"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει

  • ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ 79η ΔΕΘ
Τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζοντας το Σάββατο την 79η ΔΕΘ. Ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση, συμπλήρωσε.Επίσης, εξήγγειλε εκπτώσεις 20% στον ΕΝΦΙΑ για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (σύμφωνα με την νέα  τροπολογία) , για τον οποίο είπε ότι...
σε λίγα χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός φόρος, το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης χωρίς να εξαρτάται από την κεντρική εξουσία. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% στις αρχές του νέου έτους και σταδιακά ακόμα 20% τον Δεκέμβριο του 2015, φτάνοντας συνολικά στο μισό, δηλαδή στο 50%.  Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση λέγοντας ότι ήταν αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μην γυρίσουμε στα ελλείμματα.

·       ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση για όσους χρωστούν μικρά ποσά προς τα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν την πρόθεση να τα αποπληρώσουν σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστούν έως 15.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 100 ή και 108 δόσεις. Όπως όλα δείχνουν, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, για τα μεγαλύτερα ποσά από 15.000 – 300.000 οι δόσεις θα διαμορφωθούν στις 72.Μάλιστα το υπουργείο υπολογίζει ότι περίπου 140.000 χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ποσά έως 20.000 ευρώ, που μπορούν να εισπραχθούν και γι’ αυτό επιχειρείται και η διευκόλυνση των οφειλετών.

·       ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ριζική, ενιαία, συστημικού και όχι αποσπασματικού χαρακτήρα αντιμετώπιση στα χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία των ζορισμένων -βιώσιμων όμως- επιχειρήσεων, αλλά και γενναίο «κούρεμα» στα τραπεζικά χρέη, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στην τρόικα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει «συμφωνία επί της αρχής» μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο συλλέγει ποσοτικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Εφόσον πάρει την έγκριση από την τρόικα, θα ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου. Στη συνάντηση στο Παρίσι οι εκπρόσωποι των δανειστών προέβαλαν ενστάσεις, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι αγεφύρωτο, εξ' ου και χρειάζεται η περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων για τη ρύθμιση-πακέτο των επιχειρήσεων.
·       Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
«Πακέτο» μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, με στόχο κυρίως την ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Τα πακέτο μέτρων περιλαμβάνει την εξωδικαστική διευθέτηση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων και άλλων οφειλών, την επιβράβευση επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις δανειακές δόσεις, πριμ εκκίνησης νεοφυών επιχειρήσεων με 10.000 έως 15.000 ευρώ, την ίδρυση Aναπτυξιακής Tράπεζας και την ενεργοποίηση του Eλληνικού Eπενδυτικού Tαμείου, καθώς επίσης και αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:  www.epichal.gr. Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» στις περιοχές Κασσάνδρα 09&10/09/2014, Ν. Καλλικράτεια 10&11/09/2014, Ορμύλια 10&11/09/2014, Πολύγυρος 17&18/09/2014, Στρατώνι 25&26/09/2014. Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων»του ΕΦΕΤ θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.


  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Έχουν συμπληρωθεί και θα αρχίσουν σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας στα Νέα Μουδανιά 01&02/10/2014 και 13&14/10/2014, Πολύγυρος 20&21/10/2014.
Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας Β’ & Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.

  • ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας την προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του, διανέμει δωρεάν στα μέλη του την 'Κάρτα Μέλους Πολλαπλών Χρήσεων'. Εκτός από την ευκολότερη επικοινωνία των μελών μας με το Επιμελητήριο, μέσω της κάρτας, έχουν ήδη επιτευχθεί σοβαρές εκπτώσεις στα νοσήλια μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, στις τιμές μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θέλοντας να ενισχύσουμε τα προνόμια της Κάρτας Μέλους και με έκπτωση στις αγορές προϊόντων από καταστήματα της Χαλκιδικής, παρακαλούμε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προσφέρουν κάποια έκπτωση σε παρεχόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες στους κατόχους αυτών των καρτών, να προμηθευτούν την αίτηση προσφοράς έκπτωσης από τα γραφεία του Επιμελητηρίου ή από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.epichal.gr και να στείλουν την προσφορά τους με e-mail: info@epichal.gr ή με Fax 2371021355.
Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και οι προσφορές των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με την κάρτα μέλους αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr. Οι νέες επιχειρήσεις που παρέχουν προσφορά δημοσιεύονται εκτός από την ιστοσελίδα και στο περιοδικό του Επιμελητηρίου.
Οι επιχειρήσεις που  προσφέρουν έκπτωση στα μέλη μας εφοδιάζονται με ειδικό σήμα το οποίο θα είναι αναρτημένο στις εισόδους των επιχειρήσεων.

·       ΔΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13ου &  14ου ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Προς κατάργηση βαίνει ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ήδη έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες «προβλέπουν» την κατάργησή τους.  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο επιχειρησιακές συμβάσεις, στις οποίες  υπάρχει «ρήτρα» για την αυτόματη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.  Στην πρώτη σύμβαση, που προέρχεται από επιχείρηση στον κλάδο της εστίασης, προβλέπεται η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα «έως την τυχόν κατάργησή τους με νομοθετική διάταξη». Στη δεύτερη σύμβαση, η οποία προέρχεται από τον κλάδο των μεταφορών, «κλειδώνει» το ύψος των μισθών και η καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας έως το πρώτο τετράμηνο του 2016. Ωστόσο, στο υπουργείο Εργασίας έχουν κατατεθεί και επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες ορίζουν πως στην περίπτωση κατάργησης, δια νόμου, των δώρων, αυτά θα ενσωματωθούν στους μισθούς. 
  • ΞΕΚΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ
Από την ερχόμενη χρονιά ξεκινά η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, με στόχο όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. προτεραιότητα θα δοθεί στα περίπου 500.000 αυθαίρετα που έχουν (ή θα έχουν) υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης, για τα οποία η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και θα είναι υποχρεωτική. Ακίνητα χωρίς Ηλεκτρονική Ταυτότητα δεν θα μπορούν να μεταβιβάζονται και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων προθεσμιών, θα θεωρούνται παντελώς αυθαίρετα.
Η υποβολή ψευδών στοιχείων από τον αρμόδιο μηχανικό θα τιμωρείται αυστηρά με υψηλά πρόστιμα και στέρηση για ορισμένο χρονικό διάστημα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

·       ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ 13 ΔΗΜΟΥΣ

Σε 13 δήμους της χώρας – η επιλογή των οποίων μόλις ολοκληρώθηκε – ξεκινά η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Στόχος είναι να καλυφθεί το 7% του πληθυσμού των συγκεκριμένων δήμων, με το κονδύλι να φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δήμοι που θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι οι εξής: Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Μαλεβιζίου, Τρίπολης, Σύρου, Σάμου. Η πολιτική εφαρμογή του μέτρου θα κρατήσει έξι μήνες, ενώ μέσα στο 2015 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού. Στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου οι ωφελούμενοι θα είναι 700.000 και το κονδύλι θα κυμαίνεται από 850 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο. Δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι άτομα και οικογένειες που διαμένουν στους δήμους πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου τουλάχιστον για τα δύο τελευταία έτη. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το πρόγραμμα επρόκειτο να εφαρμοστεί σε δύο μόνο δήμους, αλλά το υπουργείο προχώρησε στην επέκτασή του, ώστε να καλυφθεί ένας δήμος σε κάθε περιφέρεια (σύνολο δεκατρείς). Οι προϋποθέσεις για να λάβει κανείς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γίνεται με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

  • ΕΕ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθέτησε και επισήμως τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι. Η ΕΕ προσέθεσε τις σημαντικές ενεργειακές επιχειρήσεις Rosneft, Transneft και Gazprom Neft στον κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων της Ρωσίας οι οποίες αντιμετωπίζουν κυρώσεις και δεν θα τους επιτρέπεται να αντλούν κεφάλαια ή να δανείζονται από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Πάντως, όπως δήλωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης, οι κυρώσεις της ΕΕ δεν περιλαμβάνουν τον τομέα του φυσικού αερίου και ιδίως τη δημόσια Gazprom, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο σε όρους παραγωγής αερίου παγκοσμίως, που αποτελεί επίσης και τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης. Γενικά, οι κυρώσεις της ΕΕ που αφορούν την άντληση κεφαλαίων στα κράτη μέλη της και επιβάλλονται στις ρωσικές επιχειρήσεις θα ισχύσουν για εταιρείες ο κύκλος εργασιών των οποίων υπερβαίνει το 1 τρισ. ρούβλια (26,95 δισ. δολάρια ΗΠΑ, 20,8 δισ. ευρώ) και προκύπτει κατά το 50% ή περισσότερο από την πώληση ή από τη μεταφορά πετρελαίου.

·       Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ tour operators – ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ

Συνεχίζεται το μπαράζ της κατάρρευσης των ταξιδιωτικών οργανισμών στη Ρωσία, μια εξέλιξη που επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα, αφού η χώρας είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ρώσων. Την Δευτέρα 08/9/2014 στη λίστα με τους πτωχευμένους οργανισμούς προστέθηκε ο tour operator Solvex Τοur στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται 3.000 με 4.000 τουρίστες οι οποίοι είχαν κλείσει τα πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator. Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο έτος έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον δεκατρία ταξιδιωτικά γραφεία, εκ των οποίων τα δώδεκα από τις 16 Ιουλίου έως σήμερα. Τα γραφεία που πτώχευσαν είναι τα Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour.
·       ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012. Η υπό ενσωμάτωση οδηγία αφορά τη διασύνδεση των Κεντρικών Μητρώων, των Εμπορικών Μητρώων και των Μητρώων Εταιρειών με στόχο τη διασυνοριακή πρόσβαση σε επιχειρηματικές πληροφορίες, σχετικά με εταιρείες και υποκαταστήματα που έχουν αυτές σε άλλα κράτη μέλη, καθώς και δημιουργία διαύλων διασυνοριακής επικοινωνίας των μητρώων μεταξύ τους στις περιπτώσεις διασυνοριακών καταχωρήσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η διασύνδεση των Μητρώων εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα βοηθήσει την περαιτέρω τόνωση της αγοράς
  • ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με απόφαση του υφυπουργού Γερ. Γιακουμάτου. Έργο της επιτροπής είναι η κατάρτιση σχεδίου νόμου με σκοπό την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας και το έργο της θα περατωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου 2014.

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Την προειδοποίηση ότι ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με μια γενικευμένη κρίση απασχόλησης που απειλεί τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης, απεύθυνε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα. Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσιοποίησε μελέτη για την παγκόσμια απασχόληση με την ευκαιρία του συμβουλίου υπουργών Εργασίας και Απασχόλησης της G20 στην Αυστραλία. Η έκθεση επισημαίνει ότι 600 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030 για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού. Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αναφέρει πως περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις χώρες της G20, ενώ 447 εκατομμύρια θεωρούνται «φτωχοί εργαζόμενοι» που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια ημερησίως. Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει ασθενής, ενώ η κατάσταση στην απασχόληση επηρεάζει την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Η μελέτη επισημαίνει στασιμότητα στους πραγματικούς μισθούς σε πολλές χώρες μέλη της G20, ακόμη και μείωση σε ορισμένες άλλες.

·      ΚΑΤΑ  27,5% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΟΧΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Αύξηση 27,5 % κατέγραψε σε ετήσια βάση στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014 σε ετήσια βάση ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορήσαν στην ελληνική αγορά, ενώ η κυκλοφορία νέων οχημάτων τον Αύγουστο 2014  σημείωσε ετήσια αύξηση 20,8%. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 68.888 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 54.010 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 27,5 %.


Δεν υπάρχουν σχόλια: