"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σας ενημερώνει (ΝEWSLETTER No 21)

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Διοργάνωση ημερίδας το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 και ώρα 18.30 στο συνεδριακό του κέντρο στον Πολύγυρο, θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με θέμα «Ελαιόλαδο και σωστή Διαχείριση». Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί η σωστή διαδικασία από τη συγκομιδή της ελιάς και ελαιοκαρπού έως την τυποποίηση του ελαιολάδου. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η...
κα Χριστοπούλου Έφη και η κα Λαζαράκη Μαρία, δύο καταξιωμένες κυρίες από το διεθνές συμβούλιο ελαιολάδου (ΔΣΕ), γευσιγνώστριες παρθένου ελαιολάδου και αναγνωρισμένες εκπαιδεύτριες του ΔΣΕ.

  • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»
Στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Εξωστρέφεια», το Επιμελητήριο Χαλκιδικής την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 και ώρα 14.00 θα απονέμει στους συμμετέχοντες του επιδοτούμενου σεμιναρίου τις βεβαιώσεις παρακολούθησης και τις επιταγές. Υπενθυμίζουμε ότι το σεμινάριο αφορούσε τις εξαγωγικές και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις, ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, ήταν διάρκειας 40ωρών και συμμετείχαν συνολικά 23 εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες του νομού μας.

  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση που όλοι βιώνουμε, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το οποίο έχει δημιουργήσει μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.Η συμβουλευτική υποστήριξη είναι δωρεάν για την κάθε επιχείρηση και χωρίς οποιαδήποτε μελλοντική υποχρέωση για την υποστήριξη που θα τη λάβει. Τα πεδία στα οποία παρέχεται η συμβουλευτική υποστήριξη εστιάζουν στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.).Καλούνται όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα προωθηθούν στους κατάλληλους συμβούλους του δικτύου, ανάλογα με το πρόβλημα της επιχείρησης και την ειδικότητα των συμβούλων.Η συμπληρωμένη αίτηση, θα αποστέλλεται στη συνέχεια στο fax 210-3838027 ή θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diktyo@imegsevee.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στο ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 8837188 (κκ. Ηλίας Γεωργόπουλος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) και στην ιστοσελίδα www.imegsevee.gr και www.diktyo.imegsevee.gr, καθώς και στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο τηλ. 2371024200 κα Τζηρίτη.

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια ΛΑΕΚ μικρών επιχειρήσεων (1 -25 άτομα), Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας (35 ώρες εκπαίδευσης κόστους 90,00€) και Γ΄ κατηγορίας (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 40,00 €) επικινδυνότητας και σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολύγυρο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου, όσο και σε οποιαδήποτε περιοχή της Χαλκδικής, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων. Βασική προϋπόθεση για τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια είναι να είναι ταμειακά ενήμεροι για το τρέχον έτος (2013) στα μητρώα του Επιμελητηρίου και να έχουν καταβάλλει το ανάλογο κόστος του σεμιναρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail.: info@epichal.gr), υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία. Οι αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν αναρτημένες και στο site του Επιμελητηρίου: www.epichal.gr.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μετεγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Επιχειρηματικές Περιοχές (Β.Ε.ΠΕ.) και Επιχειρηματικά Πάρκα»

Στόχος του συγκεκριμένου Προγράμματος αποτελεί η ενίσχυση της μετεγκατάστασης των παραγωγικών επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις ή άλλες μορφές ΒΕΠΕ καθώς και σε Επιχειρηματικά Πάρκα (ΕΠ). Επιπρόσθετα το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν, δεδομένου ότι θα λειτουργούν πλέον σε οργανωμένους χώρους. Το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης για όλες τις δαπάνες ανέρχεται σε ποσοστό 50% για όλη την Ελληνική Επικράτεια. H ιδιωτική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης θα αποδεικνύεται με την εξόφληση των παραστατικών. Η διάρκεια υλοποίησης – ολοκλήρωσης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται η 31.3.2015. Ενισχύονται έργα από 30.000,00€ έως 400.000,00€. Στις επιλέξιμες προς επιδότηση δαπάνες περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε πάγια και οι άυλες επενδύσεις . Συγκεκριμένα οι επενδύσεις σε πάγια περιλαμβάνουν : 1. Ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων , 2. Αγορά υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, διαρρύθμιση και επέκταση αυτών , 3. Δημιουργία δικτύων παροχής στο νέο χώρο εγκατάστασης, 4. Αναγκαίες ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της επιχείρησης στον καινούριο χώρο παραγωγής, 5. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, 6. Προμήθεια και εγκατάσταση τυχόν νέου αναγκαίου παραγωγικού & βοηθητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού μηχανοργάνωσης λογισμικού και εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ οι άυλες δαπάνες περιλαμβάνουν : 7. Ενέργειες μετεγκατάστασης, 8. Ενέργειες σχετικές με την υπαγωγή της επένδυσης, 9. Ενέργειες σχετικές με μελέτες για την εγκατάσταση των μηχανημάτων στην νέα θέση και την έκδοση της άδειας λειτουργίας στη νέα θέση εγκατάστασης. Περίοδος Υποβολής από 15/4/2013 έως 31/5/2013 μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr , www.ependyseis.gr/mis .


  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 5,3% ΤΟ ΠΡΩΤΟ 3ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Σε ύφεση της τάξης του 5,3% βρέθηκε και το α’ τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). Το 2013 θα είναι το έκτο συνεχόμενο έτος, κατά το οποίο η χώρα θα βιώνει την ύφεση, καθώς οι προβλέψεις, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, αναφέρουν μείωση του ΑΕΠ κατά 4,2% στο σύνολο του έτους.
  • ΣΤΑ 310 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Στα 310 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2013, έναντι 682 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ. Σε ετήσια βάση η αποκλιμάκωση είναι ραγδαία και έφθασε τον Απρίλιο το 65,6% στον αριθμό των επιταγών που σφραγίστηκαν και το 61,7% στην αξία τους. Την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου, οι ακάλυπτες επιταγές ήταν 20.665 με αξία 254,89 εκατ. ευρώ έναντι 41.218 τεμαχίων αξίας 500,65 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2012.

ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ 50% ΣΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Στα 310 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2013, έναντι 682 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σφραγίστηκαν 4.213 ακάλυπτες επιταγές, με αξία 41,92 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τον Μάρτιο, σημειώθηκε αύξηση 1,62%, στα τεμάχια και μείωση κατά 8,5% στην αξία τους.Σε ετήσια βάση, η αποκλιμάκωση είναι ραγδαία και έφθασε, τον Απρίλιο, το 65,6% στον αριθμό των επιταγών που σφραγίστηκαν και το 61,7% στην αξία τους. Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, οι ακάλυπτες επιταγές ήταν 20.665 με αξία 254,89 εκατ. ευρώ έναντι 41.218 τεμαχίων αξίας 500,65 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2012.
  • ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά θα μπορούν να προμηθευτούν οι συνταξιούχοι τις βεβαιώσεις αποδοχών τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, από σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου θα λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα www.ika.gr, που επιτρέπει στους συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις βεβαιώσεις αποδοχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΟΤΕ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου). Η νέα υπηρεσία θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις βεβαιώσεις αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι βεβαιώσεις αποστέλλονταν ταχυδρομικά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΟΓΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣ τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ κ.ά.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας έτους 2013, αποφάσισε και ανακοινώνει την παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων, βιβλιοπωλείων και τουριστικών γραφείων μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 . Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, να επωφεληθούν μιας μεγαλύτερης επιλογής τουριστικών καταλυμάτων. τουριστικών γραφείων και βιβλιοπωλείων. Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ) προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους του Προγραμμάτων (Προϋποθέσεις- Διαδικασίες ένταξης- Υποχρεώσεις, δικαιολογητικά κ.λ.π) και να προμηθευτούν το ειδικό έντυπο της Αίτησης- Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής το οποίο θα υποβάλλουν συνοδευόμενο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΧΥΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Σφραγισμένα και μιας χρήσης μπουκάλια με ελαιόλαδο καλούνται να χρησιμοποιούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλα τα εστιατόρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί των μπολ ή άλλων συσκευασιών με χύμα ελαιόλαδο που επιτρέπονται ως τώρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία, με την οποία είναι σύμφωνη και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την Κομισιόν η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από 15 χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κύριων ελαιοπαραγωγών χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι πρόκειται για μια κίνηση με σκοπό να βελτιωθεί η υγιεινή και που θα διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι το ελαιόλαδο που τους σερβίρεται στα εστιατόρια δεν έχει διαλυθεί με χαμηλότερης ποιότητας λάδι.

  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΙΝΑΣ
Δυναμική για αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων διαμορφώνεται μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα. Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κίνα, σε Πεκίνο και Σαγκάη πραγματοποιήθηκαν πάνω από 450 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών. Έντονο ενδιαφέρον διαπιστώθηκε για έργα υποδομών, αποκρατικοποιήσεις και ακίνητη περιουσία. Επίσης, έγιναν πολυάριθμες συναντήσεις των συμμετεχουσών στην ελληνική αποστολή τραπεζών με κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

  • ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά και για την είσπραξη των επιδικασθέντων φόρων. Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε στοιχεία για τις 117.382 φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια. Συνολικά από 14 δισ. ευρώ φόρων που έχουν επιδικασθεί στα ελληνικά δικαστήρια έχουν εισπραχθεί μόλις 688 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 4,91% του συνόλου. Στο πρωτοδικείο εκκρεμούν 106.672 υποθέσεις, στο εφετείο 9.410 υποθέσεις και στο Συμβούλιο της Επικρατείας 1.300 υποθέσεις. Συνολικά οι εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονται σε 117.382

  • «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ
Στη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών στο οποίο θα αποθηκεύονται τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την προσεχή Πέμπτη. Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, θα εξελιχθεί σε εργαλείο διεξαγωγής φορολογικών διασταυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: