"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Προσθήκη λεζάντας
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών στο Δήμο Πολυγύρου σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό προκύπτει από το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου και το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Τοπικά Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Πολυγύρου και...
μετά την επιτυχημένη υλοποίησή του σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, δεκάδες γυναίκες έχουν υποβληθεί σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ.
Η εξέταση των γυναικών στο Παλαιόκαστρο έγινε σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και στον οικισμό των Πλανών την επόμενη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου. Η εξέταση γίνεται από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. στο αγροτικό ιατρείο του κάθε χωριού ενώ οι γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα, πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και στο τηλέφωνο 2371021697 (εργάσιμες ώρες).
Ο Δήμος Πολυγύρου θα συνεχίσει τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας των περιοχών το επόμενο διάστημα στα Σανά και τα Βράσταμα και θα ακολουθήσουν και άλλα Τοπικά Διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου.
Σκοπός του Δήμου Πολυγύρου είναι να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες για την αξία του προληπτικού ελέγχου.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ.Αστέριος Ζωγράφος τόνισε: «Η συστηματική πλέον προσπάθεια του Δήμου Πολυγύρου έδωσε τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο τμήμα του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής μας να απολαύσει τα οφέλη της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης της νόσου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση των γυναικών στο Δήμο μας υπήρξε απροσδόκητα μεγάλη, γεγονός ελπιδοφόρο για τη μείωση του δείκτη νοσηρότητας και θνητότητας από τη νόσο και για τη διάδοση της αξίας της πρόληψης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου ,το οποίο με ευαισθησία και επαγγελματισμό για δεύτερη χρονιά δίνει τη δυνατότητα εξέτασης στις γυναίκες απομακρυσμένων χωριών του δήμου μας».


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: