στο 20%, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις συνταξιούχων με πολλά έτη ασφάλισης, όμως η πλειονότητα όσων υποστούν περικοπές θα δει κατά μέσον όρο τις συντάξεις της μειωμένες κατά περίπου 10% σε σχέση με το καταβαλλόμενο ποσό. Το σημερινό πρώτο κύμα των μειώσεων στις επικουρικές εκτιμάται ότι θα αφορά δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους κυρίως του Δημοσίου και άλλων δέκα ταμείων, ενώ το δεύτερο κύμα του Σεπτεμβρίου θα αφορά κυρίως τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ
    Ο ΕΦΕΠΑΕ κατόπιν ανάληψης του έργου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014 -2020) και σύμφωνα με την ΑΠ 1557/432Γ/Γ01 Απόφαση Ανάδειξης ΕΦΔ του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προχωρά στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση του Μητρώου Αξιολογητών του ΕΦΕΠΑΕ. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2310 480000, φαξ 2310 480003, e mail: info@e-kepa.gr ,
    site: http://www.ekepa.gr/frontend/article.php?aid=3683&cid=149.


    • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
    Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

    ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

    Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

    Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου των εγγραφών για το Σχ. Έτος 2016-17, στο ωράριο λειτουργίας του σχολείου 18:30 έως 22:00. Οι Τομείς που θα λειτουργήσουν είναι: 1) ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και ειδικότητα Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού, 2) ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, β) Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού 3)ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και ειδικότητες : α) Τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων β) Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων 4) ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ειδικότητες : α) Τεχνικός φυτικής παραγωγής, β) Τεχνικός τεχνολογίας τροφίμων και ποτών. Για την εγγραφή στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών απαιτείται οι υποψήφιοι να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Γυμνασίου ή να κατέχουν ισότιμο τίτλο. Οι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων ή ισότιμου τίτλου εγγράφονται στη Β’ Τάξη και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μπορείτε να αποκτείστε ταυτόχρονα Απολυτήριο Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ, καθημερινά από τις 18:30 - 21:30 στο τηλέφωνο 23730-65406, e mail: mail@epal-esp-n-moudan.chal.sch.gr.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ TUTTOFOOD ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

    Το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους στην Ελλάδα ASAP ATHENS του μεγάλου εκθεσιακού Οργανισμού της Ιταλίας, Fiera Milano συνεργάζονται για την οργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής στη μεγάλη Διεθνή έκθεση τροφίμων Tuttofood που πραγματοποιείται από 8 - 11 Μαΐου 2017 στο Μιλάνο. Η παρουσία σας στην έκθεση σας δίνει πρόσβαση όχι μόνο στην μεγάλη Ιταλική αγορά αλλά και στη διεθνή αγορά αφού την επισκέπτονται αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η TUTTOFOOD:
    • Η TUTTOFOOD πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια και στην τελευταία της διοργάνωση το 2015 τα μεγέθη της ήταν:
    ü  180.000 τμ. εκθεσιακού χώρου,
    ü  78.493 επισκεπτών
    ü  2.100 επιλεγμένων διεθνών αγοραστών
    ü  12.000 επιχειρηματικών συναντήσεων, σε μόλις 4 μέρες χάρη στην δωρεάν πλατφόρμα προκαθορισμένων συναντήσεων - EXPO MATCHING PROGRAM
    ü  2.838 εκθέτες με 7.000 brands
    Η  διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών Tuttofood 2017 θα πραγματοποιηθεί 8 - 11 Μαΐου στο Μιλάνο, επισυναπτόμενα βρείτε παρακαλώ για την ενημέρωση σας τις παρακάτω πληροφορίες:
    •    Αίτηση συμμετοχής για ατομικό περίπτερο – εκεί θα βρείτε τα κόστη ανά τ.μ. για: ίχνος εδάφους. Ενδεικτικά η τιμή ίχνος εδάφους ανά τετραγωνικό μέτρο για μια πλευρά ανοιχτή είναι 196€ + δομή (που θα επιλέξετε) + δικαίωμα εγγραφής (ελάχιστο 18 τ.μ).  Επίσης, μέσα στην αίτηση συμμετοχής, στην φόρμα 1Ε μπορείτε να βρείτε τους προκατασκευασμένους τύπους περιπτέρων που προσφέρει η έκθεση, το κόστος των οποίων είναι επιπλέον.
    •    To νέο layout της έκθεσης όπου ταξινομούνται οι εκθέτες ανάλογα με τα είδη τους
    •    Ένα excel με τον προϋπολογισμό κόστους για περίπτερο 18 τ.μ. (Ίχνος εδάφους & ειδικές κατασκευές από την Fiera Milano)Στα links που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε επίσης: