«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

Ξεκίνησε ο Κύκλος επιλογής μαθητείας από αποφοίτους ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ

Το υπουργείο Παιδείας. στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης’ καλεί τους απόφοιτους των τελευταίων 2-3 ετών από ΕΠΑΛ  και ΕΠΑΣ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις προσφερθείσες θέσεις μαθητείας. Η προθεσμία ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ορίστηκε από... 19-2-2013 έως και 8-3-2013
Από τις θέσεις μαθητείας που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον, με ηλεκτρονική δήλωση, για έως τέσσερις (4) Θέσεις Μαθητείας. Στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και τους προσφερθεί μία Θέση Μαθητείας μπορούν να προδεσμεύσουν τη θέση αυτή ηλεκτρονικά. Με την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών, κατοχυρώνεται η θέση Μαθητείας και μπορούν να παρουσιασθούν στην Επιχείρηση που προσφέρει τη θέση για να ξεκινήσουν τη Μαθητεία τους, για έξι (6) ώρες κάθε μέρα και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.
Ειδικότερα:
Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο πληροφοριακό σύστημα εισάγοντας τα εξής στοιχεία:
  • Ονοματεπώνυμο.
  • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • Στοιχεία ταυτότητας (Αριθμός).
  • Στοιχεία τίτλου σπουδών (απολυτηρίου/πτυχίου) (Σχολική Μονάδα Αποφοίτησης, Ειδικότητα, Βαθμός, Μήνας/Έτος Αποφοίτησης).
  • Στοιχεία επικοινωνίας (Διεύθυνση, Τηλέφωνο).
  • Email.
  • Αριθμός - ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα καταβάλλεται η υποτροφία (εφόσον επιλεγούν)
  • Αναπηρία: Σε περίπτωση αναπηρίας δηλώνεται η κατηγορία αναπηρίας (1. Νοητική καθυστέρηση, 2.Αισθητηριακές αναπηρίες (κωφοί, βαρήκοοι, τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), 3. Κινητικές αναπηρίες, 4. Χρόνια νοσήματα, 5. Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (σύνδρομο Asperger)
  • Επιθυμητό κωδικό χρήστη και τον εμπιστευτικό κλειδάριθμο πρόσβασης (password).
Από τις αναρτηθείσες θέσεις μαθητείας, οι Απόφοιτοι, με ηλεκτρονική δήλωσή τους, δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για 1 έως 4 θέσεις, με φθίνουσα σειρά προτίμησης. (*Αντίστοιχα σε κάθε θέση μαθητείας γίνονται δεκτοί έως 4 υποψήφιοι που προεπιλέγονται αυτοματοποιημένα από το πληροφοριακό σύστημα με βάση τα οριζόμενα παρακάτω κριτήρια)
Προσοχή! Η τελική επιλογή του μαθητευομένου για κάθε θέση μαθητείας και δικαιούχου της υποτροφίας γίνεται από το Φορέα Υποδοχής Μαθητευομένων μεταξύ των 4 υποψηφίων που έχουν προεπιλεγεί με τα οριζόμενα κριτήρια.
Οι όροι του προγράμματος βρίσκονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr

Οι διευθυντές των ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, ΣΕΚ Ν. Μουδανιών  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αμέριστη συνεργασία του μαζί μας και κυρίως τους επαγγελματίας του Ν. Χαλκιδικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας στην ημερίδα που διοργανώσαμε στις 16 1-2013 και κατόπιν της ενημέρωσης που τους έγινε, για την άμεση δραστηριοποίησή τους ώστε να δηλωθούν θέσεις μαθητείας στις επιχειρήσεις τους προς όφελος των αποφοίτων των σχολείων μας.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας των σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ – ΣΕΚ Ν. Μουδανιών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των Επαγγελματιών του Νομού μας ήταν  ο αριθμός των θέσεων μαθητείας που δηλώθηκαν στον Νομό να είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σχέση με το σύνολο των θέσεων (επί περίπου 530 θέσεων πανελλαδικά οι 33 θέσεις προσφέρονται στο Νομό Χαλκιδικής) και μάλιστα σε κάποιες ειδικότητες να είναι οι μοναδικές  (ειδικότητες τομέα Γεωπονίας ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ) που δηλώθηκαν πανελληνίως, ή να κατέχουν ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό (ειδικότητες τομέα  Ηλεκτρολογίας ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ 24 θέσεις σύνολο – 6 στο Ν. Χαλκιδικής, ειδικότητα θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων και συντηρητών κεντρικής θέρμανσης, 12 θέσεις σύνολο 3 στον Ν. Χαλκιδικής κ.λπ.). Αναλυτικά οι θέσεις μαθητείας σε κάθε περιοχή της Χαλκιδικής δίνονται στο παρακάτω πίνακα.
Το αποτέλεσμα αυτό απέδειξε ότι υπάρχει άμεση  σύνδεση των σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, ΣΕΚΝ. Μουδανιών  με τους επαγγελματικούς φορείς και τους επαγγελματίες της Χαλκιδικής με στόχο πάντα το όφελος των μαθητών μας , των αποφοίτων μας και της τοπικής κοινωνίας, και όπου υπάρχει καλή θέληση και συνεργασία υπάρχει και επιτυχία.
 
Οι Διευθυντές ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: