"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει

·      
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ «BELGRADE GASTRO FEST»
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ότι προτίθεται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί από...
16 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο Βελιγράδι με την επωνυμία ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ GASTRO FEST. Το Φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου, Τουρισμού και Επικοινωνιών της Σερβίας και των Τουριστικών Οργανώσεων του Βελιγραδίου και διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Διπλωματούχων Μαγείρων (Σεφ) της Σερβίας στον Εκθεσιακό Χώρο του Βελιγραδίου στην αίθουσα 5. Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν και να εκθέσουν τα προϊόντα όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων (ελιές, λάδι, τυροκομικά) και ποτών. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να  γνωριστούν με όλους τους επαγγελματίες του χώρου από τη Σερβία και άλλων γειτονικών χωρών, ώστε να συνάψουν σε επίπεδο χονδρικής, σημαντικές συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες που θα αναβαθμίσουν την δυναμική της εταιρείας τους και θα δώσουν σημαντική ώθηση στο νευραλγικό τομέα των εξαγωγών. Παράλληλα θα διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και διαγωνισμοί γαστρονομίας, παρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με τις τελευταίες διαπιστώσεις και εμπειρίες στον τομέα της γαστρονομίας. Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Βελιγραδίου, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα τηλ 23710 24200 , εσωτ. 6 υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτρης.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:  www.epichal.gr. Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στο Στρατώνι 25&26/09/2014. Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων»του ΕΦΕΤ θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας στα Νέα Μουδανιά 01&02/10/2014 και 13&14/10/2014, Πολύγυρος 20&21/10/2014.
Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας Β’ & Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.

·       ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 23.59 μ.μ. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με έγγραφο που στάλθηκε στην υπηρεσία μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, Γενική Δ/νση Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Πολιτικής, Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας (Στρωμνίτσης 53 Θεσσαλονίκη), τονίζεται ότι η υπαίθρια διαφήμιση είναι παράνομη και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι οι επιχειρήσεις και φορείς να συμμορφωθούν με το νομικό καθεστώς που ισχύει και να φροντίσουν άμεσα : (α) να αφαιρέσουν όλες τις υπαίθριες διαφημίσεις (πινακίδες, αφίσες κλπ), οι οποίες είναι παράνομα τοποθετημένες κατά μήκος των οδών, ανεξάρτητα του αν είναι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, (β) Να μην τοποθετούν πανό και αεροπανό (συμπεριλαμβανομένων των αφισών ) κατά μήκος των οδών, σε στύλους ηλεκτροφωτισμού , φωτεινούς σηματοδότες, γέφυρες, προσωρινές περιφράξεις δημόσιων έργων κλπ, (γ) να προσαρμόσουν τις προδιαγραφές και τη θέση των επιγραφών στις όψεις (όπως αυτές ορίζονται στην περίπτωση 56 του άρθρου 2 του Ν. 4067/2012) του κτηρίου της επιχείρησής τους.Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 1, του Ν. 4257/2014 , δίδεται χρονικό διάστημα προσαρμογής δύο (2) ετών από την έναρξη της ισχύος του, δηλαδή έως 13.04.2016. Στις διατάξεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι οροφές των κτιρίων, από τις οποίες οι πινακίδες πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα, λόγω μεγάλης επικινδυνότητας, ούτε και τα πανό που απεικονίζουν προϊόνται και   προσφορές της επιχείρησης και τοποθετούνται στις όψεις των κτιρίων. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι υπεύθυνη για την επιβολή κυρώσεων για παρανόμως τοποθετημένα διαφημιστικά πλαίσια , διαφημίσεις και επιγραφές στην Κεντρική Μακεδονία, με χωρική αρμοδιότητα κατά μήκος των εθνικών και επαρχιακών οδών και εντός των ζωνών απαγόρευσης που ορίζονται στα δύο πρώτα εδάφια της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 2696/1999, του σιδηροδρομικού δικτύου, των αυτοκινητοδρόμων , των δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και στους χώρους εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.). Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 2313 309363, φαξ 2310424810 Δρ. Θ. Πρίτσα.

  • «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ» ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΣΤΟ  1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αμετάβλητη στο 1 τρισ. ευρώ παραμένει η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο έντυπο Ε9. Αυτά όμως τα στοιχεία λαμβάνουν υπόψη τις αντικειμενικές αξίες του 2007 και όχι τις σημερινές εμπορικές αξίες που κατά τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις προσγειώνουν στα 600 δισ. ευρώ την τρέχουσα αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Από την επεξεργασία των στοιχείων των ακινήτων που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι προκύπτει ότι 6 στους 10 διαθέτουν τουλάχιστον ένα ακίνητο, ήτοι κατοικία, επαγγελματική στέγη ή εντός σχεδίου οικόπεδο. Η συνολική αντικειμενική αξία της περιουσίας τους φθάνει τα 520,5 δισ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο η αξία των ακινήτων τους ανέρχεται σε 93.456 ευρώ. (αντικειμενικές αξίες 2007). Οι 7 στους 10 έχουν κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ. Το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων (2.769.177 φορολογούμενοι) έχουν στην κατοχή τους μικρή ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ, με τη μέση αξία να φθάνει μάλιστα στις 22.954,80 ευρώ (αντικειμενικές αξίες 2007).

·       ΝΕΑ «ΕΚΡΗΞΗ» ΣΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Νέα αύξηση κατά 1,47 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά σο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, το Δημόσιο εισέπραξε συνολικά έσοδα 2,384 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό ανήλθε σε 8,654 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές - έως και το 2013 - το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών φθάνει τα 69,239 δισ. ευρώ.
  • Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Την κατάργηση του φορολογικού πιστοποιητικού των επιχειρήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2016 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Αθήνα. Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον για δύο λόγους, αφενός διότι από το 2016 θα ισχύουν οι νέοι κανόνες που τέθηκαν με την Οδηγία 2014/56 για τους ορκωτούς ελεγκτές, και αφετέρου διότι από τη χρονιά αυτή και συγκεκριμένα για χρήσεις που αρχίζουν από 1η Ιανουαρίου 2016, το φορολογικό πιστοποιητικό στη μορφή που είναι σήμερα δεν θα υπάρχει. Σημειώνεται πως η ενσωμάτωση από το 2016 του φορολογικού πιστοποιητικού στις οικονομικές καταστάσεις που εκδίδουν οι ελεγκτικές εταιρείες θα καταστήσει πιο αποτελεσματικό των έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων από τις φορολογικές αρχές και αφετέρου θα ελαφρύνει τις εταιρείες από την δαπάνη έκδοσης του πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης που σήμερα ανέρχεται από 5.000 ευρώ έως και 100.000!

  • ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ 13,8% ΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σημαντική αύξηση 13,8% ή 809 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2014. Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών αυξήθηκε 1,7 δισ., με τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξάνονται 13,8% ή περίπου 809 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας άνοδο κατά 20,8% των αφίξεων ξένων τουριστών.

·       ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το γενικό έγγραφο Ε40/573/17.7.14 του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ότι η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2014», δηλαδή στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η εργοδοτική εισφορά αυτή θα καταβληθεί τόσο από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων όσο και από τους εργοδότες Οικοδομοτεχνικών Έργων και υπολογίζεται επί των εργαζομένων που  απασχολήθηκαν και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους.Στις περιπτώσεις μη καταβολής της εν λόγω εργοδοτικής εισφοράς από τους υπόχρεους εργοδότες, αυτή θα καταλογίζεται και θα εισπράττεται κατά τα ισχύοντα για την είσπραξη των υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορών, στις περιπτώσεις δε εκπρόθεσμης καταβολής της θα επιβαρύνεται με τα προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη ( ετήσιο επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ).Η πληρωμή της ανωτέρω εισφοράς γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΔΙΑΣ όπως ακριβώς και οι τρέχουσες εισφορές.

·       ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» -και μάλιστα έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος- προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας Α.Ε.». Μέσω της νέας υπηρεσίας, η οποία απέκτησε την εμπορική ονομασία «τσεκ», εκπρόσωποι επιχειρήσεων ή επιτηδευματίες μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να συλλέξουν πληροφορίες για μια σειρά «αρνητικών στοιχείων» που ενδεχομένως βαρύνουν τους πελάτες ή τους προμηθευτές τους: ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, κατασχέσεις, προσημειώσεις ακόμη και υποθήκες ή προσημειώσεις υποθηκών.

·       ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Φορολογική αμνηστία σχεδιάζει η κυβέρνηση για επαναπατρισμό κεφαλαίων από τράπεζες του εξωτερικού προς τις ελληνικές. η κυβέρνηση σκέφτεται, μεταξύ άλλων, να καταργήσει τους φορολογικούς ελέγχους, το πόθεν έσχες αλλά και τη φορολόγηση με συντελεστή 42% για όσους επιστρέψουν χρήματα, ενώ εμφανίζεται έτοιμη να προσφέρει εφάπαξ φόρο 15% ή για επενδύσεις φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5%. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί να φέρει πίσω στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, που Έλληνες έχουν αποταμιευμένα σε τράπεζες του εξωτερικού ή έχουν κρύψει στο εσωτερικό σε χρηματοκιβώτια, τραπεζικές θυρίδες, σεντούκια ακόμα και σε στρώματα. Αν η τρόικα συμφωνήσει με το ελληνικό σχέδιο, τότε υπολογίζεται πως θα καταφέρει να εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση με συντελεστή 15%. Λεφτά που ενδεχομένως να συμβάλλουν στην ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους.

·       IKA: 9660 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

Σχεδόν 10 χιλιάδες εντάλματα κατάσχεσης έχει στείλει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε οφειλέτες του από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τα αναγκαστικά μέτρα που έχει λάβει το ασφαλιστικό ταμείο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Αν και τον Αύγουστο του 2014 παρατηρήθηκε μία ορισμένη κάμψη, μιας και μόνο 84 εντάλματα κατάσχεσης εκδόθηκαν σε βάρος οφειλετών -την ίδια στιγμή που ο συνολικός αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε   - κατά μέσο όρο εκδίδονται 966 εντάλματα κατάσχεσης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στο δεκάμηνο Νοεμβρίου 2013 - Αυγούστου 2014 έχουν επίσης γίνει: (α) 800 Κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, (β) 5.231 Κατασχέσεις κινητής περιουσίας, (γ) 7 Υποθήκες και βάρη, (δ) 994 Πλειστηριασμοί, (ε) 567 Πτωχεύσεις. Υπενθυμίζεται πως με βάση την 1η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, 87.647 οφειλέτες του ΙΚΑ χρωστούν πάνω από 7,8 δισ. ευρώ (σ.σ. χρωστά ο καθένας τους πάνω από 5000 ευρώ). Σ΄ αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι  380.913 οφειλέτες του ΙΚΑ που χρωστάνε κάτω από 5.000 ευρώ και δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο ΚΕΑΟ. Από τους 87.647 που έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, οι  58.267 έχουν λάβει προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών, είτε με διακανονισμό είτε με εξόφληση. Με βάση δηλαδή, τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ, σχεδόν ένας στους εννιά μεγαλο - οφειλέτες του ΙΚΑ και ένας στους έξι που έχει λάβει πρόσκληση τακτοποίηση οφειλών έχει δεχτεί ένταλμα κατάσχεσης.

·      ΑΚΙΝΗΤΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι, μέσω βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους, στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων με χρήση ψηφιακής υπογραφής στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου. Ουσιαστικά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να τεθούν σε ισχύ το επόμενα διάστημα τα ψηφιακά συμβόλαια όπου με ένα «κλικ» θα εγγράφονται όλες οι μεταβιβάσεις των ακινήτων στο Κτηματολόγιο. Ο εκσυγχρονισμός του τρόπου καταγραφής καταχώρησης και διακίνησης των εμπράγματων δικαιωμάτων, με ψηφιακά συμβόλαια και ψηφιακές υπογραφές έχει στόχο να επεκταθεί πανελλαδικά έως το τέλος του 2015, συνδέοντας ολοκληρωτικά σε μια κοινή δομή τους συμβολαιογράφους, τα κτηματολογικά γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία. Πρακτικά λοιπόν, από το 2016 κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση και διάφανη εικόνα για τα περιουσιακά του στοιχεία, αποφεύγοντας επί της ουσίας την ταλαιπωρία και τις ουρές στις συναλλαγές του.

·       ΣΤΟ site ΤΗΣ ΓΓΔΕ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Γρηγορότερα θα βγαίνουν στο «σφυρί» τα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 300.000 ευρώ. Με «όπλο» το διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Ειδικότερα με απόφαση της κυρίας Κατ. Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΠΟΛ.1210/2014_ΦΕΚ Β’ 2530/23.09.2014) και ισχύει από χθες, θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο www.publicreveneu.gr της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Τπουργείου Οικονομικών, οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται από το Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου που βγαίνει σε πλειστηριασμό, θα βλέπουν φωτογραφίες ενώ θα μαθαίνουν και άλλες λεπτομέρειες όπως την τιμή της πρώτης προσφοράς και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του πλειστηριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: