"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του

  • ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/07/2015 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΦΠΑ
Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 θα τεθούν σε ισχύ οι αναπροσαρμογές στο ΦΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις στις...
τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που μετατάσσονται στον υψηλότερο συντελεστή, θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Σημειώνεται ότι - όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή - η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13% από 6%, θα ισχύσει από την 1 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για πρώτη φορά, στα τουριστικά νησιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. 

  • ΣΤΟ 6% Ο Φ.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ 18.07.2015 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1.10.2015
Με την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 18η Ιουλίου 2015 και σύμφωνα με την ΠΟΛ.1160/17.07.2015 ορίζεται ότι για την διαμονή σε ξενοδοχεία κλπ. ο συντελεστής ΦΠΑ θα είναι 6%, μέχρι να αλλάξει (την 1.10.2015). Ο νέος υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ καθορίζεται σε 6% , αντί του 6,5% που προβλεπόταν με τις προϊσχύουσες διατάξεις. Αναλυτικά το παράρτημα ΙΙΙ τροποποιείται ως εξής: Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ «2. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από 1.10.2015 και έως την ημερομηνία αυτή ο εφαρμοζόμενος συντελεστής, για τις υπηρεσίες της περίπτωσης αυτής, ορίζεται σε 6%.Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου αυτής αρχίζει από 20 Ιουλίου 2015».

  • ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ – ΓΕΦΥΡΑ
Κατατέθηκαν τη Δευτέρα 20/7 σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, η πρώτη και κυριότερη δόση από το δάνειο - γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ που λαμβάνει η χώρα με στόχο την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτικών της αναγκών. Υπενθυμίζεται εδώ ότι βάσει των αποφάσεων της προηγούμενης εβδομάδας το δάνειο - γέφυρα αποφασίστηκε να χορηγηθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, είναι ύψους 6,7 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ξένο χρήμα θα εισρεύσει στα ελληνικά ταμεία, ωστόσο, όπως αυτό γίνεται αντιληπτό, δεν θα μείνει για πολύ. Με την α’ δόση η Ελλάδα: (1) πρέπει να αποπληρώσει τις δύο ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα τη δόση των 456 εκατ. ευρώ που δεν πληρώθηκε στις 13 Ιουλίου και επιπλέον την ενοποιημένη δόση για τον μήνα Ιούνιο ύψους 1,53 δισ. ευρώ που δεν καταβλήθηκε στις 30 Ιουνίου, (2) πρέπει να καταβάλλει στην ΕΚΤ 3,5 δισ. ευρώ για το ελληνικό ομόλογο που λήγει, (3) πρέπει να αποπληρώσει τόκους της τάξης των 700 με 900 εκατ. ευρώ. Κατά τις πληροφορίες, η δεύτερη - και κατά πολύ μικρότερη - δόση του δανείου - γέφυρα θα χορηγηθεί στην Ελλάδα πριν τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου η κυβέρνηση να πληρώσει και μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ στις αρχές Αυγούστου. Τα κεφάλαια του δανείου - γέφυρα που λαμβάνει η Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSM δεν αρκούν για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες που έχει η χώρα τον Αύγουστο. Τον ερχόμενα μήνα οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ περίπου, από τις οποίες ξεχωρίζουν η πληρωμή των ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 20 Αυγούστου, αλλά και η καταβολή τόκων ύψους περί τα 500 εκατ. ευρώ.
  • Κ ΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διαταξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της τελικής συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων. Το νομοσχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη απόγευμα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τα μέτρα για την φορολόγηση των αγροτών ούτε τις ρυθμίσεις για τις συντάξεις. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο αυτές ρυθμίσεις δεν είναι μέσα στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου, αλλά θα πρέπει να ψηφιστούν στο επόμενο πακέτο μέτρων στις αρχές Αυγούστου.
  • H EKT ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΩΣ 100.000 ΕΥΡΩ
To πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πήρε το σχέδιο Νόμου για την εξυγίανση των τραπεζών που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή η Κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο στηρίζεται στην Κοινοτική Οδηγία BRRD και διασφαλίζει τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες, παρά μόνο ως έσχατο μέσο. Οι ζημιές βαρύνουν πρωτίστως τους μετόχους και μετά τους ομολογιούχους όμως κανένας πιστωτής κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν πρέπει να βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση να υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που θα αναλάμβανε αν το ίδρυμα ετίθετο σε εκκαθάριση.

  • ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Εκτεταμένες μεταβολές επέρχονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή και το οποίο τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα 503/1985. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος κώδικας Πολιτικής Δικονομίας είναι ο μόνος που είχε λάβει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το νομοσχέδιο, οι βασικές από δημοσιονομικής άποψης μεταβολές εστιάζονται στα εξής σημεία: (α) Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης. Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές, (β) Αυξάνονται οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από το αρμόδιο δικαστήριο κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 204,205,232 και 607 του Κώδικα, οι οποίες αποτελούν εφεξής δημόσιο έσοδο και παύουν να είναι έσοδο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, (γ) Επανακαθορίζεται η σειρά κατάταξης των δανειστών στον πίνακα των γενικών προνομίων (άρθρο 975) και ορίζεται ότι κατατάσσονται στην τρίτη σειρά οι απαιτήσεις του Δημοσίου από ΦΠΑ και τους λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, όταν μέχρι σήμερα το Δημόσιο ήταν δεύτερο στη σειρά. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή πριν την ισχύ του κώδικα το σύνολο των ρυθμίσεων για τα καθυστερούμενα δάνεια (προστασία πρώτης ή μοναδικής κατοικίας από πλειστηριασμούς για οφειλές στις τράπεζες) ενώ διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παράσχει de facto προστασία στους πολίτες που υπάγονται στις διατάξεις αυτές.
  • Π ΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα συνεχίσουν να παρέχουν έως τέλος του έτους οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών «οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα συνεχίσουν, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4224/2013)».

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Παρατείνονται μέχρι και τις 22 Ιουλίου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση οφειλών που έληγαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση. Αυτό προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου στην οποία διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά και τις αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 μέχρι και την 21.7.2015.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1151/14.07.2015 δόθηκε η παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2014.Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες έχουν ως εξής:(α) Φυσικά πρόσωπα -> έως 26/8/2015, (β) Νομικά πρόσωπα -> έως 20/8/2015. Και για το φορολογικό έτος 2014, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος της παραγράφου 6 του άρθρου 67 του Ν. 4172/2013 παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου 2015 για δηλώσεις που υποβλήθηκαν από 19/7/2015 και μετά. Η δεύτερη και η τρίτη δόση θα υποβληθούν κανονικά ως το τέλος Σεπτεμβρίου και ως το τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα.

  • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε9
Η καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου 2015 της περίπτωσης γ' της παρ. 3 του άρθρου 23 του Ν. 3427/2005 (Α' 312), η οποία παρατάθηκε έως και τις 27 Ιουλίου 2015 με την παράγραφο 2 του άρθρου 47 του Ν. 4331/2015 (Α' 69), παρατείνεται εκ νέου έως και τις 26 Αυγούστου 2015. Αναλυτικά λοιπόν για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα ισχύσουν τα εξής: (α) Ε9 - 2015 (Μεταβολές από 1.1.2014 έως 31.12.2014) - Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 26η Αυγούστου 2015, (β) Ε9 - 2016 (Μεταβολές από 1.1.2015 έως 31.05.2015) - Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 26η Αυγούστου 2015.

  • Υ ΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr
  • ΣΤΑ 78 ΔΙΣ ΕΥΡΩ «ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Κατά 500 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν τον Ιούνιο, σε σχέση με Μάιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο Δημόσιο, φτάνοντας στο ποσό των 78,367 δισ. Ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Ιούνιο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (αυτών που έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους) ανήλθε στα 5,890 δισ. ευρώ, από 5,234 δισ. ευρώ το Μάιο. Το ύψος των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου σε 72,477 δισ. ευρώ, από 72,643 δισ. ευρώ στο τέλος Μάιου. Έτσι, το σύνολο παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων χρεών διαμορφώθηκε στα 78,367 δισ. ευρώ, από 77,87 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου.
  • ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ 5.500 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τουλάχιστον 5.500 αιτήματα επιχειρήσεων για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό που αφορούν εισαγωγές πρώτων υλών και εμπορευμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα, χωρίς ακόμη να έχουν πάρει απάντηση, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθήνας. Αποκομμένοι από το εξωτερικό καθώς τα «σύνορα» συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για τους εισαγωγείς αφού και στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπάρχει πρόνοια για τα εμβάσματα, οι επιχειρηματίες στέλνουν καθημερινά και νέα αιτήματα προς την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Η ευθύνη για τις καθυστερήσεις οφείλεται σύμφωνα με τους ίδιους είτε στις ίδιες τις τράπεζες που κάνουν ημέρες να αποστείλουν τα αιτήματα στην Επιτροπή είτε στον τεράστιο όγκο τους και την υπερσυσσώρευση που πρέπει να διαχειρισθούν τα 17 μέλη της. Άλλοι πάλι φοβούνται ότι οι τράπεζες «παίζουν» καθυστερήσεις προκειμένου να μη φεύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό ώσπου να αποκατασταθεί η ρευστότητα. Την κατάσταση επιδεινώνει και το γεγονός ότι στην τελευταία ΠΝΠ δεν υπάρχει καμία πρόνοια σχετικά με τη ρευστοποίηση των χιλιάδων επιταγών που κατέχουν οι επιχειρηματίες, ώστε να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους μετρητά.

  • ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 50,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ξ επέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο ο αριθμός των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Στο τέλος Ιουνίου, λίγο πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις, η αξία των τραπεζογραμματίων που κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά, είχε φθάσει τα 50,5 δισ. ευρώ από 45,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου. Όπως αποδεικνύεται πλέον από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι εκροές των καταθέσεων, οι οποίες εντάθηκαν περί τα τέλη Ιουνίου, δεν κατευθύνθηκαν προς το εξωτερικό, αλλά τα χρήματα παρέμειναν στο εσωτερικό της χώρας. Οι καταθέτες προτίμησαν την ασφάλεια των μετρητών -με όποιους κινδύνους τόυτο συνεπάγεται- παρά να διατηρήσουν τις οικονομίες τους στις τράπεζες. Έτσι, από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, μέσα σε έναν μήνα δηλαδή, η αξία των μετρητών που διακρατείται από τους πολίτες αυξήθηκε κατά περίπου 5 δισ. ευρώ.
  • ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Voucher ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 30/7/2015 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 8.000 ΘΕΣΕΙΣ

8.000 άνεργοι ηλικίας 18 εως 29 θα επωφεληθούν απο το νέο πρόγραμμα voucher στον τουρισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις έως 30 Ιουλίου. Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr έως και τις 30 Ιουλίου.
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 - 2013

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 (ΕΠΑΛ), η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, ως Ενδιάμεσος Φορέας Υλοποίησης του Άξονα 4 του ΕΠΑΛ, καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους (Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα κάτοικοι των περιοχών παρέμβασης του Άξονα Προτεραιότητας 4, που δύναται να υλοποιήσουν επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ.) για την υποβολή πράξεων (ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ή ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2003/361/ΕΚ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΑΛΙΕΙΣ), οι οποίες θα ενταχθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» της Αναπτυξιακής Νομού Χαλκιδικής Α.Ε.- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι: Ο Δήμος Αριστοτέλη (Τ.Κ Πυργαδικίων, Δ.Κ.Ιερισσού, Τ.Κ Αμμουλιανής, Τ.Κ Νέων Ρόδων, Τ.Κ Ολυμπιάδος, Τ.Κ.Ουρανοπόλεως) και ο Δήμος Σιθωνίας (Τ.Κ Αγίου Νικολάου, Τ.Κ Συκέας, Τ.Κ Σάρτης ) . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 13η Αυγούστου 2015. Αναλυτικά στοιχεία της παρούσας πρόσκλησης με τα αναπόσπαστα τμήματα αυτής, καθώς και όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από την 1η ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στα γραφεία της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α, στη Δ/νση:22ας Απριλίου & Μακεδονίας γωνία, Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.anetxa.gr.
Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου δεν υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στην προκήρυξη για την πράξη στην οποία εντάσσεται:(α) 500.000€ για περιπτώσεις ίδρυσης, (β) 300.000€ σε περιπτώσεις εκσυγχρονισμού.
Η ενίσχυση χορηγείται στον δικαιούχο φορέα της επένδυσης με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου. Τα όρια της χορηγούμενης δημόσιας δαπάνης καθορίζονται ως εξής για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (Περιφέρεια που καλύπτεται από το στόχο σύγκλισης): μέχρι 60% των επιλέξιμων δαπανών της πράξης για επενδύσεις που υλοποιούνται από μη αλιείς (Κατηγορία Πράξης 4.1.1.2). Βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος, μεταξύ άλλων είναι : (α) Όλες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής Α.Ε.(β) Τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο) μέχρι τις 30.11.2015.
  • ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις αναβαθμίζει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων. Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες: 1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά. Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν. 4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: http://www.epichal.gov.gr/el/press-gr/663-nees-yphresies-e-commerce-.html. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, e-mail: info@epichal.gr .
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ύστερα από απόφαση που έλαβε το Διοικητικό του Συμβούλιο κατά την 16/26.06.2015 συνεδρίασή του, προκηρρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την για την προμήθεια υγρού Οξυγόνου και ενοικίου δεξαμενής, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές προϋπολογισθείσας δαπάνης 73.787,02 € με ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο Γραφείο προμηθειών του Νοσοκομείου στις 04.08.2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 11 πμ. Οι προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο μέχρι 03.08.2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μμ. Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης δίνονται από το Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, τηλ 23713-50207 . Η διακήρυξη θα αναρτηθεί και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ.

O Δήμαρχος Κασσάνδρας προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια «ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ Κ.Α) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ ΚΑΙ Ν.Π.Ι.Δ κατά τη διάρκεια της σύμβασης από την υπογραφή της και έως είκοσι (20) μήνες οικονομικού έτους 2015-2016-2017 . Κριτήριο κατακύρωσης είναι: (α). για τα είδη: ελαιόλαδο ,οπωροκηπευτικά, κρέατα, πουλερικά (νωπά και κατεψυγµένα) το µεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%)στη νόµιµα διαµορφούµενη κάθε φορά µέση τιµή λιανικής πώλησης του είδους , όπως αυτή προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόµενο δελτίο πιστοποίησης τιµών της αρµοδίας υπηρεσίας εµπορίου Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης του Ν. Χαλκ/κής, σύµφωνα µε τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ και του Ν.3438/06 άρθρο 13, (β) για τα υπόλοιπα είδη τροφίµων το µεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%)στις τιµές του ενδεικτικού προϋπολογισµού σύµφωνα µε το οποίο θα προκύπτει η χαµηλότερη συνολική καθαρή αξία ανά οµάδα ειδών και µε την προϋπόθεση ότι τα προσφερόµενα από αυτόν τρόφιµα καλύπτουν τις τεχνικές προδιαγραφές της προµήθειας. Σύμφωνα με τη μελ.144/12.06.2015 προϋπολογισμού 181.075,39 € με Φ.Π.Α με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους Δήμους και Νομικών Προσώπων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε μερικό σύνολο 158.717,94 €, ΦΠΑ (13% και 23%) 22.357,45 € και αφορά στα οικονομικά έτη 2015-2016-2017. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/08/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 00.01Μ.Μ . ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/08/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00.Μ Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες, μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, την Πέμπτη 20-08-2015 και ώρα 11.00 π.μ. . Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τεύχη του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων(ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promittheus.gov.gr και ιστοσελίδας του Δήμου Κασσάνδρας, ύστερα από την ανάρτηση στο ΦΕΚ, το ΚΗΜΔΗΣ και Ελληνικό τύπο. Ημερομηνία δημοσίευσής της περίληψης διακήρυξης στο ΦΕΚ η 17.07.2015 . Πληροφορίες παρέχονται όλες τις εργάσιμες μέρες από 8.00π.μ. έως 14.30μ.μ. από το Γραφείο Προμηθειών-Διοικητήριο-Κασσανδρεία (τηλ. 2374350132, φαξ 2374350158) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: