«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα λειτουργίας επιχειρήσεων ενόψει καλοκαιριού

Σύσκεψη για ενημέρωση των φορέων και επιχειρήσεων του νομού μας επί των θεμάτων λειτουργίας και συναφών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχείων κλπ., εν’ όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και των επικείμενων προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κατόπιν πρόσκλησης της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής.
Στην συνάντηση συμμετείχαν...
ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κος Τάσιος Γρηγόρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής κος Δεληδημητρίου Αντώνιος, ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Θωμασούλης Γιώργος, εκπρόσωποι τουριστικών και εμπορικών συλλόγων του νομού μας, επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και των ξενοδοχείων.
Την ενημέρωση από πλευράς Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής, ανέλαβε ο κος Καραγιαννίδης Αλέξανδρος, Αστυνομικός Υποδ/ντης  και ο κος Κούτης Δημήτριος Αστυνόμος Β’.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής ενημέρωσαν για τις σύνηθες παραβάσεις που διαπιστώνονται από την υπηρεσία τους μετά από ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις. Ζητήθηκε επίσης η συμμόρφωση των επιχειρήσεων ως προς την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παραβάσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Επιπλέον ενημέρωσαν ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα εκδοθεί από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, έντυπο όπου θα αναγράφονται κατά κατηγορία επαγγέλματος , τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει κάθε επιχείρηση για να θεωρείται η λειτουργία της νόμιμη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δρομολόγηση δράσεων για την αντιμετώπιση των παραβατικών φαινομένων που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τα οποία ενδεχομένως αποτρέπουν την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από άλλες περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού, καθώς και η ύπαρξη καλής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων σε τοπικό επίπεδο.
Στη συνάντηση το παρών έδωσαν και οι Αστυνομικοί δ/ντες της πλειονότητας των τμημάτων της Χαλκιδικής .

Κατά κοινή ομολογία η συνάντηση κρίθηκε εποικοδομητική ενώ επανάληψή ανάλογων συναντήσεων με τους φορείς, θα δρομολογηθεί κατά την φετινή περίοδο σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.