"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συνάντηση της Κατερίνας Παπακώστα με εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, C. LUMINA


Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’ της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συναντήθηκε, χθες, στη Βουλή, με τον εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Cephas Lumina, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, προκειμένου να αξιολογήσει τις επιπτώσεις, τις οποίες έχουν επιφέρει τα μέτρα λιτότητας στην προστασία των....
ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιόδους κρίσης, καθώς και θέματα, όπως: η ανεργία των γυναικών και των νέων, η παράνομη μετανάστευση, η βία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα δικαιώματα των παιδιών και τα ασυνόδευτα παιδιά των προσφύγων.

Η Κατερίνα Παπακώστα τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει πλήρες θεσμικό πλαίσιο για τη συνταγματική κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ, παράλληλα, εκτελεί στο ακέραιο τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις. Όπως υπογράμμισε, η χώρα μας ισορροπεί ανάμεσα στην προσαρμογή των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα- τα οποία δεν είναι ευχάριστα για κανέναν – και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφερόμενη στην παράνομη μετανάστευση, η Κ. Παπακώστα επεσήμανε πως είναι άδικο για την Ελλάδα να κρίνεται αυστηρά από τις διεθνείς εκθέσεις, όταν όλοι ξέρουν πως σηκώνει το βάρος της παράνομης μετανάστευσης στα ανατολικά όρια της Ε.Ε. «Είναι καιρός ο ΟΗΕ να περάσει, διεθνώς, το μήνυμα ότι ‘’Είμαστε όλοι Έλληνες’’ και πως η Ελλάδα κάνει τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης», σημείωσε.

Καταλήγοντας, η Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε πως η Κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αλλά τις αντιμετωπίζει με ρεαλισμό και αυτό έχει κάνει, πλέον, τη χώρα πιο αξιόπιστη. Επικαλέστηκε, μάλιστα, τον Αριστοτέλη, ο οποίος, ερωτηθείς τι κερδίζουν όσοι λένε ψέματα, απάντησε, να μην τους πιστεύει κανείς και όταν ακόμα λένε την αλήθεια!

Η Βουλευτής χάρισε στον εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ τον ‘’Επιτάφιο του Περικλή’’, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα κείμενο - ύμνο στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: