"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Στον Πολύγυρο το χορευτικό τμήμα της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Το Δημαρχείο Πολυγύρου επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 9-7-2015, το χορευτικό τμήμα της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στη Χαλκιδική συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος».
Τα παιδιά, τους καθηγητές και την διευθύντρια της σχολής όπως και μέλη του «Φάρου» υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, ο οποίος τους καλωσόρισε στον Πολύγυρο, μίλησε για τους δεσμούς των...
κατοίκων της Χαλκιδικής με την Κωνσταντινούπολη και τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το Δήμο παρουσιάζοντας τη δουλειά του τμήματος και το έργο της Σχολής.
Για τον Πολύγυρο, την ιστορία του αλλά και τη δράση του Μητροπολίτη Ειρηναίου, που καταγόταν από τη Χάλκη, μίλησε ο συγγραφέας και μελετητής, Γεώργιος Ζωγραφάκης.
Από την πλευρά της η διευθύντρια της Σχολής, κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου, που είναι και η πρώτη γυναίκα στη διεύθυνση της Σχολής από το 1454, που ιδρύθηκε, ευχαρίστησε το Δήμο για την υποδοχή και έκανε μια σύντομη αναφορά στο εκπαιδευτικό έργο της Σχολής.
Η κ. Λαιμοπούλου δώρισε στον αντιδήμαρχο Πολυγύρου έναν ζωγραφικό πίνακα της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής ενώ ο κ. Ζαγγίλας χάρισε στην ίδια αλλά και σε όλα τα μέλη του τμήματος το βιβλίο του Παν. Γ. Στάμου «Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Ειρηναίος».
Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Κωνσταντινούπολης επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: