"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 30.000 ΕΥΡΩ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Το στίγμα των φορολογικών ανατροπών έδωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο οποίος τοποθέτησε τη διαχωριστική γραμμή ελαφρύνσεων - επιβαρύνσεων στις 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει...
την καθιέρωση μιας νέας φορολογικής κλίμακας που θα είναι ίδια για τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις αλλά και τους αγρότες, ενώ τα εισοδήματα από ενοίκια ενδεχομένως θα φορολογούνται με ξεχωριστή κλίμακα. Για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες θα προβλέπεται αφορολόγητο όριο εισοδήματος στα επίπεδα των 9.500 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες θα συνεχίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.

  • ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΚΟ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
Στις αποδείξεις που θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολογήτου έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα στους θεσμούς για το ύψος που πρέπει οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο. οι φορολογούμενοι θα μπορούν να συμπεριλάβουν στις φορολογικές δηλώσεις τους αποδείξεις από όλο το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, τις μεταφορές, τις ΔΕΚΟ, ενώ για πρώτη φορά θα λαμβάνονται υπόψη και οι δόσεις στεγαστικών δανείων καθώς και τα ενοίκια. Ειδικότερα, μεταξύ των αποδείξεων που θα μετρούν στην Εφορία είναι όλες οι αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών: Από δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, - ηλεκτρολόγους, συμβολαιογράφους, συνεργεία αυτοκινήτων κ.τ.λ.,-Ολες οι αγορές καταναλωτικών αγαθών: Από σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικα, λαϊκές αγορές, περίπτερα, -Ολα τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ταξί, πλοία, αεροπλάνα, τρένα, -Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, -Δόσεις δανείων και δόσεις ενοικίων, -Ιατρικές δαπάνες που δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. -Φαρμακευτική δαπάνη, -Ασφάλιστρα αυτοκινήτων, αγορά καυσίμων κ.τ.λ.n Κοινόχρηστα. Σύμφωνα με την τελική πρόταση για τις αποδείξεις , οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημά τους . Έτσι Ετήσιο εισόδημα(πραγματικό ή τεκμαρτό) Ως 9.500 €, οι Αποδείξεις επίτου εισοδήματος πρέπει να ανέρχονται στο 15%, από 9.501 ευρώ ως 20.000 € οι Αποδείξεις πρέπει να ανέρχονται στο 30% του εισοδήματος, για εισόδημα από 20.000 € και άνω οι αποδείξεις πρέπει να ανέρχονται στο 40%. Με τη συγκέντρωση των αποδείξεων μπορεί κανείς να εξασφαλίσει το αφορολόγητο ως 2.100 €. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ως την ψήφιση του νέου νόμου μαζεύουμε αποδείξεις είτε με πλαστικό χρήμα είτε με μετρητά. Μετά την ψήφιση οι αποδείξεις θα μετρούν μόνο αν έχουν αποκτηθεί με πλαστικό χρήμα ή e-banking.
  • ΙΟΒΕ: «ΒΟΥΤΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ – ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2013
Σύμφωνα με τη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών , ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ για την Ελλάδα, επιδεινώνεται τον Φεβρουάριο και διορθώνει την αύξηση που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο. Έτσι πλέον διαμορφώνεται στις 89 (από 91,6) μονάδες, σε επίδοση πολύ πάντως χαμηλότερη έναντι της αντίστοιχης περυσινής (98,8 μονάδες). Η πτώση του δείκτη είναι κυρίως αποτέλεσμα των αισθητά μειωμένων προσδοκιών στις Υπηρεσίες, αλλά και της επιδείνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία πλέον διαμορφώνεται στο δυσμενέστερο επίπεδό της από τον Σεπτέμβριο του 2013. Αντίθετα, σε Βιομηχανία, Λιανικό εμπόριο και Κατασκευές σημειώνεται μικρή βελτίωση. Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι τριβές στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, ενισχύουν την αβεβαιότητα και αναχαιτίζουν τις επενδυτικές πρωτοβουλίες.
  • ΤτΕ: ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016
Νέα σημαντική μείωση εμφάνισαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στα 122,2 δισ. ευρώ. Στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι καταθέσεις εμφανίζουν μείωση κατά περίπου 17% καθώς τον Ιανουάριο του 2015 κυμαίνονταν στα 148 δισ. ευρώ.

  • ΙΚΑ: «ΕΧΑΣΑΝ» ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ 37.192 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Την εγκατάλειψη των 100 δόσεων συνολικά από 37.192 οφειλέτες αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΙΚΑ για την πορεία των πληρωμών έως και τον Ιανουάριο του ΄16. Μέσα σε ένα μήνα (μεταξύ Δεκεμβρίου ‘15 και Ιανουαρίου ‘16) «εκτός» της ρύθμισης των 100 δόσεων βρέθηκαν, εξ αιτίας αδυναμίας καταβολής της δόσης, 7.903 οφειλέτες (69.794 από 77.697) ενώ οι εκπρόθεσμοι αυξήθηκαν από τους 1.400 που ήταν τον Δεκέμβριο στους 6.311.
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 223.000 ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ στην Ελλάδα της κρίσης, το φαινόμενο της εκροής ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι γνωστό με τον όρο “διαρροή” ή “έξοδος εγκεφάλων” (brain drain ή exodus), έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Από το 2008 μέχρι το 2013, σχεδόν 223 χιλιάδες νέοι ηλικίας 25-39 ετών εξήλθαν μόνιμα από τη χώρα με κατεύθυνση πιο ανεπτυγμένες χώρες, αναζητώντας εργασία με καλύτερη αμοιβή και καλύτερες προοπτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Είναι η γενιά που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση, γνωστή ως “generation E” (expats) ή “generation G” (young, talented and Greek) ή “generation We”.
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Σχετικές εντολές έχει δώσει ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, και σε συνεργασία με το ELTRUN -εργαστήριο ηλεκτρονικού εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- ετοιμάζουν το σχετικό έργο. Το Παρατηρητήριο θα είναι μια ιστοσελίδα όπου θα περιλαμβάνονται συγκεντρωμένες όλες οι χρεώσεις των τραπεζών για κάθε είδους συναλλαγή που κάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι πολίτες θα μπορούν να το επισκέπτονται, όπως αναφέρει πηγή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, προκειμένου να ενημερώνονται για τις προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες. Πρόκειται για κόστη που αφορούν την αποστολή εμβασμάτων, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και εταιρειών στο γκισέ, χρεώσεις που γίνονται για τις συναλλαγές μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής αλλά και κόστη αγοράς, ενοικίασης, συντήρησης μηχανημάτων POS. Το σκεπτικό αυτής της πρωτοβουλίας έχει να κάνει αφενός με την επαρκέστερη ενημέρωση των καταναλωτών σε σχέση με τις χρεώσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αφετέρου με την περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού ώστε αυτές να μειωθούν, όπου γίνεται, ακόμη περισσότερο. Ηδη, βέβαια, οι τράπεζες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τραπεζικών Χρεώσεων εκτιμάται ότι θα συνδράμει με τη σειρά του στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των προμηθειών.
  • ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Με τη θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις συμφώνησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζεται ότι: «Ο κ. Αλεξιάδης, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα εξής:  α) Οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να έχουν απαλλαγή από το ΦΠΑ, β) αναφορικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου θα συγκροτηθεί ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο,  γ) μετά την αξιολόγηση θα τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές. Τέλος, δ) συμφώνησε στη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού».

  • «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νομοθετικές παρεμβάσεις, που να επιτρέπουν τη διαγραφή μέρους του χρέους, που έχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και Δημόσιο, ζητούν οι τράπεζες, πριν τεθούν οι στόχοι τριετίας για τη μείωση των προβληματικών δανείων και την εξυγίανση των χαρτοφυλακίου τους. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (Non Performing Exposures- NPEs) των τραπεζών επί δανείων, που έχουν χορηγηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέρχονται, σήμερα, σε περίπου 20,7 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 8,7 δισ. ευρώ αφορούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ( σ.σ δάνεια κάτω του 1 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για την υποκατηγορία χορηγήσεων με τις χειρότερες επιδόσεις καθώς τα NPEs φθάνουν ως και το 80% των χορηγηθέντων δανείων. Με δεδομένο, δε, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχονται σε περίπου 600 χιλιάδες το βάθος και η διασπορά του προβλήματος είναι τέτοια, που απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση. Άλλωστε, για προβληματικά δάνεια ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ ( σ.σ άνω του 1 εκατ. ευρώ) εμπλέκονται περισσότερες από μια τράπεζες. Αν συνυπολογισθούν, τέλος, και οι οφειλές που έχουν οι παραπάνω επιχειρήσεις προς εφορία και ταμεία η προσπάθεια ξεχωριστής ρύθμισης για κάθε μια εξ αυτών μοιάζει ανέφικτη. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη ο μόνος τρόπος για να φανεί πόσες από τις παραπάνω εταιρείες είναι βιώσιμες είναι να τρέξει καμπάνια από τις τράπεζες, η οποία θα εμπεριέχει ένα ισχυρό δέλεαρ άφεσης χρέους, τόσο από τα πιστωτικά ιδρύματα, όσο και από το Δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες προτείνουν να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο Δένδια που να επιτρέπουν την οριζόντια διαγραφή απαιτήσεων που έχουν τράπεζες, εφορία και ταμεία για εκείνες από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή του εναπομείναντος ρυθμισμένου χρέους.

  • EUROSTAT: ΣΤΟ 72% ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2014 έντεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στα κράτη-μέλη της ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2013 κυμάνθηκε από 30% σε περιφέρεια της Βουλγαρίας ως 539% στο κέντρο του Λονδίνου. Όσον αφορά την Ελλάδα, το 2014, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 72% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (99% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (80%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.

  • ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ
Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, των οφειλετών που δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, προανήγγειλε από την Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα, η δημοσιοποίηση υπολογίζεται να γίνει στις αρχές Απριλίου, ώστε να προηγηθεί σχετική ενημέρωση προς τους οφειλέτες φορολογούμενους, εντός του Μαρτίου, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μηχανοργάνωσης.

  • ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΣΜΑ: ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗ Β. ΕΥΡΩΠΗ
Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI), σε 17 χώρες της ΕΕ τα κατώτατα ωρομίσθια αυξήθηκαν το 2016, με τον μέσο όρο να φθάνει το 4,6%. Μάλιστα, λόγω του χαμηλού ή και αρνητικού πληθωρισμού, όπως και της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές των καυσίμων, οι αυξήσεις των αμοιβών σε πραγματικό επίπεδο είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι ονομαστικές ωριαίες αμοιβές στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και το Λουξεμβούργο είναι σχεδόν τριπλάσιες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που ισχύουν σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ η σύγκριση είναι ακόμη πιο δυσμενής τόσο για χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, όσο και για εκείνες των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία κ.λπ.). Σε επίπεδο πραγματικών αμοιβών, που υπολογίζονται με βάση την αγοραστική δύναμη που διασφαλίζει το ίδιο ονομαστικά ποσό, η εικόνα είναι ανάλογη, παρά το γεγονός ότι το χάσμα εδώ εμφανίζεται λίγο μικρότερο. Ετσι, εάν επιχειρούσαμε να εφαρμόσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον εθνικό ορισμό της φτώχειας -όποιος αμείβεται με λιγότερο από το 50% του μέσου μισθού- τότε θα οδηγούμασταν στο συμπέρασμα πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων που δεν κατοικούν στον Βορρά μπορούν να χαρακτηριστούν ως φτωχοί.

  • ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Α.Π. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Εντολή προς τους Δήμους και τις άλλες αρμόδιες διευθύνσεις, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να αναπροσαρμόσουν αναδρομικά τις τιμές για τον υπολογισμό του Τ.Α.Π. σύμφωνα με τις  νέες αντικειμενικές αξίες. Εκτός όμως από το Τ.Α.Π., νέοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά και για τις οφειλές που προκύπτουν από εισφορές σε χρήμα που υπολογίζονται βάσει της τιμής ζώνης κατά το χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής.
  • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Καθίζηση του τζίρου, διπλή απώλεια δημοσίων εσόδων από ΦΠΑ και εισόδημα, παράνομη διακίνηση είναι ο απολογισμός στα οινοποιεία, δύο μόλις μήνες μετά την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, όπως υποστηρίζει η Κεντρική Συνεταιριστική Ενωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία που επεξεργάζεται η ΚΕΟΣΟΕ αποδεικνύονται δυσμενέστερα από τις αρχικές προβλέψεις, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των οινοποιείων καταγράφει πτώση του τζίρου πάνω από 60%, ενώ ταυτόχρονα η ρευστότητά τους είναι ανύπαρκτη, ώστε να μπορούν να καταβάλλουν τον ΕΦΚ. Σημειώνεται ότι σήμερα δραστηριοποιούνται στην αγορά περί τα 900 οινοποιία, ενώ ο εκτιμώμενος συνολικός τζίρος κυμαίνεται στα 360 εκατ. ευρώ. Οπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η πτώση του τζίρου αφορά κυρίως τις πωλήσεις στο χονδρεμπόριο, καθώς η επιβολή ΕΦΚ οδηγεί σε μεγάλη αύξηση του κόστους πρώτης ύλης του παραγωγού.
  • ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Οι επικεφαλής των θεσμών δεν είναι ακόμη έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα, επεσήμανε στις Βρυξέλλες πηγή της Ευρωζώνης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για την Ελλάδα στην Ομάδα Εργασίας (ΕWG) του Εurogroup, που συνεδρίασε για να προετοιμάσει την τακτική συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, την προσεχή Δευτέρα. Η συζήτηση για την Ελλάδα έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια του δείπνου, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για την πρόοδο στις συζητήσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι θεσμοί δεν τα έχουν βρει ούτε μεταξύ τους και αυτό φαίνεται ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, δηλαδή η σκληρή στάση του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό.

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του για τη διοργάνωση της 1ης Εμπορικής Τουριστικής Έκθεσης στη Σμύρνη που θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Απριλίου 2016 στη Σμύρνη. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Η  1η «Εμπορική Τουριστική Έκθεση Σμύρνης» διοργανώνεται από την εταιρεία ΗΧΩ σε συνεργασία με τον Δήμο Karsiyaka (Κορδελιό) της Σμύρνης.  Στόχος της έκθεσης είναι τόσο η προβολή και προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στη γείτονα χώρα, όσο και η ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλων των ειδών επιχειρήσεις παραγωγής, εμπορίου και μεταποίησης, βιοτεχνίες, συνεταιρισμοί , ξενοδοχειακές μονάδες , τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία , επιμελητήρια, ΟΤΑ απ’ όλη την Ελλάδα. Η έκθεση θα προβληθεί από τρία Τουρκικά Τηλεοπτικά Δίκτυα , από Τουρκικές εφημερίδες και ραδιόφωνα . Καταλυτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η 15η Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 22510 48111, fax 22510 48113 e mail:hxw@otenet.gr κος Τσαμουράς (εταιρία ΗΧΩ) , και στο Ελληνο - Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος τηλ.: 2310 365177-8 , φαξ.: 2112 686845, e-mail:    secretary@grtrchamber.org κα Βογιατζή Μαρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: