"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα Beach Bars στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Δεκτή έγινε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση της εταιρείας «Χ.Πολυχρόνης & ΣΙΑ ΟΕ» που διαχειρίζεται τρία beach bars στο Παλιούρι Χαλκιδικής, για αναστολή της εφαρμογής της απόφασης του δήμου Κασσάνδρας, η οποία ανακαλούσε τις άδειες λειτουργίας των beach bars Λευκή Άμμος, Κουρσάρος και Cabana. Έτσι, τα τρία καταστήματα λειτούργησαν και...
πάλι, σήμερα, Δευτέρα.
Ο δήμος Κασσάνδρας προχώρησε στην έξωση της εταιρείας, καθώς, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, το πρόγραμμα «Στολίδια στην Άμμο», με βάση το οποίο αναπτύχθηκαν επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τμήματα του αιγιαλού, ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2013 και το 2014, ενόψει και της παραχώρησης της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ, στην εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, οι επιχειρήσεις έπρεπε να απομακρυνθούν. Η διοίκηση του δήμου υποστηρίζει ότι ήταν υποχρεωμένη να ανακαλέσει τις συγκεκριμένες άδειες και τονίζει ότι εάν το επιθυμεί, η εταιρεία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αιτηθεί νέων αδειών για τη λειτουργία beach bar.
Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα beach bar, υποστηρίζουν ότι έχουν τις σχετικές άδειες και έχουν καταβάλει τα μισθώματα στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη. «Εμείς πάντα νοικιάζαμε τους χώρους από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Με το πρόσχημα ότι η έκταση αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, υποστήριξαν ότι δεν είχαμε μισθωτήριο συμβόλαιο και γι΄ αυτό ανακάλεσαν τις άδειές μας. Το επιχείρημα αυτό δεν έχει βάση. Εμείς έχουμε μισθωτήριο συμβόλαιο με την εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων του Ιβάν Σαββίδη που πήρε την έκταση» αναφέρει στο Thestival.gr ο κ. Κώστας Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης των γνωστών beach bars.
O κ. Πολυχρόνης υποστηρίζει ότι η εταιρεία του έχει καταβάλλει το ποσό των 200.000 ευρώ για την εκμίσθωση των συγκεκριμένων χώρων για έναν χρόνο κι ότι οι επιχειρήσεις είναι καθ' όλα νόμιμες. «Πληρώνουμε 200.00 ευρώ το χρόνο, ουσιαστικά για 60 ημέρες λειτουργίας και ο δήμος μας τυραννάει με αυτές τις διαδικασίες, αλλά και με άλλες πρακτικές. Δεν έρχονται να μαζέψουν τα σκουπίδια και πολλά άλλα» αναφέρει ο κ. Πολυχρόνης και προσθέτει: «Ήταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα για μας το ότι χάσαμε το σαββατοκύριακο. Δεν θέλαμε όμως να λειτουργήσουμε χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το θέμα. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και το αποδεικνύουμε και μέσω της νομικής οδού».
Μάλιστα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα Beach bar προτίθεται να στείλε εξώδικο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Κασσάνδρας, με το οποίο θα ενημερώνει τους συμβούλους για την υπόθεση και θα υποστηρίζει ότι είναι προσωπικοί οι λόγοι που οδήγησαν μέλη της διοίκησης στις κινήσεις αυτές.
Πλέον, την απόφαση του δήμου καλείται να κρίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, η οποία και θα αποφανθεί επί του θέματος το επόμενο διάστημα.
πηγή:thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: