"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ IKOS RESORTS (ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ)
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι η εταιρία Ikos Resorts θα διοργανώσει ανοιχτή ημέρα καριέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2015, αντί της 15ης Ιανουαρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, στο Συνεδριακό Κέντρο του...
Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, για άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο ξενοδοχείο Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach). Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ενδιαφερόμενοι που θα προσέλθουν , θα προσκομίζουν το βιογραφικό τους και θα συμμετέχουν σε μια ολιγόλεπτη προσωπική συζήτηση (mini-interview) με αρμόδια άτομα της εταιρίας Ikos Resorts. Ενημερωτικά η εταιρία Ikos Resorts, είναι μια νέα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού, με παρουσία 2 ξενοδοχείων 5* στη Χαλκιδική (Μουδανιά & Γερακινή) όπου αναζητεί προσωπικό για την κάλυψη διαφόρων θέσεων εργασίας. Προσωπικό ζητείται για τα τμήματα της κουζίνας, καθαριότητας, συντήρησης, service & bar, ρεσεψιόν & φύλαξης χώρου (security). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν : α) να στείλουν το βιογραφικό τους είτε με email στο careers@ikosresorts.com ή με φαξ στο 23730 25109 & β) να συμπληρώσουν την αίτηση εργασίας της Ikos Resorts στο κάθε ξενοδοχείο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, www.ikosresorts.com .

  • ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2015
Νέο καθεστώς για τα μέλη των Επιμελητηρίων ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015. Συγκεκριμένα, καταργήθηκε η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, ενώ με αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις θεσπίστηκαν ενιαία ειδικά τέλη ΓΕΜΗ προβλεπόμενων επιμελητηριακών υπηρεσιών, καθώς και ενιαίο ετήσιο τέλος διατήρησης μερίδας ΓΕΜΗ. Παράλληλα, προσδιορίστηκαν τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη ανά παρεχόμενη υπηρεσία στα μέλη των Επιμελητηρίων και το ενιαίο ποσό ετήσιας συνδρομής για την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στα μέλη.



  • ΣΤΑ 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Περισσότερα από 1,7 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ρυθμιστεί από το σύνολο των ρυθμίσεων που έχουν εφαρμοσθεί μετά το 2013, ενώ εισέρρευσαν στα ταμεία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης περί το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2013 έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2014, 169.336 οφειλέτες εντάχθηκαν σε ρύθμιση. Ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 1.741.026.141,29 ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν 476.999.425,19 ευρώ. Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσδοκούν ότι το επόμενο διάστημα τα ποσά που θα ρυθμιστούν θα υπερβαίνουν τα 2,5 δισ., ενώ κρίνοντας από το ύψος των εισπράξεων εκτιμούν ότι πρόκειται για μία από τις αποτελεσματικότερες ρυθμίσεις οφειλών που έχουν εφαρμοστεί στο ασφαλιστικό σύστημα.

  • ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΡΠΙΛΙΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Τις αρχικές αμφιβολίες που είχε εκφράσει η τρόικα για την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις , «επιβεβαίωσε» η κυβέρνηση, καθώς η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τορπίλισε την ευνοϊκή ρύθμιση, αποτρέποντας εκατομμύρια οφειλετών από το να υπαχθούν σε αυτή. Σημειώνεται πως ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν υποβάλει αιτήσεις για υπαγωγή στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις ανέρχεται σήμερα σε 150.000 περίπου, εκ των οποίων επικυρωμένες αιτήσεις είναι οι 125.000. Συνολικά έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλές 1,3 δισ. ευρώ, ενώ οι μέχρι σήμερα εισπράξεις ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ περίπου. Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 72 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των οφειλετών αγγίζει τα 4 εκατομμύρια.

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Ο ΟΑΕΕ

Επίδομα μητρότητας, ύψους 150 ευρώ τον μήνα, για τέσσερις μήνες, θα δικαιούνται από το 2015 και οι νέες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ. Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να κάνει αποδεκτό αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού για την αποκατάσταση μιας αδικίας ετών, καθώς όλα τα υπόλοιπα Ταμεία μισθωτών καταβάλλουν αντίστοιχο επίδομα. Τον περασμένο Οκτώβριο μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία καταβάλλεται επίδομα μητρότητας στις γυναίκες άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) έπειτα και από παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη. Για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέες μητέρες να έχουν πλήρη κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθένειας σε είδος), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να ασκούν αποκλειστικά το ελεύθερο επάγγελμα, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: (α) Αίτηση της ασφαλισμένης στον οικείο Τομέα Ασφάλισης του ΟΑΕΕ., (β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου ή βεβαίωση γιατρού του μαιευτηρίου για την πραγματοποίηση του τοκετού, (γ) Υπεύθυνη δήλωση του N. 1599/1985 ότι ασκεί αποκλειστικά ελεύθερο επάγγελμα και δεν δικαιούται από άλλον ασφαλιστικό οργανισμό επίδομα μητρότητας. Η αίτηση για χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος θα πρέπει να υποβάλλεται από την ασφαλισμένη εντός 6 μηνών από την ημερομηνία τοκετού.

  • ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΦΙΑ»
Σε εφαρμογή τέθηκε από τις αρχές του νέου έτους το «πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ», σύμφωνα με την ΠΟΛ 1004/ 02-01-20115, το οποίο χρειάζεται για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πρέπει να κάνουν κάποια συναλλαγή η οποία αφορά την περιουσία τους, από τη μεταβίβαση του ακινήτου, την ενοικίαση ή ακόμη και αν πρέπει να γίνει έξωση σε έναν κακοπληρωτή μισθωτή. Το πιστοποιητικό μπορεί να εκδίδεται ηλεκτρονικά.

  • ΠΟΛ.1002/2014: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου την εγκύκλιο ΠΟΛ.1002/31-12-2014 με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που απαλλάσσονται από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμός Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.)λόγω της καθιέρωσης των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.
  • ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & ΚΟΡΕΑΣ
Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότια Κορέα κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου 2015. Με τη συμφωνία αυτή, θα επέλθει σημαντική αύξηση των κορεατικών εισαγωγών ευρωπαϊκών προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, καθώς θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των πιστοποιήσεών τους.
  • ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 6 ΕΤΩΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, κάτω από τα 50 δολάρια/βαρέλι, σε μία αγορά που κυριαρχείται από τις ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: