"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Χαλκιδική και Σέιχ Σου

Στο κόκκινο για ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών βρίσκονται τα δάση της Χαλκιδικής, το Άγιο Όρος, το Σέιχ Σου, ο Όλυμπος, καθώς και περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου.
Ειδικά μέτρα προστασίας θα ληφθούν από την Πυροσβεστική και για άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως αναφέρθηκε από το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη σε... χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑ-Θ).

Στην επιχειρησιακή σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στην Πυροσβεστική, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό. «Τα τοπικά συντονιστικά συμβούλια πολιτικής προστασίας έχουν αρχίσει να καταγράφουν τα ζητήματα που υπάρχουν, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και εργαζόμαστε, προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας με τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, οι οποίες κάθε χρόνο διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο από πλευράς πολιτικής προστασίας στη βοήθεια που διατίθεται προς τους πυροσβέστες μας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Έτσι και εμείς αρχίζουμε εγκαίρως τις προετοιμασίες, για να έχουμε και φέτος μία άρτια οργανωμένη αντιπυρική περίοδο. Πέρυσι οι πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 50% συγκριτικά με το 2012 χάρη στη σκληρή δουλειά του Πυροσβεστικού Σώματος, στη στενή συνεργασία του συνόλου των αρμόδιων φορέων αλλά και στην υπευθυνότητα των πολιτών. Το ίδιο φιλοδοξούμε να πετύχουμε και φέτος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας να ευαισθητοποιηθούν.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης να συνταχθούν μαζί μας στον κοινό αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις φωτιές. Το περιβάλλον είναι ένα κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλους μας και άρα έχουμε την ηθική υποχρέωση και το καθήκον να το προστατεύσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, τόνισε ότι «είναι στο χέρι όλων μας το καλοκαίρι του 2014 να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αντιπυρικά αποτελέσματα. Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι πως πρέπει όλη η κοινωνία να καταλάβει ότι η προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων των πολιτών».

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: