"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Απεργιακό μπλακ αουτ σε όλη τη χώρα

Απεργιακός «πυρετός» αναμένεται να προκληθεί αύριο σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με κυρίαρχα αιτήματα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και την αναστολή των μέτρων λιτότητας που έχουν εκτινάξει την ανεργία στο 27%, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα παραλύσουν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα...
πραγματοποιήσουν τα συνδικάτα αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση, μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια.

Ο... χορός των κινητοποιήσεων, όμως, ξεκινάει από σήμερα, με τους δημοσιογράφους να πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα έχουν σήμερα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης.

Σε ό,τι αφορά την αυριανή κινητοποίηση, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη την ημέρα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς οι εργαζόμενοί τους βρίσκονται ακόμα υπό καθεστώς επίταξης. Ειδικά όμως για το μετρό, οι συρμοί από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν αύριο τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Κλειστές όμως θα μείνουν και οι λαϊκές αγορές, αφού οι πωλητές επέλεξαν επίσης την αποχή από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η λειτουργία των λαϊκών μεταφέρεται στους δήμους.
Ανάλογη εικόνα αναμένεται να επικρατήσει τόσο στους δήμους και στις περιφέρειες όσο και στις εφορίες όλης της χώρας, αφού η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση. Το ίδιο έπραξαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η ΟΛΜΕ και έτσι δάσκαλοι και καθηγητές θα δώσουν επίσης το «παρών» στην αυριανή απεργία.

Συμμετοχή στην απεργία θα έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, με απόφαση της ΓΕΝΟΠ, οι δικηγόροι της Αθήνας, οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι, με την ΟΤΟΕ να δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί μήνυμα εν όψει των διαπραγματεύσεων που πρόκειται να ξεκινήσουν με τους εργοδότες τις επόμενες ημέρες με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ.
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: