"ΟΥΔΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ "

powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η Όλγα Παπαμέτη υπεύθυνη της Ν.Δ. για τους Εμπορικούς Συλλόγους Κεντρικής Μακεδονίας

Στη θέση της υπευθύνου για τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας όρισε την κ. Όλγα Παπαμέτη, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. με απόφαση της κ. Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στα όργανα του κόμματος και στην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Η κ. Παπαμέτη αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συγκεκριμένη θέση αποτίει τιμή στο πρόσωπο μου, ως γυναίκα, επαγγελματία και Χαλκιδικιώτισσα. Δεν αποτελεί όμως μόνο αποκλειστικά έναν τίτλο αλλά μία θέση ευθύνης απέναντι στο συνόλο των επαγγελματιών που εκπροσωπώ ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών. Έχοντας συναίσθηση της...
ευθύνης και του έργου που μπορεί και πρέπει να παραχθεί από αυτή τη θέση, υπόσχομαι να βρίσκομαι κοντά στους επαγγελματίες συναδέλφους μου και παράλληλα στα όργανα του κόμματος εκπροσωπώντας και διεκδικώντας το αυτονόητο, συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της επιχειρηματικότητας για το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα και ιδιαίτερα της Χαλκιδικής».
 

Η κ. Παπαμέτη στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων της και της δράσης της ως Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών, συναντήθηκε πρόσφατα με τη Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, με την οποία και συζήτησε τις δυνατότητες προώθησης θεμάτων που αφορούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ έθεσε υπόψη της τον αποκλεισμό της Κεντρικής Μακεδονίας από την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ του προγράμματος: “Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας”. 
Κατόπιν τούτου η κ. Παπακώστα πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστολή της κ. Παπαμέτη  προς τη Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ



Αξιότιμη κα.Κατερίνα Παπακώστα,



Με την παρούσα επιστολή σας επισυνάπτω τη δημοσίευση της προκήρυξης της Δράσης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχ. Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, στην αντίστοιχη ηλεκτρονική δημοσίευση του προγράμματος αλλά και τον οδηγό της πρόσκλησης στην οποία όπως θα διαπιστώσετε και εσείς δεν εντάσσεται η Κεντρική Μακεδονία.


Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση του προγράμματος αναφέρεται ότι:

«Σύµφωνα µε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, ως επιλέξιµες γεωγραφικές περιοχές του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων» ορίστηκαν οι 11 επιλέξιµες Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή οι οκτώ (8) Περιφέρειες Αµιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, ∆υτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, και οι τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και ∆υτική Μακεδονία.

Η παρούσα ∆ράση χρηµατοδοτείται µε το συνολικό ποσό των 40.000.000 € (∆ηµόσια ∆απάνη) στην γεωγραφική περιοχή των (8) Περιφερειών Αµιγούς Στόχου Σύγκλισης και ισοκατανέµεται στις δύο Υποδράσεις


Σας παρακαλώ να βοηθήσετε με κάθε τρόπο, ώστε να κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, η αντίδραση των φορέων στην εξαίρεση αυτή, που στερεί άδικα από χιλιάδες γυναίκες της Κεντρικής Μακεδονίας την ευκαιρία για εργασία και επιχειρηματική δράση σε μία περίοδο που ζητούμε από όλους τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν για να επανεκκινήσουν το μοχλό της ανάπτυξης στη χώρα μας.


Ως Πρόεδρος των Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών και Πολιτευτής της ΝΔ, δεσμεύομαι με τη σειρά μου να γνωστοποιήσω το γεγονός όπου απαιτείται στηυ συνέχεια και εάν το επιθυμείτε κατόπιν δικής σας υποδείξεως.

Με εκτίμηση


Όλγα Παπαμέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: