"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Χαλκιδικής για την ΠΝΠ της κυβέρνησης

Με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει υποχρεωτικά όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος, με εξαίρεση τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επομένου δεκαπενθημέρου, καθώς και τα...
κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί διαδικασία εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού που πραγματοποιείται με πραξικοπηματικό τρόπο σε βάρος των Ο.Τ.Α. και άλλων φορέων του Δημοσίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι δανειστές. Χωρίς καμία ειδοποίηση, ενημέρωση ή διαβούλευση, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ως διαδικασία ξόρκιζε η νέα κυβέρνηση και κατήγγειλε επανειλημμένα, ως αντιπολίτευση, όταν την εφάρμοζε η προηγούμενη συγκυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα του μνημονίου.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Κ.Ε.Δ.Ε. (συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή) και καλούμε τους Αιρετούς να πάρουν άμεσα αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους προκειμένου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μείνει στα χαρτιά.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!

Πολύγυρος, 24.4.2015
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας


Παπαστεργίου Αστέριος                                                             Χριστάρα Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια: