"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Γιώργο Κατρούγκαλο, απέστειλε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισημαίνοντας τις συνέπειες της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι...
«υπό την απειλή της αξιολόγησης του κυβερνητικού έργου από τους πιστωτές της, για ακόμα μια φορά ο ελληνικός λαός γίνεται δέκτης νέων εισπρακτικών, τιμωρητικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, τα οποία εντείνουν το αδιέξοδο και το οικονομικό τέλμα και πλήττουν την επιχειρηματικότητα. Σε μια περίοδο όπου η χώρα βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, μια ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα προκαλέσει αυξήσεις στο κόστος λειτουργίας κάθε επιχείρησης και θα έχει επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά της.» Στην επιστολή τονίζεται ότι «για να μπορέσει μια μικρομεσαία επιχείρηση να ανταποκριθεί στα νέα της οικονομικά δεδομένα θα οδηγηθεί αναγκαστικά στη μείωση προσωπικού, με αποτέλεσμα την αύξηση της ήδη υψηλής ανεργίας, αλλά και της "μαύρης" εργασίας. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μια αύξηση όπως την προωθεί η κυβέρνηση, θα είναι το οριστικό πλήγμα για αυτούς, καθώς ανάλογα με τα εισοδήματά τους οι συνολικές ασφαλιστικές επιβαρύνσεις πλέον θα είναι πολύ μεγάλες και ουσιαστικά θα στραγγαλίσουν τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να συνεχίσουν να δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες εδώ και χρόνια. Εκτός αυτού, εύκολα αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, ότι υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ της προσφερόμενης ιατρικής περίθαλψης από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς και των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλει ο επιχειρηματίας».Παράλληλα σημειώνεται ότι, «οποιαδήποτε περικοπή των εισοδημάτων θα προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης και της εγχώριας ζήτησης, αλλά και τον επενδύσεων. Ενώ είναι σαφές ότι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει αποκλειστικά και μόνο από τις ιδιωτικές επενδύσεις, τα μέτρα που λαμβάνονται από το οικονομικό επιτελείο και γενικότερα η κυβερνητική πολιτική, είναι εις βάρος όχι μόνο των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά και της επιχειρηματικότητας συνολικά. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν συναινούμε στην μείωση των συντάξεων. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τους πολίτες, την οικονομία, την κοινωνία. Η λύση στο ασφαλιστικό δεν έρχεται με αύξηση των εισφορών ή με μείωση των συντάξεων. Αντί όμως να προαναγγέλλονται αυξήσεις στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, με κατάλληλο προγραμματισμό θα μπορούσαν τα κονδύλια αυτά να αξιοποιηθούν ώστε να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Ας αντιληφθεί, επιτέλους η Πολιτεία ότι θα πρέπει να σταθεί αρωγός με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της αναπτυξιακής προσπάθειας, τα οποία θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομία και να αντιστρέψουν το κλίμα αστάθειας, αδικίας και αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι μας». Τελείωνοντας η επιστολή αναφέρει ότι «η διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος θα επέλθει με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όπου θα αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, θα πολλαπλασιαστούν οι φορολογούμενοι και θα διευρυνθεί η φορολογική βάση. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν μέτρα που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη και στην επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι μέτρα λιτότητας και αιματηρές περικοπές».
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ενίσχυση του Τουριστικού Τμήματος και της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος σε Τουριστικές Εκθέσεις και θα πραγματοποιήσει επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες του εξωτερικού. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να γίνει ιδιαίτερα αισθητή και να προκαλέσει ενδιαφέρον η παρουσία της Χαλκιδικής στις Διεθνείς αγορές. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει με ποσοστό 20% του κόστους, τη συμμετοχή στις παρακάτω Εκθέσεις Τουρισμού: (1) ITTFA 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας το χρονικό διάστημα από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2016 (διάρκεια έκθεσης 18-21.02.2016), (2) TTR 2016 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το χρονικό διάστημα από 24 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 (διάρκεια έκθεσης 25-28.02.2016). Στις εκθέσεις τουρισμού δικαιούνται να λάβουν μέρος οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, γραφεία γενικού τουρισμού, ενοικιάσεις μεταφορικών και πλωτών μέσων) και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους εισφορές προς το Επιμελητήριο και το 2014. Το κόστος συμμετοχής, το οποίο θα γίνει γνωστό μετά τις 10/01/2016, περιλαμβάνει για τις προαναφερόμενες οδικές αποστολές : (α) Λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής, (β)Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, (γ) Καθημερινή μεταφορά από το ξενοδοχείο στην Έκθεση και αντιστρόφως. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες – μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τα γραφεία του Επιμελητηρίου, στα τηλέφωνα 23710-24200 & 23710-24300 fax 23710-21355 υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/695-prosklisi-simmetoxis-se-apostoles-2016.html .

  • ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015, καθώς με εγκύκλιο του ΓΓ Εσόδων δίνεται εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά Ταμεία να στείλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxis. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο οι επιχειρήσεις και τα Ταμεία έχουν διορία να ενημερώσουν το σύστημα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία ώστε να φορτωθούν στο taxis όλα στα στοιχεία και να προχωρήσει η υποβολή των δηλώσεων ακόμη και από τις αρχές Μαρτίου. Με απόφαση του υπουργείου καθορίζεται ο τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ώστε να προ-συμπληρωθούν στις φορολογικές δηλώσεις 2016. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει τις διαδικασίες καθώς και το τι πρέπει να δηλωθεί και αυτό αφορά βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2015.

  • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΣΩ taxis
Μέσω taxis, με χρέωση της πιστωτικής κάρτας ή της χρεωστικής, θα μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους προς τη φορολογική διοίκηση οι φορολογούμενοι από τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών, η νέα εφαρμογή θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή του το χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα. Με τον τρόπο αυτόν, αναμένεται αφ' ενός να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αφετέρου να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που σημειώνονται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής, με αποτέλεσμα να πληρώνουν φόρους άλλα αντ' άλλων.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ
Η νομοθεσία για την υποχρέωση των φορολογουμένων να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων, όπως είναι οι αποδείξεις, για μια πενταετία δεν είναι πρόσφατη, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε σχετικά με τη διατήρηση των αποδείξεων. Παρέχοντας λοιπόν διευκρινίσεις το υπουργείο επισημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Οι αποδείξεις του 2010 πρέπει να κρατηθούν έως 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.

  • ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟ 2015
Μεγάλη αύξηση και υπέρβαση από τον στόχο του 2015 παρουσίασαν τα έσοδα - σε ταμειακή βάση - του ελληνικού Δημοσίου. Αυξήθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού, γεγονός που ενισχύει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 και των επόμενων ετών έως και το 2018. Ειδικότερα, τα έσοδα σε ταμειακή βάση του προϋπολογισμού το 2015 ανήλθαν σε 51,406 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 49,491 δισ. ευρώ. Η υπέρβαση αυτή αποδίδεται, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το δημόσιο σε συνδυασμό με στην καλύτερη πορεία της ελληνικής οικονομίας εντός του 2015, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η τάση αυτή θα συνεχισθεί και το 2016 δεδομένων των προβλέψεων για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

  • ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
Επίσημες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων. Ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο ενάμιση μήνα ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ετοιμάσουν τις αιτήσεις τους, ενώ «θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια -στο πλαίσιο της απλοποίησης και της διαφάνειας των διαδικασιών- για πάταξη του ...παρασυστήματος που επωφελείτο, καρπώνοντας σημαντικό μέρος της επιδότησης βοηθώντας τους στην ετοιμασία των αιτήσεων». Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης δεν θα απαιτείται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών παρά μόνο αφότου εγκριθεί η αίτηση.

  • ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS ΓΙΑ «3+2» ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Μικρή «χαλάρωση» στα capital controls για περιπτώσεις που αφορούν στην υπό όρους αποπληρωμή στεγαστικού δανείου και στην ανάληψη μετρητών από μέλη αποστολών διπλωματικών και προξενικών αρχών, επέρχεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από την απαγόρευση πρόωρης, μερικής ή ολικής εξόφλησης δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα οι εξής περιπτώσεις: α) η αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό, β) η αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και γ) η αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο προς εξασφάλιση του δανείου βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου.

  • ΕΡΓΑΝΗ: ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2015
Aύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται για το Δεκέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 7.826 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 142.528, ενώ οι αποχωρήσεις σε 134.702. Από τις 134.702 συνολικά αποχωρήσεις, οι 53.391 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 81.311 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.  Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2015, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.809.552 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.709.852, εκ των οποίων οι 1.004.705 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 705.147 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης ολόκληρου του 2015, είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 99.700 νέες θέσεις εργασίας.
  • ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου. Βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής: Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για το 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου. Επίσης ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Επισημαίνουμε ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή (17/1).

  • ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημειώθηκε το 2015 στα ελληνικά αεροδρόμια αφού πάνω 49 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το δωδεκάμηνο αυτό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών του 2015 έφθασε τα 49,2 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 10,3% σε σχέση με το 2014 όταν είχαν διακινηθεί 44,6 εκατομμύρια επιβάτες. Επίσης, το διάστημα αυτό καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 5,3% και στο σύνολο των πτήσεων. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασε τις 437.379 (από τις οποίες 183.334 εσωτερικού και 254.045 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το 2014 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 415.250 πτήσεις.
  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: