«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ


MAR 5353

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής πραγματοποίησαν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:30
στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου βράβευση των μαθητών των Λυκείων του Νομού μας που αρίστευσαν στο διαγωνισμό έκθεσης, με θέμα:
< Ο Εθελοντισμός ως βασικός άξονας κοινωνικής δράσης >
«Σήμερα σ’ ένα κόσμο που τα προβλήματα διαρκώς διογκώνονται, το κράτος και... οι μηχανισμοί του αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίλυσής τους. Παράλληλα ζούμε στην εποχή του ατομικισμού, της αδιαφορίας και της έλλειψης ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο. Αυτό το έλλειμμα έρχεται να καλύψει ο εθελοντισμός.
Αναπτύξτε τις απόψεις σας με βάση τα ερωτήματα:
α. Γιατί σήμερα ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας;
β. Σε ποιους τομείς μπορεί να δραστηριοποιηθεί η εθελοντική δράση;
γ. Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι είναι δυνατό οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα του εθελοντισμού και να δραστηριοποιηθούν για έναν καλύτερο κόσμο;
δ. Πόσο βοηθάει ο εθελοντισμός στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διατήρηση της ψυχοκοινωνικής υγείας των ατόμων;».

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κατανοεί και αναγνωρίζει τα προβλήματα που διαρκώς διογκώνονται και μεταλλάσσονται στην κοινωνία μας, όπου το κράτος και οι μηχανισμοί του αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίλυσής τους.
Στην εποχή του υλικού ευδαιμονισμού και του ατομικισμού που ζούμε, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζονται από πνεύμα αδιαφορίας και λείπει το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και για την πορεία της συλλογικής ζωής, το έλλειμμα της κρατικής ηγεσίας έρχεται να το καλύψει ο εθελοντισμός.
Με γνώμονα αυτές τις ιδέες , ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στην προσπάθειά να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας να ενδιαφερθούν για τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία, απευθύνθηκε στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας, για τη διενέργεια διαγωνισμού έκθεσης για τους μαθητές των Λυκείων του Νομού Χαλκιδικής.
MAR 5143
Συνολικά κατατέθηκαν στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τετρακόσιες δέκα (410) εκθέσεις. Οι είκοσι εννέα (29) από αυτές ήταν πολύ καλές, με δομή και ιδέες από τις οποίες βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες εκθέσεις, μία από κάθε λυκειακή τάξη.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι :
Σαμάρας Γεώργιος, από το Γενικό Λύκειο Αρναίας, μαθητής Α΄ Λυκείου
Καμπλιέ Κοραλία, από το Αριστοτέλειο Γενικό Λύκειο Ιερισσού, μαθήτρια Β΄ Λυκείου
Τσιαράπας Αθανάσιος, από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου, μαθητής Γ΄ Λυκείου.
MAR 5269
Σε όλους τους μαθητές των Λυκείων της Χαλκιδικής, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις (πάπυρος), ενώ επιπλέον στους είκοσι εννέα μαθητές που η έκθεσή τους ήταν πολύ καλή τους απονεμήθηκε και ένα stick (usb) για αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στους τρεις μαθητές που πρώτευσαν, τους απονεμήθηκε από ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα stick (usb). Η επιβράβευση των μαθητών, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς τις προσπάθειες των παιδιών που διαγωνίστηκαν και που έχουν ως κυριότερο εφόδιο τη θέληση για πρόοδο και για γνώση.
MAR 5281
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κος Μεριβάνης Κων/νος, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Χαλκιδικής, κα Παπαδοπούλου Μαρία, η οποία είχε αναλάβει και το συντονισμό του διαγωνισμού, διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων που βραβεύτηκαν οι μαθητές τους, οι μαθητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν καθώς και οι γονείς τους, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
MAR 5294
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλης και η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Χαλκιδικής κα Παπαδοπούλου, δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί και στο μέλλον, η πολλή καλή συνεργασία που ανέπτυξαν οι δύο φορείς του νομού μας και να γίνει θεσμός.
Οι βραβευμένες εκθέσεις των μαθητών θα δημοσιευθούν στο έντυπο περιοδικό που εκδίδει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: