"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει

·     ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 6,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ  ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ
Tην υπογραφή συνολικά 19 ελληνοκινεζικών συμφωνιών ύψους άνω των 6,4 δισ. δολ. περιλαμβάνει η ατζέντα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ. Οκτώ από τις συμφωνίες αφορούν το ναυτιλιακό κλάδο και οι υπόλοιπες συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία ή τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και...
φορέων της στεριάς στον ενεργειακό τομέα, τα ακίνητα, το κρασί, το λάδι κ.λπ.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στο Επιμελητήριο, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκιδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (30 άτομα). Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου 80€ ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:  www.epichal.gr.



  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β΄ & Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Τεχνικού Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 50,00 €). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων ανά κατηγορία. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2014) στο μητρώο του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Μαζί με την αποστολή της αίτησης προς το Επιμελητήριο θα πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά καθώς και 1.Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού σημειώματος ή Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ, 3.Απόδειξη κατάθεσης κόστους σεμιναρίου, το οποίο κόστος του σεμιναρίου καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής: Τράπεζα Πειραιώς  5276 034 671 536,  IBAN  GR  11 0172 2760 0052 7603 4671 536. Για οποιαδήποτε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υπάρχουν αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr. Οι αιτήσεις για τα σεμινάρια του Τεχνικού Ασφαλείας Β’ & Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014.

·       ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδομίας – Θράκης (Α.Δ.Μ.-Θ.) / Δνση Οικονομικού/Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Ν. Χαλκιδικής προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια υγρών καυσίμων θέρμανσης (κωδικός CPV-09135100-5) για τις ανάγκες των οικημάτων των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, χωρικής αρμοδιότητας Α.Δ.Μ.-Θ. για το έτος 2014, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (35.000,00€), συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό (%) παρεχόμενης έκπτωσης στη νόμιμα διαμορφούμενη, την ημέρα παράδοσης, μέση τιμή λιανικής πώλησης των καυσίμων, όπως αυτή θα προκύπτει από το εκάστοτε εκδιδόμενο δελτίο πιστοποίησης τιμών του αρμόδιου Τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Χαλκιδικής. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 7 Ιουλίου 2014, ημέρα Δεύτερα και ώρα 10:00 π.μ., στο κτήριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Χαλκιδικής, Δημοκρατίας & Α. Παπανδρέου 1, ΤΚ 63100, Πολύγυρος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μα απευθύνονται στο Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Χαλκιδικής , τηλ. 2371021580-81. (Διακήρυξη αρ. 2/2014).

  • EUROSTAT: ΣΤΟ 82% ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δραματική επιδείνωση στο επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat. To 2007 η πραγματική ατομική κατανάλωση στην Ελλάδα «άγγιζε» τον κοινοτικό μέσο όρο (99%) ενώ το 2013, η πραγματική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα ανήλθε στο 82% του κοινοτικού μέσου όρου. Το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 75% του μέσου κοινοτικού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).

  • ΥΠΕΚΑ: ΣΤΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μεταλλευτικά αποθέματα αξίας 30 δισ. ευρώ εκτιμά το ΙΓΜΕ ότι διαθέτει στο υπέδαφός της η χώρα, ενώ σε αυτούς τους υπολογισμούς δεν συμπεριλαμβάνονται και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε ημερίδα για τις ορυκτές πρώτες ύλες.

  • ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ TAXISnet ΓΙΑ «ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΣ» ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

·       4 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ  

"Εκτός" ρύθμισης χρεών "βγαίνουν", λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που αναλογούν, οι 4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ. Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% - 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών - τόσο της “νέας αρχής” όσο και της “πάγιας” - αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. “Εκτός ρύθμισης” έχουν βρεθεί από την έναρξη ισχύος των σχετικών “διευκολύνσεων”, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των δύο Ταμείων να προεξοφλούν ότι δεν θα κατορθώσουν να εισπράξουν τα έσοδα που είχαν υπολογίσει.
“Τα δεδομένα που έχουμε μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των ρυθμίσεων, επιβάλλουν την επανεξέταση του όλου πλαισίου” υπογραμμίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου. Ενα νέο ευνοϊκότερο διακανονισμό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες να καταβάλουν μικρότερες δόσεις, έχουν ζητήσει τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπό το βάρος και των ταμειακών ελλειμμάτων.

·       ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Περί τα 200.000 ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο θα αρχίσουν να περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου από το 2015. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεαι ότι σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο -η συνολική προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου στην περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού για τα παλαιά προγράμματα- θα περιέρχονται στο Δημόσιο. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση κι όχι να επανακτήσουν το ακίνητο.Για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν από το 2008 και εντεύθεν η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.
·       ΦΟΡΟΙ  11 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014
Φόρους συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν 5,5 εκατ. φορολογούμενοι το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και την τελευταία μέρα του τρέχοντος έτους θα πρέπει να καταβληθεί στα δημόσια ταμεία ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Την ίδια στιγμή, στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να εισρεύσουν περισσότερες οφειλές, κάτι που φαίνεται και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Χωρίς δηλαδή να έχει ξεκινήσει η πληρωμή των μαζεμένων φορολογικών υποχρεώσεων, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ μηνιαίως.

·       ΚΑΤΑ 28% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Kατά περίπου 28% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 900 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με την άνοδο του τουριστικό ρεύματος προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα, ξεπέρασε τα 1,9 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,1% σε σχέση με πέρυσι.
·       ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 3,2 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Στα 1,255 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επιχορηγήσεις και σε 2 δισ. ευρώ τα ποσά των φοροαπαλλαγών που θα κατανεμηθούν φέτος στις περιφέρειες της χώρας μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, που τροποποιεί την αρχική, προβλέπει το πώς ακριβώς θα κατανεμηθούν φέτος οι επιχορηγήσεις για καθεμία από τις τρεις κατηγορίες επενδύσεων, δηλαδή για τα σχέδια γενικής επιχειρηματικότητας, τεχνολογικής ανάπτυξης και περιφερειακής συνοχής. Στον τομέα των φοροαπαλλαγών προβλέπεται ποσό 700 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και 300 εκατ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο.

  • ΥΠΕΚΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Τη δυνατότητα εμπορικής ανάπτυξης σε ζώνες αμιγούς κατοικίας, όπως για παράδειγμα φούρνων, κουρείων, τραπεζών και ταξιδιωτικών γραφείων σε περιοχές τουρισμού και επαγγελματικά εργαστήρια σε περιοχές χονδρικού εμπορίου, προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

·       ΠΑΤΑΕΙ "ΓΚΑΖΙ" Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ 80%, ΗΡΘΕ ΑΥΞΗΣΗ 19,4%

Σημαντική αύξηση της τάξεως του 42,3% κατέγραψε το Μάιο η αγορά των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι πωλήσεις δε των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζουν, για δωδέκατο διαδοχικό μήνα, να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών (σχεδόν 6 στα 10 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα). Αναλυτικότερα, το πρώτο πεντάμηνο του έτους, ταξινομήθηκαν συνολικά 29.510 επιβατικά αυτοκίνητα, συγκριτικά με 24.716 την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 19,4%.
  • ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 33,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στα 33,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ποσά που έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας και προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σύμφωνα με τροπολογία τα ποσά αυτά  δύναται να διατίθενται για τη χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: