«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ευρεία Σύσκεψη για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Λύσεις στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα θα επιχειρήσει να δώσει η επιτροπή, που συστάθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου. Το θέμα δημιουργείται μετά την επικείμενη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, οι οποίοι συντάχθηκαν με βάση τις παλιές αεροφωτογραφίες του 1945 και απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής Βραστάμων αλλά και...
της ευρύτερης περιοχής.
Η θεώρηση από τη Δασική Υπηρεσία Χαλκιδικής των Δασικών Χαρτών και στη συνέχεια η ανάρτησή τους θα οδηγήσει στην κήρυξη ως αναδασωτέων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης, από την οποία ζει η πλειοψηφία των οικογενειών στις περιοχές αυτές ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.
Η επιτροπή, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα αιτήματα των αγροτών αποτελείται από τους βουλευτές του νομού, το Δήμαρχο Πολυγύρου, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, έναν τεχνικό σύμβουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα αναλάβει να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει όλο το σχετικό υλικό με σκοπό τη λήψη μια απόφασης, που θα ενισχύσει τα επιχειρήματά της κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που θα πραγματοποιήσει με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, αφού τόνισε ότι υπάρχουν δύσκολα ζητήματα, που πρέπει να ξεπεραστούν, δήλωσε ότι ο Δήμος Πολυγύρου θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών καλύπτοντας και οποιαδήποτε δαπάνη προκύψει για την νομική υποστήριξη του εγχειρήματος με τη συνεργασία ενδεχομένως και άλλων δήμων του νομού, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Την ίδια στιγμή πρότεινε το “πάγωμα” των διαδικασιών για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στη Χαλκιδική έως ότου δοθεί η κατάλληλη λύση.
Τόσο ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δ. Τζηρίτης, όσο και οι εκπρόσωποι των βουλευτών Ευ. Καρανάσιου και Ι. Δριβελέγκα εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αγροτικό κόσμο και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν κάθε αναγκαία δράση, για την επίλυση του προβλήματος.
Τέλος ο Διευθυντής Δασών Χαλκιδικής περιέγραψε την κατάσταση ανατρέχοντας στη σχετική νομοθεσία υπογραμμίζοντας ότι η Δασική Υπηρεσία δεν μπορεί παρά να εφαρμόσει τους νόμους ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: