"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Βαλιάνος: «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Λιμεναρχείο και όχι πια Υπολιμεναρχείο αιτείται η Λιμενική Αρχή Μουδανιών και αντ’ αυτού έρχεται αντιμέτωπη με τη δυσκαμψία της Πολιτείας, που με αποφάσεις της, όχι μόνο δε συντηρεί την Υπηρεσία ως Υπολιμεναρχείο αλλά σχεδιάζει να την υποβιβάσει σε Λιμενικό Σταθμό παρά την ύπαρξη λιμενικών εγκαταστάσεων και παρά την τεράστια ακτογραμμή που η εν λόγω δομή καλύπτει (Από Καλλικράτεια ως Πόρτο Κουφό Σιθωνίας).
Αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων της Πολιτείας είναι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό αλλά και στην επιχειρησιακή δύναμη . 
Η λιμενική Αρχή Μουδανιών επιχειρηματολογεί σχετικά με την πλήρωση του αιτήματός της για αναβάθμιση της Υπηρεσίας σε Λιμεναρχείο Μουδανιών αναφέροντας σε σχετική ανακο’ινωσή της:
«και μόνο που  έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες και εκατοντάδες ξενοδοχεία και σε καθημερινή βάση τα εποπτεύουμε συν ότι διαθέτουμε το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Μακεδονίας στα Ν.Μουδανιά που εξυπηρετεί τεράστιες επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να είμαστε ανεξάρτητη αρχή ως Λιμεναρχείο».
      Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος, έχοντας δείξει μεγάλη ευαισθησία για το ζήτημα αυτό, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Λιμενικής Αρχής Μουδανιών και ενημερώθηκε αναλυτικά. Στη συνέχεια, αφού δήλωσε πως συναινεί με το αίτημα της Λιμενικής Αρχής, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει δράση αφενός να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφετέρου να απευθυνθεί στα θεσμοθετημένα Όργανα της Πολιτείας και να προωθήσει το αίτημα της Λιμενικής Αρχής Μουδανιών στηρίζοντας το.
Εξάλλου , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαλιάνος «η Χαλκιδική δεν πρέπει να υπολείπεται σε υποδομές και υπηρεσίες δεδομένου του πληθυσμού της και ιδιαίτερα τους θερινους μήνες αλλά και συνολικά του τουριστικού χαρακτήρα της. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της Λιμενικής Αρχής Μουδανιών και επιμένουμε πως η Πολιτεία οφείλει να είναι διαλλακτική. Στη φαρέτρα μας έχουμε σοβαρά επιχειρήματα για να πείσουμε την Πολιτεία. Ορισμένα από αυτά είναι :  
 α) Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών ειδικά 
τους θερινούς μήνες (901.453 τουρίστες κατέφθασαν κατά
 το έτος 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ),
   β) έχει, πάρα πολλές οργανωμένες παραλίες,
   γ) δραστηριοποιούνται 32 επιχειρήσεις 
εκμισθούμενων θαλασσίων μέσων αναψυχής και 08 
καταδυτικά κέντρα αναψυχής,
   δ) εδρεύουν 149 ξενοδοχειακές μονάδες (σύμφωνα με 
την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής),
   ε) υπάρχουν οργανωμένες μαρίνες (μικρές & μεγάλες) με σημαντικότερες του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ  και του ΣΑΝΗ».
».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: