"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 10 πιο φιλόξενες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Τις εντυπώσεις, όλα δείχνουν, των επισκεπτών της κερδίζει η Ελλάδα αφού την επέλεξαν ως την έβδομή πιο φιλόξενη χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αν και οι λόγοι που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα είναι πολλοί, όπως οι σταθερές ξενοδοχειακές τιμές αλλά και η σχέση τιμής – προσφοράς στη χώρα, η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός όλο και βελτιώνεται. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη...
σύγκριση των ξενοδοχειακών τιμών σε 111 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με έρευνα που έλαβε χώρα στην hotels.com με δείγμα 27.000 ταξιδιωτών διεθνώς η χώρα μας κερδίχει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, το εν λόγω site, είναι μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες on-line κρατήσεων παγκοσμίως, με περίπου 220.000 καταλύματα σε όλο τον κόσμο δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και εγκυρότητα στο αποτέλεσμά της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, η Ελλάδα στην συγκεκριμένη έρευνα σχετικά με τις ξενοδοχειακές τιμές, το πρώτο εξάμηνο αναδείχθηκε μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων τουριστικών προορισμών στον κόσμο, ενώ οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά – σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας – όπως και τα έσοδα (κατά 10%).
Μάλιστα βρίσκεται στην 25η θέση σε ό,τι αφορά τους πιο φθηνούς προορισμούς, μεταξύ 68 χώρων σε όλο τον κόσμο και με βάση τις ξενοδοχειακές της τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Παράλληλα, και αυτό είναι το σημαντικότερο, συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων προορισμών στον κόσμο. Στην ίδια δεκάδα βρίσκονται επίσης οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία, το Μεξικό, η Γερμανία, η Αγγλία και η Αυστραλία.
Ενίσχυση ακόμη στη καλή εικόνα της χώρας, είναι οι ακριβότεροι ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, ενώ η Κύπρος είναι στα ίδια επίπεδα μ,ε την Ελλάδα.
Η Αθήνα πιο φθηνή και από το Κάιρο
Οι πόλεις που έχει η Αθήνα να ανταγωνιστεί είναι η Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο και η Μαδρίτη, όμω ςκαι εκεί βγαίνει νικητής, ενώ οι πόλεις όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές ήταν το Μόντε Κάρλο, η Μόσχα και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στο τελος της η έρευνα κλείνει με τις πόλεις με τις υψηλότερες αυξήσεις, όπως: το Κανκούν με άνοδο 32% (175 ευρώ), το Σαρμ ελ Σέιχ με άνοδο 30% (124 ευρώ) και το Μαρακές με άνοδο 24% (107 ευρώ).
Αντίθετα, οι πόλεις με τις μεγαλύτερες μειώσεις ήταν η Βαρσοβία, το Κίεβο και το Σάο Πάολο. Καλύτερη πόλη για διασκέδαση με τη φθηνότερη ξενοδοχειακή τιμή αναδείχθηκε η Αγία Νάπ και καλύτερος ρομαντικός προορισμός με την καλύτερη τιμή η Σεβίλλη.
Η Λισσαβώνα αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη που έχει παραλία με τη φθηνότερη τιμή, το Ντόρτμουντ είναι η καλύτερη πόλη για ποδοσφαιρόφιλους και η πιο «πολυτραγουδισμένη» πόλη το Μέμφις.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: