"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο...
Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Τρία νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι τομείς που δίνεται προτεραιότητα. Οι νέες δράσεις των τομεακών προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΠΑνΕΚ -κίνηση και "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 για τις οποίες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, προβλέπεται προδημοσίευση προκήρυξης το Σεπτέμβριος 2015.Οι νέες δράσεις είναι οι εξής:(1) Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Δικαιούχοι θα είναι υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον στρατηγικό τομέα του τουρισμού. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός θα ανέρχεται από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ με το ποσοστό ενίσχυσης να αφορά στο 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, (2) Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση ), (3) Νεοφυής Επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου. Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών που κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι έως 50.000 ευρώ (100% ενίσχυση).

  • ΣΤΑ 350 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, αναφέρεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ συνεχίζει την προσπάθεια πλήρους αποκατάστασης της κανονικότητας στη ροή πληρωμών των έργων του ΕΣΠΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση, σε συντονισμό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση των πληρωμών έργων του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση για τον μήνα Αύγουστο να ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ.Καθημερινά, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, γίνεται ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των πληρωμών των έργων, με βάση την σκοπιμότητα και την ωριμότητά τους. Διαδικασία που θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό κατά το επόμενο διάστημα.

  • Π. ΤΟΜΣΕΝ: ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
Πιθανή είναι η καθυστέρηση της αξιολόγησης του Οκτωβρίου λόγω των επερχόμενων εκλογών, όπως υποστηρίζει ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Ενημερώνοντας τη Δευτέρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Τόμσεν εκτίμησε πως λόγω των εκλογών και του χρόνου που θα απαιτήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM είναι πιθανό να καθυστερήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα "πήγαινε" πίσω και η εκταμίευση του τελευταίου μέρους της α' δόσης των 3 δισ. ευρώ αλλά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής. Παράλληλα, μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να επιβάλλεται ο τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% του άρθρου 53 του ίδιου νόμου. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η παράταση ως και τις 30 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων που έληγε στις 28 Αυγούστου.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ 7ΜΗΝΟ
Ξ επέρασε τα 4 δισ. ευρώ η υστέρηση στα δημόσια έσοδα στο 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015, ωστόσο η δραματική συγκράτηση των δαπανών οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η υστέρηση στα έσοδα οφείλεται κυρίως στην παράταση υποβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων και στη μη βεβαίωση και πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2015. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,71 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,98 δισ. ευρώ. Το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 7μηνο στα 840 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,73 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2014 και έναντι στόχου για έλλειμμα 1,37 δισ. ευρώ.

  • «ΧΑΘΗΚΑΝ» 48 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ
Καταθέσεις 48 δισ. ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2014 - Ιουλίου 2015. Στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος καταδεικνύουν πως το σύνολο των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα (Δημοσίου, νοικοκυριών και επιχειρήσεων) μειώθηκε από 178 δισ. ευρώ στις αρχές Νοεμβρίου, στα 129 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου. Συνοπτικά η εκροή καταθέσεων τις 270 ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Ιουλίου 2015 προήλθε κατά 70% από τα νοικοκυριά, κατά 20% από τις επιχειρήσεις και κατά 10% από το Δημόσιο. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών υποχώρησαν τον Ιούλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, διαμορφούμενες στα 102,9 δισ. ευρώ. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν στα 17,9 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις των φορέων γενικής κυβέρνησης περιορίσθηκαν στα 8,2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως στην απόλυτη «ακμή» τους τον Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις των νοικοκυριών ήταν 196,86 δισ. ευρώ και των επιχειρήσεων στα40,670 δισ. ευρώ. Σήμερα η συνολική χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από το Ευρωσύστημα (ELA, πράξεις ΕΚΤ, κ.α.) διαμορφώνεται περίπου στα 129 δισ. ευρώ.

  • ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Εγκύκλιο για τον τύπο και το περιεχόμενο του νέου εντύπου της δήλωσης ΦΠΑ εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. στην οποία αναφέρεται πως το νέο έντυπο της δήλωσης ΦΠΑ ισχύει για δηλώσεις που υποβάλλονται από 1η Οκτωβρίου 2015 και εφεξής για πράξεις που πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου 2015 για τους υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση διπλογραφικού λογιστικού συστήματος και για πράξεις που πραγματοποιούνται από 1η Ιουλίου 2015 για υποκείμενους που υποχρεούνται σε τήρηση απλογραφικού λογιστικού συστήματος, ή μη υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.

  • ΓΓΔΕ: ΣΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ 13% ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ
Την εγκύκλιο για την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% στα βρώσιμα κρέατα, παραπροϊόντα σφαγίων και παρασκευάσματα κρεάτων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ. 1188/26.08.2015). Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπόκεινται πλέον όλα ανεξαιρέτως τα κρέατα, καθώς και τα παρασκευάσματα κρεάτων, τα οποία είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

  • ΔΕΝ «ΠΑΓΩΝΕΙ» Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία γίνεται δεκτό ότι, για λόγους χρηστής διοίκησης, η δήλωση μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες από 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ (σύμφωνα με το ν. 4336/2015), δύναται να υποβληθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς πρόστιμο. Σημειώνεται ότι οι λοιπές υποχρεώσεις των εν λόγω προσώπων ισχύουν κανονικά όπως αυτές περιγράφονται στην υποπαράγραφο Δ.2 του άρθρου 1 του ν. 4336/2015, ήτοι: α) Τυχόν συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επίρριψη του ΦΠΑ επί αρχικών φορολογικών στοιχείων που εκδόθηκαν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015, β) Ο οφειλόμενος φόρος με βάση τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου, εντός της οποίας εκδόθηκαν αυτά (για παράδειγμα για συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία που θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο, ο φόρος θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ που υποβάλλεται έως και το τέλος Οκτωβρίου 2015), και γ) Σύνταξη απογραφής των αγαθών που κατέχουν στις 19 Ιουλίου 2015 και υποβολή δήλωσης αποθεμάτων μετάταξης μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2015, προκειμένου να ασκηθεί το δικαίωμα έκπτωσης.

  • 1,33 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS
«Βουτιά» 1,33 δισ. ευρώ εκτιμά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ότι σημείωσε ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου & Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, ο συνολικός τζίρος του λιανικού εμπορίου από τα επίπεδα των 10,58 δις ευρώ το καλοκαίρι του 2014 εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει το 2015 τα 9,25 δις ευρώ (μείωση -12,7%).  Όσον αφορά την κίνηση στη θερινή εκπτωτική περίοδο, για 8 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις, κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περυσινή, με τη μείωση να ξεπερνά μεσοσταθμικά το -30%, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

  • Eurostat: ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 10,9%
Στην πρώτη θέση στο ποσοστό ανεργίας, όσο και στο ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή.  Σύμφωνα με την Eurostat η ανεργία στην Ελλάδα (στοιχεία Μαΐου 2015) άγγιξε το 25%, ενώ η ανεργία των νέων έφθασε το 51,8%. Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αφορούν τον Μάιο και δεν έχουν συμπεριληφθεί οι χιλιάδες απολύσεις που προκλήθηκαν από τα capital controls. Στην Ευρωζώνη η ανεργία έπεσε στο 10,9%, από το 11,1% που είχε φθάσει έναν χρόνο πριν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά τι στο 9,5% από το 9,6%. Η Eurostat εκτιμά πως περίπου 23 εκατ. Ευρωπαίοι είναι άνεργοι τον Ιούλιο του 2015, εκ των οποίων 17,5 εκατ. είναι πολίτες κρατών - μελών της Ευρωζώνης.  Η χαμηλότερη ανεργία καταγράφεται στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία και τη Μάλτα με 5,1%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά στην Ελλάδα με 25% και την Ισπανία με 22,2%.
  • ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Β αθιά στο κόκκινο παρέμεινε και τον Αύγουστο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) –μέγεθος το οποίο δίνει τη γενική εικόνα των επιχειρησιακών συνθηκών– έκλεισε στις 39.1 μονάδες τον Αύγουστο, σημαντικά ασθενέστερος από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων και από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε όλη την ιστορία της έρευνας (είχε βουτήξει στο 30 τον Ιούλιο λόγω των capital controls) . Η έλλειψη νέων παραγγελιών και η περαιτέρω δριμεία υποχώρηση της παραγωγής ήταν από τους βασικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην εξασθένηση του κύριου δείκτη PMI. Η παραγωγή του ελληνικού μεταποιητικού τομέα εξακολούθησε να υποχωρεί τον Αύγουστο, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα τάση συνεχούς μείωσης της παραγωγής σε οκτώ μήνες. Τα τελευταία στοιχεία υπέδειξαν σημαντική υποχώρηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ορισμένα μέλη του πάνελ επισήμαναν την έλλειψη ζήτησης στην αγορά.
  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Με την απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών, Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, παρατείνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου η ισχύς της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και προβλέπει αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών. Η νέα υπουργική απόφαση έχει ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου, και η παράταση κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δυσχερή την καταβολή χρηματικών ποσών για την εκπλήρωση υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους ιδιώτες.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ FOOD EXPO GREECE 2015
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων του Νομού μας, προτίθεται να συμμετάσχει στη 3η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE 2015, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου και των επιχειρήσεων –μελών του, θα είναι σε κοινό περίπτερο, τριών όψεων.Το κόστος της ενοικίασης του περιπτέρου ανέρχεται στα 245€/τ.μ. (τιμή με ΦΠΑ) και αφορά την κατασκευή περιπτέρου, φωτισμό με προβολείς, κοινή αποθήκη, βιτρίνα προβολής προϊόντων, υπερυψωμένο πάτωμα, info desk, καθίσματα και τραπέζι συσκέψεων, ψηφιακή εκτύπωση με το λογότυπο κάθε εκθέτη. Ελάχιστη συμμετοχή ανά εκθέτη επτά (7) τετραγωνικά μέτρα. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην FOOD EXPO GREECE 2015 με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Επιμελητήριο συμπληρώνοντας σχετική αίτηση το αργότερο έως την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Επιπλέον πληροφορίες για την έκθεση καθώς και της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτήν στο site του Επιμελητηρίου www.epichal.gr.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Τ ο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ AGORA

Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ξεκίνησε την ηλεκτρονική λειτουργία του «Συνηγόρου της Αγοράς» στη διαδικτυακή πύλη Αgora του ΥΠΕΞ (http://www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=50) , καθιστώντας πιο άμεση και λειτουργική τη συνεργασία της αρμόδιας Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών με τους Έλληνες εξαγωγείς. Ο Συνήγορος της Αγοράς έχει ως στόχο την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω: (α) παροχής συμβουλών επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε ξένες αγορές , (β) ενημέρωσης για επιχειρηματικές ευκαιρίες , (γ) πληροφόρησης για την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα , (δ) υποστήριξης στην επίλυση διαφορών που ανακύπτουν από επιχειρηματικές συνεργασίες , (ε) απάντησης σε εξατομικευμένα ερωτήματα , (στ) παροχής επιχειρηματικής καθοδήγησης (business mentoring) μέσω ειδικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μία σειρά απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν όταν οι επιχειρήσεις εξάγουν ή ξεκινούν να εξάγουν, καθώς και φόρμα επικοινωνίας προς πλήρωση και αποστολή στο Τμήμα Συνηγόρου της Αγοράς. Το Τμήμα απαντά με ηλεκτρονικό μήνυμα σε ερωτήματα εντός τριών (3) εργασίμων ημερών. Σε περίπτωση που οι ερωτήσεις των επιχειρήσεων είναι ασαφείς ή με ελλιπή στοιχεία ζητούνται περαιτέρω διευκρινήσεις.
  • Ε ΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ύστερα από την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατά την 14η/16-06-2015 (θέμα 20ο _ ΑΔΑ: 757Ν46907Υ-Π87) Συνεδρίασή του, επαναπροκηρύσσει 2ο επαναληπτικό ηλεκτρονικό Διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της νόμιμα διαμορφούμενης μέσης τιμής λιανικής πώλησης έκαστου είδους του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής , για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης) Π.Π.Υ.Φ.Υ. 2013, (CPV 09100000-0) για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και των Κέντρων Υγείας, για ένα (1) έτος, προϋπολογιστικής δαπάνης 323.000,00 € με Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promihteus.gov.gr του συστήματος. Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28-09-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 πμ. Οι ηλεκτρονικές προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι της 24-09-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00 μ.μ.. Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης δίνονται από το γραφείο Προμηθειών της Υπηρεσίας του νοσοκομείου, τηλέφωνο 2371350363. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τη διακήρυξη και μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr και από το πρόγραμμα Διαύγεια (ΑΔΑ : Ω6ΗΖ46907Υ-ΠΥ6).


Δεν υπάρχουν σχόλια: