"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση του Α. Ζωγράφου στον Θ. Καπλάνη

Κάθε φορά που εξαγγέλλονται και είναι σε εξέλιξη μεγάλα έργα στον Δήμο μας ο κ. Καπλάνης αντί να μας συγχαρεί και να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, διαλέγει για μία ακόμη φορά τον δρόμο του γραπτού μονόλογου, της παραπληροφόρησης, του ψεύδους, της ανακρίβειας και του λαϊκισμού.(Διαβάστε ΕΔΩ το δελτίο τύπου του Θ. Καπλάνη)
Η τακτική αυτή είναι προσφιλής μέθοδος αναποτελεσματικών, μικρόψυχων και μικρού βεληνεκούς αυτοδιοικητικών ανδρών.
Εφόσον δεν έχει το ηθικό ανάστημα να επικροτήσει και να χαιρετήσει τις χρηματοδοτικές επιτυχίες του Δήμου και ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή, όπως αναφέρει και ο ίδιος, τουλάχιστον θα ήταν...
πολιτικά ορθό τις όποιες αντιρρήσεις, απορίες ή συστάσεις να τις θέτει δημόσια ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να παίρνει και τις ανάλογες απαντήσεις.
Η επιλογή του διαδικτυακού μονόλογου με “στημένα” σχόλια είναι δείγμα έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων αλλά και απόκρυψης προσωπικών του ευθυνών για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, που αφορούν την θητεία του στον Δήμο και που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων χρηματοδοτήσεων και έργων, ειδικά στα «καλά χρόνια της αυτοδιοίκησης».
Παρόλα αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των Δημοτών θέλω να τονίσω τα εξής:
  1. Η προμήθεια των αναφερόμενων αυτοκινήτων (μικρού κυβισμού) έγινε με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και με σκοπό την αντικατάσταση παλαιών και μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων, που δημιουργούσαν υπερβολικές δαπάνες.
  2. Η προμήθεια ανταλλακτικών και οι επισκευές αυτοκινήτων, έγιναν επίσης με δημόσιο ανοικτό και μειοδοτικό διαγωνισμό, που ποτέ δεν ακυρώθηκε.
  3. Για τις περίφημες μελέτες των 600.000€ για την ύδρευση του Πολυγύρου και των λοιπών διαμερισμάτων, καλό θα είναι να απολογηθεί στον λαό του Πολυγύρου, γιατί ενώ είχε εγκεκριμένη δαπάνη για την χρηματοδότηση των μελετών με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου από τις 14/8/2007, επί τρία (3) χρόνια και πλέον καθυστέρησε να προχωρήσει στην ανάθεση των μελετών, με αποτέλεσμα να χαθούν τα παραπάνω χρήματα για τον Δήμο Πολυγύρου από τις 24/6/2010 και να αναγκασθεί ο Δήμος πλέον να πληρώσει από δικούς του πόρους τις ήδη προκηρυγμένες από τον ίδιο μελέτες, πετυχαίνοντας την έγκριση του ποσού των 6.800.000€ από το ΕΣΠΑ για τις υδρευτικές ανάγκες του Δήμου Πολυγύρου.
Ως προς τα Δάνειο των 2.500.000€, γνωρίζει και ο ίδιος πως αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τον χρόνο που διοικούσε τον Δήμο ο ίδιος και οι υπόλοιποι δημοτικοί άρχοντες των Δήμων που συνενώθηκαν.
Τέλος και σε σχέση με τις αναθέσεις για την καθαριότητα και ευπρεπισμό του Δήμου του οποίου η καθαριότητα και η εικόνα έχει αλλάξει με το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, καλό θα είναι να σιωπά και να ανατρέξει στις δικές του παράνομες αναθέσεις με εργαλείο την λειτουργούσα τότε Δημοτική επιχείρηση μια και εμείς κινηθήκαμε στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.





Ο Δήμαρχος Πολυγύρου

Αστέριος Ζωγράφος



Δεν υπάρχουν σχόλια: