«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σαμαράς στην ΚΟ: «Θα βγούμε από τη μάχη νικητές, όπως αρμόζει στους Έλληνες»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μήνυμα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, είχε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Η ομιλία κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους για τον Αλέξη Τσίπρα και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες αναφερόμενος συχνά στο
μεγάλο επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ξεπεράσει το...
1 δις ευρώ και θα επιστρέψει στην κοινωνία.
«Πριν από 19 μήνες αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας συγκροτώντας μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πολλοί μέσα στην χώρα στοιχημάτιζαν ότι δεν θα άντεχε έως τα Χριστούγεννα του 2012. Υπήρχαν και εκείνοι έξω από την χώρα που προεξοφλούσαν ότι δεν θα άντεχε η χώρα.
Μόλις πριν από 1,5 χρόνο. Εμείς αποφύγαμε την χρεοκοπία και αρχίσαμε να σταθεροποιούμε την χώρα. Το θυμίζω αυτό όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε την Αργεντινή αλλά αυτό δεν θέλει σήμερα να το θυμάται.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στο μακρινό Τέξας για να πει μερικές απλές αλήθειες που εδώ δεν τολμάει να τις πει. Εμείς αυτή η παράταξη, αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας απέτρεψε το εφιαλτικό σενάριο το οποίο εκείνος αποδεχόταν. Αν η Ελλάδα στυλώνεται σήμερα στα πόδια της είναι γιατί εμείς το αποτρέψαμε κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι η χώρα υπέφερε πολύ και ακόμα υποφέρει και τώρα βγαίνει από την κρίση. Δεν αφήσαμε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Κάποιοι μας ασκούν κριτική. Δεν αφήσαμε την χώρα να καταρρεύσει και τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχαμε έχουμε πετύχει τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. με την βοήθεια του Θεού και την στήριξη του ελληνικού λαού θα πάμε ακόμα μακρύτερα. Στο διάστημα που μεσολάβησε η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν τον περασμένο Σεπτέμβριο για το έλλειμμα και τους διαψεύσαμε όλους».
Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα τόνισε ότι το 70% θα επιστρέφει στον κόσμο έως και το 2016 ενώ ανέφερε ότι είναι ψέματα ότι δεν πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του. «Βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα πριν την ώρα του. Κάποιοι λένε ότι δεν εξοφλήσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους. Ψέμα. Πληρώσαμε περισσότερες απ’ όσες υπολογίζαμε. Αυτό που βγάζουμε είναι καθαρό αδιαμφισβήτητο και βιώσιμο. Κάποιοι μας λένε ότι βγάλατε πρωτογενές αλλά η οικονομία υποφέρει. Τι αξία έχει να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι;. Το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στον κόσμο έως το 2016. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στην κοινωνία. Σε ποιούς; Σε όσους έχουν ανάγκη. Χαμηλοσυνταξιούχοι, ένστολοι. Αυτό θα γίνει άμεσα. Τους επόμενους μήνες».
Και συνέχισε:  «Είχαμε δεσμευθεί να δώσουμε χρήματα στους ένστολους εδώ και πολύ καιρό. Δανεικά πια δεν υπάρχουν. Αν δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είχαμε να δώσουμε τίποτα. Βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και σε αυτόν θα επιστρέψει όπως σε αυτόν επιστρέφουν και τα κλεμμένα. Δίνουμε μάχη με την ανεργία σε όλα τα μέτωπα. Επίσης αξιοποιούμε όλα τα κοινοτικά κονδύλια. Κι αυτό για να υπάρξει ανακούφιση και επανένταξη στην αγορά εργασίας. Πάνω από 440.000 άνεργοι θα απασχοληθούν».

Κατηγορηματικό ΟΧΙ σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Για το θέμα των εκλογών και τα διάφορα σενάρια που ακούγονται είπε με νόημα: «Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει».
Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι πρόκειται για κόμμα του περιθωρίου που υπονομεύει το μέλλον της χώρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη νοοτροπία του περιθωρίου και εμφανίζεται ως κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είναι κόμμα εξέγερσης και κόμμα ευθύνης. Και είναι δικό τους θέμα να αποφασίσουν τι είναι. Αυτά που σήμερα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συγκρίνονται με αυτά που γίνονταν στο παρελθόν. Τώρα η χώρα βρίσκεται σε κρίση και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ξανακυλήσει στην κρίση. Όσο αρχίζουν να φαίνονται οι ενδείξεις της ανάκαμψης τόσο ξεθωριάζουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι στον διεθνή μας περίγυρο υπάρχει πολλή αναστάτωση και πολλή ανασφάλεια και πολλές ταραχές και πολύ αίμα. Η Ελλάδα είναι μια όαση πρώτα για τους ίδιους τους Έλληνες και μετά για την Ευρώπη».
Και συνέχισε: «Εμείς στη ΝΔ έχουμε αποδείξει ότι για το καλό της χώρας μπορούμε να συνεργαστούμε με τους αντιπάλους μας όπως κάναμε με το ΠΑΣΟΚ. Είχαμε σύμπτωση απόψεων σε δύο πράγματα: να μείνει η χώρα στο ευρώ και να σταθεί στα πόδια της και πριν γίνουμε κυβέρνηση είχαμε στηρίξει μεταρρυθμίσεις. Εμείς την υπευθυνότητά μας την έχουμε δείξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα νόμο. Ούτε εκείνα που είναι προφανέστατα ευεργετικά. Λέει όχι σε όλα. Και σήμερα, μ’ αυτά που λέει δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση αλλά στην χώρα. Όσο συνεχίζει αυτή την ανευθυνότητα δεν έχουμε κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί του. Και πως είναι δυνατόν να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά κατ’ επάγγελμα υπονομεύουν την ασφάλεια της χώρας και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που τρομάξαμε να ξεφύγουμε. Με αυτούς που υπερασπίζονται όσους συλλαμβάνει η αστυνομία και μετά κάνει ότι δεν τους ξέρει,. Με όσους απειλούν τους επενδυτές και μετά κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα»;
Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα έρχονται συνεχώς θετικά νέα. «Αυτός θα είναι ο καταλύτης για να καταπολεμηθεί η μιζέρια. δεν μπορεί ένας λαός να σηκώσει κεφάλι όταν τα καλά νέα λοιδορούνται ή αποσιωπώνται. Δεν μπορούν κάποιοι κάθε μέρα να έχουν βάλει πρόγραμμα να κατεδαφίζουν το ηθικό του λαού μας. Την κοινωνία διαλύουν. Τολμώντας να πηγαίνουμε καθημερινά κόντρα στο ρεύμα της μιζέριας».
Μιλώντας για τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διώξει τους ξένους.«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι δεν κάναμε πολλά. Μας κατηγορούν ότι ξεπουλάμε τα ασημικά της χώρας. Πως είναι δυνατόν να μας κάνουν κριτική αυτοί που τρομάζουν τους επενδυτές; «Βγάζουμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού χρέος και φέρνουμε επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν».
Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην κριτική για την φοροδιαφυγή είπε ότι είναι ψέμα ότι δεν πατάχθηκε ενώ τόνισε με νόημα ότι όλοι θα τιμωρηθούν. «Πετύχαμε μεγαλύτερο πλήγμα απ’ ότι έχει γίνει στο παρελθόν. Φέραμε 423 εκατ. πέρυσι σε ετήσια βάση και φέτος θα φέρουμε 381 εκατομμύρια. Πότε έχει γίνει αυτό ξανά στο παρελθόν; Χτυπάμε την διαφθορά. Η δικαιοσύνη είναι ανεμπόδιστη χωρίς παρεμβάσεις. Δεν θέλω κανένα κυνήγι μαγισσών αλλά και καμία συγκάλυψη. Δεν θέλω κανένας αθώος να τιμωρηθεί και κανένας ένοχος να γλιτώσει».
Για την βιωσιμότητα του χρέους επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «Κατάφεραν μόνοι τους να γελοιοποιηθούν. Δεν θα πληρώσουμε έλεγαν το επαχθές χρέος. Τελικά κατέληξαν ότι το επαχθές χρέος φτάνει μόνο στο 5% του ΑΕΠ. Τα βρήκαν επιτέλους, Ξεχνούν ότι υπερδεκαπλάσιο χρέος κουρέψαμε πέρυσι. Μας λένε ότι το επαχθές χρέος να μην ξεπερνάει τα 9 δις αλλά αυτοί θα ζητήσουν διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Πως θα αποφύγουν τότε την χρεοκοπία της χώρας; Θα εκβιάσουν; Θα τρομοκρατήσουν; Δεν έχουν καταλάβει ότι απέναντί τους έχουν 27 κοινοβούλια και τις ανελέητες αγορές. Το χάος που θα δημιουργηθεί το έχουν υπολογίσει;  Το κλίμα που θα δημιουργηθεί σε βάρος της χώρας μας το έχουν καταλάβει»;
«Δεν θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν έξω ξανά. Θα βγούμε από αυτή τη μάχη νικητές όπως αρμόζει στους Έλληνες», είπε.
Για τους δανειστές ανέφερε: «Οι δανειστές μας έχουν δεσμευθεί ότι αν τηρήσουμε τους όρους θα μας δώσουν πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Κάνουμε ότι μπορούμε για να πιάνουμε τους στόχους. Τώρα είναι η σειρά τους να τηρήσουν την συμφωνία».
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: