"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον αρχαιολογικό χώρο Ολύνθου Χαλκιδικής


Εκπαιδευτική δράση στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου διοργανώνει η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013, που φέτος έχουν ως γενικό θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου».
Η δράση φέρει τον τίτλο «παιχνίδια με το χρόνο», απευθύνεται σε...

μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και σκοπό έχει τη βιωματική προσέγγιση του αρχαιολογικού χώρου καθώς και των διαφορετικών διαστάσεων της έννοιας του χρόνου στην αρχαιότητα μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε δραματοποιημένη παρουσίαση σχετικού με το θέμα μύθου από την ελληνική μυθολογία και σε «παιχνίδι θησαυρού» που θα εκτυλίσσεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Επιπλέον θα κατανοήσουν μέσα από τη βιωματική εμπειρία τον τρόπο που ο παιδικός κόσμος συνήθιζε να διαχειρίζεται τον χρόνο στην αρχαιότητα.

Στο πλαίσιο της δράσης εντάσσεται επίσης έκθεση φωτογραφίας στον αρχαιολογικό χώρο με τον τίτλο «τα πρόσωπα του χρόνου», που διοργανώνεται από φωτογράφους του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Τέλος για όσους ενήλικους επισκέπτες ενδιαφέρονται να περιηγηθούν στον χώρο και να δουν την έκθεση φωτογραφίας έχει προγραμματιστεί μία ξενάγηση, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.