"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

To Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει...

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ 2014 & 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2014 (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΒΙΒΛΙΑ)
To Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι από 01 έως 03 Αυγούστου 2014 θα διεξαχθεί η 1η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ 2014 στην...
προβλήτα του Νέου Μαρμαρά με θέμα «Παραδοσιακά Προϊόντα – Ανακαίνιση – Υγραεριοκίνηση – Ενεργειακές Εφαρμογές – Είδη Σπιτιού – Βιβλία». Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Σιθωνίας, των Εμπορικών συλλόγων Νέου Μαρμαρά και Νικήτης. Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 100€ για ίχνος εδάφους τα 3 τρεχούμενα με 2 μ βάθος και καταλήγει στα 600€ για 24 τμ.
Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως και 10 Αυγούστου 2014, θα διεξαχθεί η 3η ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2014 στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών με θέμα «Υγραεριοκίνηση - Ενεργειακές Εφαρμογές – Ανακαίνιση ––– Είδη Σπιτιού – Βιβλία - Παραδοσιακά Προϊόντα ». Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Νέας Προποντίδας, του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν.Προποντίδας. Το κόστος συμμετοχής ξεκινάει από 100€ για ίχνος εδάφους τα 3 τρεχούμενα με 2 μ βάθος και καταλήγει στα 450€ για 24 τμ. Ημερομηνία τελικής υποβολής ενδιαφέροντος και για τις δύο εκθέσεις είναι η Παρασκευή 25η Ιουλίου. Η είσοδος για τις εκθέσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις : πολιτιστικές – χορευτικές εκδηλώσεις, αθλητικές εκδηλώσεις (από συλλόγους Teakwood, kickboxing, μοντέρνο χορό, Latin, Ζumba, hip-hop, αερόμπικ κλπ.), ζωντανή μουσική. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της τοπικής περιοχής και το άνοιγμα νέων συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας. Πληροφορίες για συμμετοχές κα ΣΑΡΑΦΗ ΛΙΛΙΑΝ ΤΗΛ: 2310412346 , 6977577300 email:liliansarafi@gmail.com και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής κος ΜΗΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ τηλ 23710-24300 εσωτερικό 6.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Enterprise Greece και μετά το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, αποφασίστηκε η επανέναρξη της προετοιμασίας για τη διοργάνωση του ακυρωθέντος Ελληνο – Τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ και των Επιχειρηματικών Συναντήσεων στη Σμύρνη. Ο χρόνος πραγματοποίησης προσδιορίζεται για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι : οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, real estate, η ναυτιλία, οι μεταφορές, οι κατασκευές και τα δομικά υλικά , logistics και άλλοι κλάδοι στους οποίους θα παρουσιαστεί ενδιαφέρον. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να επικοινωνήσουν με επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τηλ 23710 24200 (υπεύθυνη και Τζηρίτη Γεωργία) προκειμένου να προμηθευτούν την αίτηση συμμετοχής . Τελευταία ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η 30η Ιουλίου 2014.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς 5276 034 671 536, IBAN GR 11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας Β’ & Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.
  • ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει σε 10 δήμους της χώρας οι οποίοι θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούλιο. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Οκτώβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο θα ανέρχεται σε 850 εκατ. με 1 δισ. ευρώ. το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας. Για τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά το εισοδηματικό όριο θα υπολογίζεται στις 4.800 ευρώ, ενώ για οικογένεια με τέσσερις ενήλικες το όριο θα φθάνει στις 6.000 ευρώ. Για τον τελικό υπολογισμό του ποσού θα υπολογίζονται τα εισοδήματα της χρονιάς που τρέχει και όχι του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ στις περιπτώσεις μισθωτών θα υπολογίζεται το 80% των εισοδημάτων. Τέλος, για τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα συμψηφίζονται τα προνοιακά επιδόματα που μπορεί να χορηγούνται καθώς και το επίδομα ανεργίας.
  • Ε.Ε.: ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 387,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές ενισχύσεις, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν σε Έλληνες αγρότες το 2008 και το 2009, είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ και συνεπώς πρέπει να ανακτηθούν από το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να καταβάλει ο ΕΛΓΑ, κατόπιν διαμαρτυριών μεγάλου αριθμού Ελλήνων παραγωγών γεωργικών προϊόντων, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί κατά το έτος 2008, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών». Με τη σημερινή απόφασή του, το έβδομο τμήμα του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ απορρίπτει όλα τα επιχειρήματα που επικαλείται η Ελλάδα και την προσφυγή στο σύνολό της. Επικυρώνει, δε, την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ) υπέβαλε από 17/07/2014 προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020. α Επιχειρησιακά Προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι πέντε τομεακά, δεκατρία περιφερειακά και ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» αναμένεται να υποβληθεί εντός του Οκτωβρίου 2014 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχετικού Κανονισμού.Ο προϋπολογισμός όλων των Προγραμμάτων ανέρχεται σε 24,79 δισ. ευρώ. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η εμπροσθοβαρής απορρόφηση των κονδυλίων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης (υποστήριξη ανέργων, αντιμετώπιση φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, κ.λπ.). Αναλυτικά τα Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουν ως εξής: 1) «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», 2) «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», 3) «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού - Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», 4) «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», 5) «Τεχνική Βοήθεια», 6) «Αγροτική Ανάπτυξη», 7) «Αλιεία και Θάλασσα».
  • ΚΕΦΑΛΑΙΑ 15-20 ΔΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το ισοζύγιο πληρωμών έπειτα από μια περίοδο τριών ετών (2010 έως και 2012), κατά την οποία διαπιστώθηκε μαζικότατη εκροή κεφαλαίων, το πρώτο εξάμηνο του 2014, εισέρρευσαν στη χώρα μέσω εκδόσεων ομολόγων, κρατικών και μη, και μετοχών, περί τα 15-20 δισ. ευρώ, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία. Σύμφωνα με την ΤτΕ, τον Μάιο του 2014 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή (αύξηση) ύψους 653 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδα πενταμήνου έφτασαν τα 881 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (2013: 327 εκατ. ευρώ, 2012: -905 εκατ. ευρώ).
  • ΡΕΚΟΡ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Ένα δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη φορτώνονται κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, όπως προκύπτει και από τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η γγ Δημοσίων Εσόδων. Τον Ιούνιο σημειώνεται ρεκόρ ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν στα 67,25 δισ. ευρώ. Οι νέες οφειλές από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκονται στα 6,225 δισ. ευρώ, έναντι 5,198 δισ. ευρώ τον Μάιο.
Από το σύνολο των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών το Δημόσιο εισέπραξε 944 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

  • ΣΤΑ 10,8 ΔΙΣ ΤΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
Στο «κόκκινο» βρίσκονται σχεδόν τα μισά δάνεια που έχουν λάβει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς βεβαίως σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ασφυκτική πλέον κατάσταση στην οποία καλούνται να λειτουργήσουν καθιστούν εκ των ων ουκ άνευ τη ρύθμιση των χρεών για όσες βεβαίως έχουν προοπτική βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Από τις χορηγήσεις συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ που έχουν λάβει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα, το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2014, ανέρχονται στα 10,8 δισ. ευρώ ή στο 47% επί του συνόλου. Συνολικά, από τα 116 δισ. ευρώ των χορηγηθέντων επιχειρηματικών δανείων, τα 42 δισ. ευρώ ή 36,2% επί του συνόλου έχουν χαρακτηριστεί μη εξυπηρετούμενα. Με αφορμή τη διόγκωση του προβλήματος αλλά και τη συζήτηση για τη διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους που έχει ανοίξει, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζητεί την επανενεργοποίηση του νόμου 3816/2010 για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών.

  • ΟΑΕΔ-ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών.Το εν λόγω πρόγραμμα φέρει το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» (αρ. 32180/466/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3194/Β'/16-12- 2013) και αρ. 9/2013 Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος).Επιπλέον, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις 21 Ιουλίου 2014 έως και 21 Αυγούστου 2014 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων για 900 θέσεις.Λεπτομέρειες και όροι υλοποίησης της συνέχισης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στη σχετική Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
  • ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Voucher ΓΙΑ 1.200 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης & Απασχόλησης Ανέργων στον κλάδο της Υγείας μέσω επιταγής κατάρτισης "Voucher" προκυρήχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί με αντίστοιχους όρους και διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη δράση «Κατάρτιση Ανέργων – Επαγγελματιών Υγείας σε Θέματα Μεταρρύθμισης της Υγείας (Βελτιστοποίηση Λειτουργίας Μονάδων Υγείας)» και θα αφορά 1.200 θέσεις πρακτικής άσκησης.ΔικαιούχοιΔικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής θα έχουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ. Οι ειδικότητες είναι ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ Οικονομικού (οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής. Οφέλη προγράμματος:
  • Αμοιβή/εκπαιδευτικό επίδομα 7.800€.
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση σε Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ διάρκειας 960 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 7 μήνες.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας, β) στη τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στον τόπο της πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής.
Η επιλογή γίνεται βάσει κριτηρίων μοριοδότησης όπως (το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, το έτος κτήσης και ο βαθμός του πτυχίου).Υποβολή Αιτήσεων - Περισσότερες Πληροφορίες: Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει από την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12:00 και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 28 ιουλίου 2014 και ώρα 24:00.Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα "Voucher Υγείας" στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Blackrock: Η ΕΛΛΑΔΑ , Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί η BlackRock την Ελλάδα με βάση την επικινδυνότητα για χρεοκοπία, σύμφωνα με νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, με βάση του δείκτη κινδύνου που διαμορφώνεται βάση των δημοσιονομικών στοιχείων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τελευταία για μία ακόμη φορά με την εξυπηρέτηση του χρέους της. Επιβαρυντικά για την Ελλάδα, κατά την BlackRock, λειτουργεί η πολιτική αστάθεια, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σε μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία, οι οποίες είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.
  • Eurostat: ΣΤΟ 174,1% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α’ τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 1%, ενώ σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι επί του 174,1% του ΑΕΠ, το 131,3% είναι δάνεια και το 42,4% άλλοι τίτλοι. Σε απόλυτους αριθμούς, το ελληνικό χρέος υποχώρησε στα 314,8 δισ. ευρώ, από 318,7 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την Eurostat, το α’ τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε, και ακολούθησαν η Ιταλία με 135,6% και η Πορτογαλία με 132,9%, ενώ το χαμηλότερο χρέος είχε η Εσθονία με 10%, η Βουλγαρία με 20,3% και το Λουξεμβούργο με 22,8%.Παράλληλα, πάντα το α’ τρίμηνο του 2014, παρατηρήθηκε αύξηση του χρέους σε τριμηνιαία βάση στην ευρωζώνη από 92,7% σε 93,9%, αλλά και στην Ε.Ε. από 87,2% σε 88%.
  • ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 5,5% ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκε κατά 5,5% ο αριθμός των πτωχεύσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ICAP αν και το τελευταίο έτος, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,9%. Ειδικότερα, σημειώθηκαν 392 πτωχεύσεις το 2013, έναντι 415 πτωχεύσεων το 2012, ήτοι μείωση της τάξης του 5,5%. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, όπου το τελευταίο έτος, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,9%, μόνον ένα μικρό ποσοστό των εταιρικών λουκέτων, πραγματοποιήθηκε μέσω των επίσημων διαδικασιών του πτωχευτικού κώδικα.  Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που πτώχευσαν στη Δυτική Ευρώπη το 2013 ανήλθε σε 192.340 επιχειρήσεις έναντι 190.161 επιχειρήσεων το 2012 (αύξηση 1,1%), την ίδια στιγμή όμως, στην Ελλάδα καταγράφεται μείωση της τάξης του 6%, αποφαίνεται έρευνα στην οποία συμμετείχε η ICAP. Το γεγονός σηματοδοτεί ένα πρώτο σημάδι εξόδου από την κρίση, σημειώνει η εταιρεία.

  • ΥΠ.ΟΙΚ.: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ Α΄ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το α΄ εξάμηνο του 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.419 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4.991 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3.856 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.511 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 635 εκατ. ευρώ.
  • ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ 2015

Μειωμένο κατά 400 εκατ. ευρώ θα είναι το 2015 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς οι δαπάνες του προγράμματος θα υποχωρήσουν από τα 6,8 δισ. ευρώ στα 6,4 δισ. ευρώ. Εγκύκλιος του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδια για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 καθώς και τον προγραμματισμό δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018 προβλέπει πως οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα μειωθούν από τα 6,8 δισ. ευρώ εφέτος, στα 6,4 δισ. ευρώ το 2015, για να αυξηθούν στα 6,7 δισ. ευρώ το 2016, το 2017 και το 2018 σε ετήσια βάση. 

  • ΔΕΗ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου 2014, σύμφωνα με τις αλλαγές στις χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

  • ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών καταγράφει έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, ένας στους τρεις δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και τέσσερις στους δέκα φοβούνται περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο.

  • ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ENTERPRISE GREECE
Από την 1η Οκτωβρίου 2014 θα λειτουργεί πλήρως ο νέος ενιαίος φορέας διευκόλυνσης των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και των ελληνικών εξαγωγών στο εξωτερικό, το Enterprise Greece. Αυτό γνωστοποιήθηκε σε συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής του Enterprise Greece, που ως θέμα συζήτησης είχε να αναπτυχθούν συνέργειες, συνεργασίες και να βρεθούν νέες υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά στο σύνολο της.

  • ΜΕ ΤΗΝ Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 8/2014 Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 20 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το Γενικό Έγγραφο Ε40/573/17.7.14 του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ορίζεται ότι, στους υπόχρεους εργοδότες θα υπενθυμίζεται κατά την υποβολή της Α.Π.Δ., στο αποδεικτικό παραλαβής, ότι «η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια: