«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει τελείως ΠΑΣΟΚ

...οι ψηφοφόροι ήταν ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ…
Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ θα βρεις. Αυτό κυβέρνησε και θα κυβερνά και στο μέλλον. Είναι πάντα εδώ, ενωμένο, δυνατό και κυρίως «ξεπλυμένο» από το βρώμικο πράσινο χρώμα του…

Όπως κάθε κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι ο... ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κάποτε τελείως ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι θέμα μόνο ανήθικης κατάληψης της διοίκησης. Είναι φυσική προέκταση κάθε πολιτικού σχηματισμού που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ως «κατακτητής» στη διαχείριση της εξουσίας.

Η μεταπολίτευση δομήθηκε έτσι κι αλλιώς, πάνω στον «εκπασοκισμό» του πολιτικού συστήματος. Αφού λοιπόν, ολόκληρη η κοινωνία απέκτησε έναν «πασοκικό» κώδικα αξιών, ήταν επόμενο και όλα τα κόμματα να προσαρμόσουν ανάλογα, την ηθική τους για να εξασφαλίσουν την εξουσία.

Τι θα συμβεί όμως στις πρώτες τριάντα μέρες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ; Η μετάλλαξη του σε καθαρό ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη. Για να κυβερνηθεί η χώρα, πολύ γρήγορα θα πρέπει να προσγειωθεί το κόμμα στην πραγματικότητα και να απαλλαγεί από την «ποίηση» και τις «μελωδίες» των παλιών συντρόφων. Μια προσεκτική ματιά στις πρώτες κινήσεις της Δούρου στην Περιφέρεια δείχνει ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.

Πόσο επώδυνη όμως θα είναι αυτή η ραγδαία μετάλλαξη; Εξοντωτική για τις αριστερές τάσεις και οπωσδήποτε απογοητευτική για όσους αναμένουν βλακωδώς, την προνομιακή τους αποκατάσταση. Ο χρόνος όμως, θα είναι ελάχιστος για κατάλληλους χειρισμούς. Το πογκρόμ των «εκκαθαρίσεων» θα προκαλέσει πανικό και γρήγορα, οι φερέλπιδες «επαναστάτες» θα συνειδητοποιήσουν την παντελή αδυναμία τους να αντισταθούν. Το ΠΑΣΟΚ θα αναδυθεί μέσα από τη φυσική ανασύνθεση των «αναγκών» του εκλογικού σώματος.

Το ερώτημα τότε είναι αν θα ρίξουν την κυβέρνηση οι προδομένοι «οραματιστές». Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν θα είχαν σημαντική εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή. Η συγκρότηση όμως των ψηφοδελτίων και η υποβάθμιση των αριστερών και «εξτρεμιστικών» τάσεων, θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όταν οι «σύντροφοι» που τελικά διεκδίκησαν και πήραν το χρίσμα πάτωσαν σε περιοχές όπου το κόμμα, είχε μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Πολύ απλά, οι ψηφοφόροι ήταν ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ…

Απορώ πραγματικά, με τον αποπροσανατολισμό όλων μας. Το πρόβλημα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν είναι πολιτικό αλλά καθαρά πολιτισμικό! Η κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος αναδεικνύεται από τα μέλη μιας χαλαρής συνομοσπονδίας συντεχνιών, που ωρίμασαν ως ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κοινωνικά και πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά είναι ΠΑΣΟΚ. Παλαιότερα, ψήφισαν το «ΠΑΣΟΚ» του Κωστάκη του Β΄, του «Νωθρού», μετά του Αντώνη του «Μάγκα» του «Εθνικόφρονος» και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν με ξεχωριστό δέος αγανάκτησης το «ΠΑΣΟΚ» του «Ανδρέα» του Τσίπρα, του «Μεταλλαγμένου». Οι «πελάτες» διαμορφώνουν ξεκάθαρα, το δίκτυο «πωλήσεων» και την απορρόφηση των « προιόντων». Η έρευνα αγοράς έγινε και οι διαφημιστές καθόρισαν τα προγράμματα. Οι συνθήκες αλλάζουν αλλά όλοι πάντα αγοράζουν ΠΑΣΟΚ!

Έτσι λοιπόν, και πάλι δεν θα κυβερνήσει η αριστερά στην Ελλάδα... Όχι γιατί τη διέφθειραν τα μεγάλα συμφέροντα αλλά γιατί απλά υπάρχει μόνο ως φαντασίωση! Πώς λοιπόν να ανατρέψει, ως υγιής ρεαλιστική δύναμη, το πάγιο πολιτισμικό μίγμα της κοινωνίας.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ θα βρεις. Αυτό κυβέρνησε και θα κυβερνά και στο μέλλον. Είναι πάντα εδώ, ενωμένο, δυνατό και κυρίως «ξεπλυμένο» από το βρώμικο πράσινο χρώμα του…

azampoukas@gmail.com Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: