«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»

powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Κατερίνα Παπακώστα στην 20η επέτειο της κονοβ/κης συνέλευσης του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη

Η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε, σήμερα, ευρισκόμενη στην Κωνσταντινούπολη, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στην έκτακτη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης, με αφορμή την 20η επέτειο από την ίδρυσή της.
Όπως σημείωσε, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, στα είκοσι χρόνια δραστηριότητάς της, αποδεικνύεται ως ένας βιώσιμος και...
αποτελεσματικός μηχανισμός, ένα πεδίο εμπιστοσύνης, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε πως βασικός στόχος της Συνέλευσης είναι να  προωθεί ενεργά τη σταθερότητα και την ανάπτυξη προς όφελος των λαών της περιοχής. Όπως τόνισε, πρωταρχικής σημασίας είναι η παροχή του πολιτικού και νομικού πλαισίου για την προσαρμογή των κρατών-μελών στις δύσκολες συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στο βιοτικό επίπεδο των λαών.

Υπογράμμισε δε πως είναι επείγουσα η ανάγκη για στενή συνεργασία και λήψη συντονισμένων μέτρων σε διεθνές, ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για την επιστροφή στην ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την αποφυγή των καταστροφικών επιπτώσεων της κρίσης στο τραπεζικό σύστημα.

« Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται, η οποία σηματοδοτεί την αύξηση της αλληλεξάρτησης των κρατών μας, για τη δημιουργία κοινών υποδομών, την ενίσχυση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων και μορφών συνεργασίας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας, προκειμένου να αναζητήσουμε νέες προοπτικές. Κι ασφαλώς, να κατανοήσουμε πως αυτά, που μας ενώνουν, είναι πιο πολλά από αυτά, που μας χωρίζουν», τόνισε, κατά την ομιλία της, η Κατερίνα Παπακώστα.
Η Κατερίνα Παπακώστα με τον Επικεφαλής της Ρωσικής Αντιπροσωπείας, M. Yemelianov.

Δεν υπάρχουν σχόλια: